Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Η "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ" της ντροπής!


Athina Patsourou
Στο ίδρυμα Νιάρχος, πρώτη θέση βάσει πρωτοκόλλου ο αοιδός και το μοντέλο Ρουβάς-Ζυγούλη. Πίσω τους οι αρχηγοί Ναυτικού και Αεροπορίας……η ιεράρχηση στην Ελλάδα.

Νίκος Αρτεμάκης
- Η φωτογραφία είναι από σημαντική κοινωνική εκδήλωση που έγινε αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα. Σε πρώτο πλάνο ο γνωστός και αγαπητός τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς και η σύζυγός του, ηθοποιός Κάτια Ζυγούλη. Πίσω τους διακρίνονται δύο από τους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων, ο Α/ΓΕΝ και ο Α/ΓΕΑ…
Δεν είμαστε ουτε ειδικοί, ούτε λάτρεις του πρωτοκόλλου. Αντιθέτως. Ωστόσο είναι παράδοξο να διαπιστώνουμε διαρκώς, όχι μόνο στην συγκεκριμένη εκδήλωση, ότι η ηγεσία των ΕΔ και κατά συνέπεια οι στρατιωτικοί δεν έχουν χάσει μόνο χρήματα από το μισθό τους. Έχουν χάσει κάτι περισσότερο κι αυτό έχει να κάνει με την θέση τους στην “κοινωνική επετηρίδα”.
Πολλά χρόνια πίσω θα ήταν μάλλον απίθανο να βλέπαμε τέτοια φωτογραφία. Μπορεί πολλοί να πουν ότι πρόκειται για κάτι τελείως τυπικό, στο οποίο ούτε οι ίδιοι οι Αρχηγοί δίνουν πλέον σημασία. Συνήθως δεν δίνουν πλέον σημασία για το που τους βάζουν να σταθούν ή να καθίσουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Ωστόσο δείχνει κάτι το οποίο δεν είναι ευχάριστο για το πως αντιμετωπίζουμε τις ΕΔ.
Το πιο παράδοξο είναι ότι η διαπιστωμένη καθημερινά υποβάθμιση της παρουσίας τους στη κοινωνική ζωή της χώρας δεν συμβαδίζει σε καμία περίπτωση με το ποσοστό της κοινωνικής αποδοχής που έχουν ο ΕΔ. Όλες οι δημοσκοπήσεις τοποθετούν τις ΕΔ στην κορυφή της λίστας των θεσμών σ΄ ότι έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των πολιτών.
Για το ποιος ευθύνεται για την “υποβάθμιση” πολλά μπορούν να ειπωθούν. Νομίζουμε ότι αυτοί που πρώτοι ευθύνονται είναι Αρχηγοί του παρελθόντος που αδιαμαρτύρητα δέχτηκαν την υποτίμηση των ΕΔ στο “κοινωνικό χρηματιστήριο” της χώρας. Όταν γίνεσαι Αρχηγός με κομματική σφραγίδα δύσκολα μπορείς να αντιδράσεις….
 


thesecretrealtruth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου