Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Mέλι: μην το αλείψετε, πιείτε το!

Το μέλι είναι γλυκό, δε χαλάει και – φυσικά – αποτελεί το ιδανικό συστατικό για το επόμενο κοκτέιλ σας, αντικαθιστώντας τη ζάχαρη. Η πυκνότητά του και το βάθος της γεύσης του μπορούν να αντισταθμίσουν τη γεύση των υπόλοιπων συστατικών με τον καλύτερο τρόπο, ενώ άλλες γλυκαντικές ουσίες, όπως το σιρόπι ή το νέκταρ αγαύης, «σβήνουν» πίσω από τη δυνατή γεύση του αλκοόλ.


Όσο περνάει ο καιρός, τόσο οι απανταχού μπάρμαν προτιμούν το μέλι για να γλυκάνουν ή να «δέσουν» τα κοκτέιλ τους. Το clickatlife.gr συγκέντρωσε για εσάς, κάποια από τα πιο απολαυστικά κοκτέιλ με μέλι. Ζητήστε τα στην επόμενη έξοδό σας ή επιχειρήστε να τα φτιάξετε από μόνοι σας και… καλή διασκέδαση!

53 For The S.P.
Το μέλι είναι η «κόλλα» που ενοποιεί αυτό το ποτό, στο οποίο, ακόμα και οι πιο απαιτητικοί γευσιγνώστες, θα αναγνωρίσουν το βάρος και την πλούσια γεύση που αφήνει στο στόμα. Ρούμι, φρέσκος χυμός λάιμ, μέλι και bitters. Τα χτυπάτε όλα μαζί και σερβίρετε σε μια παγωμένη κούπα για κοκτέιλ. Γαρνίρετε με μια φέτα λάιμ.

Wax Poetic



Αυτό το κοκτέιλ βασίζεται στην ίδια λογική με το «Bees Knees», οπότε θα χρειαστείτε είτε βότκα, είτε κάποιο τζιν. Ανακατέψτε το αλκοόλ σας, μαζί με πάγο, μέλι και χυμό λεμονιού και σερβίρετέ το σε ένα παγωμένο ποτήρι για martini.

Bricks and Ivy
Ό, τι πρέπει για μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, το Bricks and Ivy υπόσχεται να σας δροσίσει όσο μπορεί περισσότερο. Θα χρειαστείτε βότκα, λικέρ St. Germain, μέλι, φρέσκο χυμό λάιμ και λίγο αγγούρι ψιλοκομμένο. Χτυπήστε όλα τα συστατικά μαζί και σερβίρετε πάνω σε πάγο, μέσα σ’ ένα ποτήρι ουίσκι. Στο τέλος, προσθέστε σόδα και γαρνίρετε με μια φέτα αγγούρι.

Ms Camille
Το κοκτέιλ αυτό – που πήρε το όνομά του από τον τυφώνα Καμίλ – αποτελεί μια παραλλαγή του French 75. Χρησιμοποιείστε ένα single barrel μπέρμπον, λικέρ χαμομήλι, φρέσκο χυμό λεμονιού και μέλι. Χτυπήστε, στραγγίξτε και προσθέστε λίγη σαμπάνια. Γαρνίρετε με μια φλούδα λεμονιού.

The Gold Rush 
Ναι, υπάρχει ένας τρόπος να πίνετε ουίσκι όταν πιάνουν οι ζέστες – και δεν εννοούμε να του βάλετε απλά πάγο. Χτυπήστε ουίσκι, φρέσκο χυμό λεμονιού και μέλι και σερβίρετε σ’ ένα ποτήρι ουίσκι, γεμάτο με παγάκια.

Devil’s Advocate



Αν σας αρέσουν τα κοκτέιλ με… καρδιά, δοκιμάστε το οπωσδήποτε! Το μέλι σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί για να εξισορροπήσει την ιδιαίτερα καυτερή επίγευση που δίνουν οι πιπεριές (!). Θα χρησιμοποιήσετε μπέρμπον, φρέσκο χυμό λεμονιού, μέλι, 2 ψιλοκομμένες καυτερές πιπεριές τσίλι, μερικές σταγόνες Angostura bitters και τζιτζιμπύρα (ginger beer). Ανακατέψτε τις πιπεριές με το μπέρμπον και το λεμόνι μέσα στο σέικερ, προσθέστε πάγο και χτυπήστε το καλά. Σερβίρετε σ’ ένα ποτήρι με πάγο, αφού σουρώσετε και στο τέλος, προσθέστε τζιτζιμπύρα λίγη ακόμα ψιλοκομμένη πιπεριά και bitters. Γαρνίρετε με μία καυτερή πιπεριά, πάνω στα παγάκια.

Nice Melons
Βασισμένο σε ένα μη αλκοολούχο κοκτέιλ, το «Nice Melons» με τη βότκα, το άσπρο βερμούτ, το λιωμένο πεπόνι, το φρέσκο χυμό λεμονιού και το μέλι φυσικά, είναι ό, τι καλύτερο για να δροσίσετε τις καλοκαιρινές σας νύχτες. Απλώς χτυπήστε τα υλικά σας μαζί με πάγο και σερβίρετε σ’ ένα ψηλό και στενό ποτήρι.


melissoktima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου