Τρίτη 15 Μαΐου 2018

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ





 Όλοι γνωρίζουμε ότι σαν χώρα ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ,ΟΠΛΑ ,Η/Υ κλπ.
 Παράγουμε όμως κάποια προϊόντα και υπάρχουν σοβαρές ελληνικές εταιρείες , που τιμούν το όνομα τους και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 Απλά τα προϊόντα τους, τόσα χρόνια έχουν πλακωθεί από τα πολυδιαφημιζόμενα εισαγόμενα προϊόντα, στα ράφια των διαφόρων καταστημάτων, με αποτέλεσμα να μην τα προτιμούμε....
Άλλωστε οι γενιές μετά το 50....μεγάλωσαν με το σλόγκαν ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ.
Αποτέλεσμα να γίνουμε μια χώρα εισαγωγής , που είχε σοβαρές επιπτώσεις στο παραγωγικό δυναμικό της χώρας και να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη κοινωνία μας...Φτάσαμε να εισάγουμε 48 δις ευρώ και να εξάγουμε μόνο 14 δις.
Ελληνικά Βιομηχανικά και βιοτεχνικά προϊόντα υπάρχουν, που μπορούν να καλύψουν ΣΗΜΕΡΑ μεγάλο αριθμό αναγκών μας......

ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ
ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΟΥΜΕ
  ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΜΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΤΟΜΕΑ...
   ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΕ ΓΝΩΣΤΟΣ.....
          ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥΣ...
ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ή ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ  ΝΑ ΡΘΟΥΝ ΚΑΤ΄ΕΥΘΕΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑΤΟΥΣ...ΤΟΥΣ ΔΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ¨Η ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥΣ , ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ.......
ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ , ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ .........ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ.....

                        ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ

ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΧΙΟΥ ΑΕ http://www.nireus.gr/ Με έδρα το Κορωπί και μονάδες σε Οινούσσες, Χίο, Αιτωλοακαρνανία, Ηγουμενίτσα, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Φωκίδα και Σέριφο και ιχθυογεννητικούς σταθμούς σε Χίο, Εύβοια και Φωκίδα. Εκτρέφει κυρίως τσιπούρα και λαβράκι, καθώς και νέα είδη όπως μυτάκι, φαγκρί, λιθρίνι, συναγρίδα και γλώσσα. Παράγει επίσης γόνο τσιπούρας και λαβρακίου, καθώς και γόνο νέων ειδών, τόσο για τις δικές της ανάγκες όσο και για πώληση. Το 90% της παραγωγής της εξάγεται σε χώρες της ΕΕ, Ρωσία, Καναδά, ΗΠΑ, Ελβετία, Τουρκία κ.α. Απασχολεί περί τους 900 εργαζόμενους.
ΣΕΛΟΝΤΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ http://www.selonda.gr/  Με μονάδες σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Θεσπρωτία, Αιτωλοακαρνανία, Λέσβο, Κάλυμνο και Εύβοια και ιχθυογεννητικούς σταθμούς σε Κορινθία, Φωκίδα, Θεσπρωτία και Εύβοια. Εκτρέφει κυρίως τσιπούρα, λαβράκι και μυτάκι (χιόνα), καθώς και νέα είδη, όπως σαργό, κρανιό και λυθρίνι. Απασχολεί περί τους 400 εργαζόμενους.
ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΙ ΑΒΕΕ http://www.helfish.gr/ Εκτρέφει τσιπούρα, λαβράκι, φαγκρί και γλώσσα με μονάδες σε Φθιώτιδα (κυρίως Λοκρίδα), Αιτωλοακαρνανία, Άνδρο, Βοιωτία, Πρέβεζα,Ηγουμενίτσα και Αττική απασχολώντας 250 εργαζόμενους. Η εταιρεία έχει υπαχθεί στο άρθρο 99 σε προσπάθειά της να αναδιοργανωθεί καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
ΔΙΑΣ Ιχθυοκαλλιέργειες http://www.diassa.gr/ Εκτρέφει λαβράκι, τσιπούρα, χιόνα με μονάδες σε Φθιώτιδα, Αστυπάλαια απασχολούσε το 2009 463 εργαζόμενους.
ΓΑΛΑΞΙΔΙ Θαλάσσιες Καλλιέργειες http://www.gmf-sa.gr Με 4 μονάδες και έναν ιχθυογεννητικό σταθμό στο Γαλαξίδι, απασχολεί περίπου 150 εργαζόμενους εξάγοντας το 95% της παραγωγής της κυρίως σε χώρες της ΕΕ.
ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ GROUP http://andromedagroup.eu/ Εκτρέφει τσιπούρα, λαβράκι, μυτάκι, φαγκρί, γλώσσα, λυθρίνι, μυλοκόπι, καλκάνι με μονάδες σε Αιτωλοακαρνανία και Κεφαλλονιά απασχολώντας περί τους 270 εργαζόμενους.
INTERFISH http://www.interfish.gr/ Εκτρέφει τσιπούρα και λαβράκι στις μονάδες της στη Φθιώτιδα και την Εύβοια απασχολώντας 130 εργαζόμενους.

ΠΑΓΩΤΑ
ΕΒΓΑ ΑΒΕΕ, http://www.evga.net η οποία παράγει παγωτά από το 1936,. Κατέχει από το 2001 και τη γνωστή βιοτεχνία παγωτού με αλυσίδα καταστημάτων IGLOO.
ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΒΕΕ, http://www.krikri.gr με εργοστάσιο στις Σέρρες .
 ΔΩΔΩΝΗ ΠΑΓΩΤΑ ΑΒΕΕ, http://www.dodoni.com.gr παράγει παγωτά χύμα  και τα διαθέτει τόσο μέσω των 165 σημείων πώλησης με τη μέθοδο του franchising ΔΩΔΩΝΗ όσο και μέσω ζαχαροπλαστείων και supermarkets. H εταιρία παράγει τα προϊόντα της από 100% ελληνικό γάλα.
ΚΑΥΑΚ ΑΒΕΕ, http://www.kayak.gr βιοτεχνία παραγωγής παγωτού ανώτερης ποιότητας και τιμής σε επαγγελματική συσκευασία για ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ κτλ.
BONITO, ΜΠΟΝΙΤΟ ΑΒΕΕ ,http://www.bonito.com.gr Βιομηχανία παγωτού που παράγει χύμα παγωτό
ΑΧΑΪΚΟ ΕΝΤΕΛΒΑΪΣ, http://www.edelweiss.gr Εταιρεία παραγωγής παγωτού το οποίο διαθέτει στα ιδιόκτητα καταστήματά της αλλά και σε ζαχαροπλαστεία και φούρνους σε όλη την Ελλάδα. .
ΠΗΛΙΟ Πεπονόπουλος ΑΕ, http://www.pagotinia.gr, παράγει παγωτά και παγωτίνια με το εμπορικό σήμα ΠΗΛΙΟ.
ΝΤΑΣΙΟΣ ΑΕΒΕ με το εμπορικό σήμα ZOOM http://www.zoomserie.gr παράγει μεταξύ άλλων και παγωτά,   στο εργοστάσιό της στα Γρεβενά.
DS MILKA, http://www.dsmilka.gr η οποία παράγει ατομικά, χύμα και οικογενειακά παγωτά τα οποία διαθέτει σε gelaterias, ζαχαροπλαστεία κ.α..
ΔΕΛΗΟΛΑΝΗΣ SAN GIORGIO DEL MONTE, η οποία παράγει παγωτό και το διαθέτει στα 8 ιδιόκτητα καταστήματά της καθώς επίσης και σε ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία κ.α.
ΘΕΜΙΣ Παγωτά , ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ ΑΕ, http://www.kalabokis.gr Παράγει παγωτά σε οικογενειακές συσκευασίες με το σήμα Θέμις στο εργοστάσιό της στη Σητεία Κρήτης. .
TORRE ΓΚΛΑΤΖΟΥΝΗΣ ΑΒΕΕ, http://www.torre.gr η οποία παράγει παγωτά με το σήμα TORRE στο εργοστάσιό της στη Νέα Σάντα του Κιλκίς.
ALFA Παγωτά, http://www.alfa-icecreams.gr, η δεύτερη ιστορικότερη εταιρεία παραγωγής παγωτού στην Ελλάδα. Τα παγωτά της διατίθενται κυρίως στην αγορά της βόρειας Ελλάδας.
ΑΤΕΝ ,http://www.atenae.gr   η διάθεση των προϊόντων της γίνεται και μέσω ψυγείων σε περίπτερα.
ΚΡΟΚΑΝ, Βιοτεχνία παγωτών στην Κέρκυρα που απασχολεί 10 εργαζομένους.Η εταιρεία Κροκίδης Κ.&Α. ΟΕ ιδρύθηκε το 1975 και διανέμει τα προϊόντά της στην Κέρκυρα και τους Παξούς.
Άλλες εταιρείες που ασχολούνται με την παραγωγή παγωτού και έχουν αξιόλογο κύκλο εργασιών είναι η ΣΠΙΤΙΚΟ και Κληματσάκη στα Χανιά, Σαβοϊδάκης στο Ηράκλειο Κρήτης, KROLL, Εσπέρια, ΑΛΕΑ, ΑΓΝΟ, Janni , Gabler και άλλες.
Η NESTLE Ελλάς Παγωτά http://www.icecreamland.gr   παράγει  τα παγωτά της στην Ελλάδα  μετά την αγορά  της ΔΕΛΤΑ Παγωτού  από την ελβετική πολυεθνική Nestle.

Κονσερβοποιΐα ιχθυηρών
Ένας από τους πιο γνωστούς μεζέδες που συνοδεύουν το ούζο είναι και οι σαρδέλες Καλλονής από τη Σκάλα Καλλονής στη Λέσβο. Η πιο γνωστή επιχείρηση που παράγει αλίπαστες σαρδέλες Καλλονής είναι η Λεσβιακή Επιχείρηση Βιομηχανίας Αλίπαστων και Ελαίων, πιο γνωστή με την εμπορική επωνυμία ΛΕΒΑ. Πέρα από σαρδέλες παράγει και άλλα αλίπαστα όπως παστές αντσούγιες, κολιούς και σκουμπρί. Επίσης παράγει ελιές, λάδι αλλά και ούζο με την εμπορική ονομασία Σμυρνιώ. http://www.leva.gr/
 Μια άλλη γνωστή κονσερβοποιΐα ιχθυηρών είναι και η Κονσερβοποιΐα Βορείου Αιγαίου, ΚΟΝΒΑ η οποία παράγει κονσερβοποιημένα θαλασσινά με τα εμπορικά σήματα TRATA (όπως τόνο, τονοσαλάτες, σαρδέλες, γαύρο, χταπόδι, σουπιές, αντσούγιες,ρέγγα κ.ά) και FLOKOS(σαρδέλες, καλαμάρι, σκουμπρί) ενώ παράγει και για λογαριασμό super markets προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Απασχολεί 260 εργαζόμενους στο εργοστάσιό της στη ΒΙΠΕ Κιλκίς (Σταυροχώρι), όπου έχει παραγωγική δυναμικότητα επεξεργασίας 40 τόνων αλιευμάτων-ψαριών ημερησίως. Είναι η μοναδική επιχείρηση στην Ελλάδα που παράγει κονσέρβες τόνου ενώ πρόσφατα εισήγαγε την καινοτομία παραγωγής κονσέρβας τόνου σε ελαιόλαδο ΜΙΝΕΡΒΑ. http://www.konva.gr/
Η ΒΙΑΛΚΟ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε δραστηριοποιείται στο χώρο των κονσερβοποιημενων ψαρικών στο Βόλο (κονσερβες ιχθυηρων, αλιπαστα, φιλετα) από το 1928. Ξεκίνησε από τον Αντώνιο Σκουρτόπουλο στους Ωρεούς της Εύβοιας το 1928 και σήμερα διαθέτει μονάδα παραγωγής στη Β' ΒΙΠΕ Βόλου όπου παράγει κονσέρβες ψαριών (σαρδέλες, αντσούγιες), αλίπαστα και πάστα αντσούγιας με το εμπορικό σήμα Ambrosia
http://www.vialco.gr/

ΚΑΛΛΟΝΗ ΑΕ Παράγει αλίπαστα, καπνιστά ψάρια, φιλέτα ψαριών και κονσέρβες ψαριών στο εργοστάσιό της (16000τμ) στην Ξάνθη με το εμπορικό σήμα ΚΑΛΛΟΝΗ. Απασχολεί περί τους 220 εργαζόμενους. Είναι πιστοποιημένη με ISO 9001 και 9002. http://www.kalloni.gr/

Επίσης αλίπαστα αλιεύματα παράγει η ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ –ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ-ΑΛΙΠΑΣΤΩΝ η οποία δραστηριοποιείται στην παράγωγη καπνιστών και αλίπαστων αλιευμάτων από το 1955 με εγκαταστάσεις στην Κομοτηνή. Παράγει αντσούγια, χταπόδι, χέλι καπνιστό, λακέρδα, παστουρμά, καβουροσαλάτα, σαρδέλα, σκουμπρί, τονο λακέρδα, τσιροσαλάτα κ.ά.
http://www.pashalidis.com.gr

Αλίπαστα και ψάρια λαδιού παράγει και η επιχείρηση Παλτσίδης με εγκαταστάσεις στην Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης. http://www.paltsidis.gr/


agorazoellhnika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου