Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΞΑΦΝΙΚΑ θέμα (άμεσων) εκλογών για το Σκοπιανό...

Mε 180 ψήφους σκοπεύει να περάσει από την Βουλή η κυβέρνηση τη συμφωνία για το θέμα των Σκοπίων. Αυτό προκύπτει εμμέσως πλην σαφώς από το πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης "Αυγής" που επικαλείται πληροφορίες ότι τίθεται τέτοιο θέμα από τις Βρυξέλλες. 

Αυτό σημαίνει επίσης ότι θα τεθεί προ διλήμματος η αντιπολίτευση και ειδικότερα η ΝΔ. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει αν δεν υπάρξει αυτή η συναίνεση. Μήπως, όπως πληροφορείται το Press-gr, "ανοίγει" δια του τρόπου αυτού θέμαάμεσης προσφυγής στις κάλπες μέσα στο καλοκαίρι, με την επίκληση "εθνικού θέματος". Δηλαδή του Σκοπιανού - ενώ στο φόντο θα βρίσκεται κατ' ουσίαν η επόμενη μέρα του Μνημονίου...
Ήδη ανακοινώθηκε και επίσημα η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάαεφ στη Σόφια της Βουλγαρίας την ερχόμενη Πέμπτη, για το Σκοπιανό, κάτι που δρομολογεί συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.Οπως ανακοίνωσε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς από το Σούνιο η χθεσινη συνάντηση των δύο υπουργών εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και Νικολά Ντιμιτροφ ήταν πολύ «παραγωγική».
Σύμφωνα με τις εξελίξεις, προκύπτει πως έχει συμφωνηθεί ένα πλαίσιο λύσης με μια μεταβατική περίοδο που θα αφορά κυρίως το erga omnes, τη χρήση δηλαδή του νέου ονόματος στο εσωτερικό και στις διεθνείς συμφωνίες.



press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου