Τρίτη, 8 Μαΐου 2018

Πρέπει να σταματήσετε να εξευτελίζετε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων σε όλον τον κόσμο
Με επιστολή τους προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά οι Παμμακεδονικές Ενώσεις καλούν να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, τονίζοντας πως «είναι φανερό πως οι διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ έχουν φτάσει σε αδιέξοδο».
Όπως υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων «δεν υπάρχει κανένας λόγος εσείς να εκλιπαρείτε εξευτελιστικά τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων όταν ήδη έχετε κάνει οδυνηρές και ανιστόρητες υποχωρήσεις, αποδεχόμενος σύνθετη ονομασία που να περιέχει τον όρο Μακεδονία» και καλούν τον υπουργό να σταματήσει να εξευτελίζει «την αξιοπρέπεια των Ελλήνων σε όλον τον κόσμο, με την υποχωρητικότητα και την εμμονή σας να χαρίσετε το όνομα Μακεδονία στους σκλάβους των Σκοπίων».
Αναλυτικά η επιστολή:
«Κύριε Κοτζιά,
Από τα λίγα που διαρρέουν στη δημοσιότητα, είναι φανερό πως οι διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ έχουν φτάσει σε αδιέξοδο λόγω της υπαναχώρησης των Σκοπιανών αξιωματούχων να αποδεχθούν το erga omnes και τη συνταγματική αλλαγή.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος εσείς, εκπροσωπώντας την Ελληνική πλευρά, να εκλιπαρείτε εξευτελιστικά τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων όταν ήδη έχετε κάνει οδυνηρές και ανιστόρητες υποχωρήσεις, αποδεχόμενος σύνθετη ονομασία που να περιέχει τον όρο Μακεδονία.
Έχετε υποχρέωση αν λάβετε υπόψιν σας την άρνηση του ελληνικού λαού, στην ύπαρξη του ονόματος Μακεδονία την οριστική ονομασία του γειτονικού Κεντροβαλκανικού κράτους, όπως επίσης και την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992.
Πρέπει να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις σε αυτό το σημείο και να σταματήσετε να εξευτελίζετε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων σε όλον τον κόσμο, με την υποχωρητικότητα και την εμμονή σας να χαρίσετε το όνομα Μακεδονία στους  σλάβους των Σκοπίων.
Συνυπογράφουν οι ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ»

arouraios


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου