Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Κατέβασε ρολά στον Τσίπρα η Λέσβος

Έρημη είναι σήμερα η πόλη της Μυτιλήνης αφού τα καταστήματα είναι κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί της Λέσβου. Οι φωτογραφίες της αγοράς είναι χαρακτηριστικές. Οι επιχειρηματίες της Λέσβου είχαν προαναγγείλει ότι θα «υποδεχθούν» τον πρωθυπουργό με κατεβασμένα ρολά στα καταστήματά τους. 
Την ίδια ώρα μια απίστευτη κινητοποίηση της ΕΛΑΣ είναι σε εξέλιξη στην Λέσβο για την σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί. Υπο τον φόβο επεισοδίων από κατοίκους που διαμαρτύρονται τόσο για την αύξηση του ΦΠΑ όσο και για την κατάσταση με το προσφυγικό έχουν επιστρατευθεί δυνάμεις της αστυνομίας χωρίς προηγούμενο για επίσκεψη πρωθυπουργού σε νησί. Την ώρα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφούς.
Στο λιμάνι της Μυτιλήνης έχει δέσει «συμβολικά» και το Περιπολικό Ανοιχτής Θάλασσας «ΓΑΥΔΟΣ» το οποίο είχε εμβολιστεί πριν λίγο καιρό από τουρκική ακταιωρό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, για τα μέτρα φύλαξης του πρωθυπουργού σε Λήμνο και Λέσβο, έχουν επιστρατευθεί συνολικά 300 με 350 αστυνομικοί. Ανάμεσά τους 7 διμοιρίες των ΜΑΤ. Επίσης κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού θα υπάρχει ηλεκτρονικό πέπλο προστασίας με τις τηλεπικοινωνίες να ελέγχονται. Τον χώρο επίσης που θα επισκέπτεται ο κ. Τσίπρας θα επιτηρεί και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού σε Λήμνο και Λέσβο

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται ήδη στην Λήμνο. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λήμνο, ο Πρωθυπουργός επισκέπτεται το Δημαρχείο στη Μύρινα, όπου έχει συνάντηση με το Δήμαρχο, Δημήτρη Μαρινάκη και φορείς της πόλης. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην 130η Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.
Στις 12:00 ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Αγρόκτημα του Παλημνιακού Ταμείου στο Λιβαδοχώρι Λήμνου.
Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τη Λέσβο, στο πλαίσιο των εργασιών του 14ου Περιφερειακού Συνεδρίου «Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων» για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των Νησιών του Βορείου Αιγαίου.
18:00 Σύσκεψη με τους Υπουργούς που συμμετέχουν στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
19:30 Κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, « Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων», στο Αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Μυτιλήνης

Ανακοινώνεται ότι, κατόπιν της υπ’ αριθ. 17/2018 από 01-05-2018 απόφασης του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, σήμερα (03-05-2018) ημέρα Πέμπτη και κατά τις ώρες από 16.30 έως 20.30, λόγω προγραμματισμένων εκδηλώσεων που πρόκειται να λάβουν χώρα στην πόλη της Μυτιλήνης, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς:
Αργύρη Εφταλιώτη,
8ης Νοεμβρίου,
Μικράς Ασίας,
Σκρα,
Τζ. Αριστάρχου.
Εξαιτίας της προαναφερόμενης διακοπής της κυκλοφορίας στις παραπάνω οδούς, θα ισχύσουν, κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, οι απαραίτητες, κατά περίπτωση, προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης θα προβεί, σε συνεργασία με τις αρμόδιες λιμενικές Αρχές, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας, στις εν λόγω περιοχές. Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για τη διευκόλυνσή τους καθώς και για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

Απεργία και στην Χίο

Απεργία και κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων όλης της Χίου, σήμερα Πέμπτη, συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου της πόλης στις 11 το πρωί και μετάβαση εκπροσώπων των φορέων της Χίου στη Μυτιλήνη για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 3ης Μαΐου, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Χίου.
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΑΠΕ – ΜΠΕ
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου