Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Απόφαση φωτιά :Ανώτατο Παλαιστινιακό συμβούλιο και Γενικός εισαγγελέας εναντίον του Πατριάρχη Ιεροσολύμων.


Back to top
  Το κεντρικό παλαιστινιακό συμβούλιο μόλις έβγαλε απόφαση εναντίον των κινήσεων του Πατριάρχου Ιεροσολύμων, Θεόφιλου του γ', για τις πωλήσεις πατριαρχικής γης σε ξένες εταιρίες, γεγονός που είχε προκαλέσει το μένος των Παλαιστινίων αλλά από ότι φαίνεται και των Ισραηλινών.

Μαρία Γιαχνάκη 
Αμέσως μάλιστα μετά την έκδοση της απόφασης δόθηκε εντολή στα αρμόδια όργανα να λάβουν μέτρα εναντίον όποιου έχει αναμειχθεί στις πωλήσεις.
Το Παλαιστινιακό συμβούλιο είναι το ανώτατο νομοθετικό όργανο , το οποίο είναι πάνω και από τη βουλή τη δική μας για παράδειγμα , όπου μετέχουν και όλα τα κόμματα του PLO , και τις αποφάσεις του οφείλει να εκτελέσει η κυβέρνηση. 
Ο φάκελος αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του iellada.gr βρίσκεται στον γενικό εισαγγελέα, ο οποίος ερευνά τα στοιχεία και ετοιμάζεται να ασκήσει μήνυση κατά του Έλληνα Πατριάρχη αλλά και όποιου άλλου εμπλέκεται στις πωλήσεις μεταξύ των οποίων και ο σύμβουλος και δικηγόρος του Πατριάρχη, Ράμι Μούγραμπι .
Προφανώς για να φύγει από την πολιτική ευθύνη ο ίδιος ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς, ανέθεσε στο ανώτατο αυτό σώμα να αποφασίσει για τις πωλήσεις που δημιουργούν εθνικό θέμα στο κράτος τους.
Μια δικαστική κίνηση εναντίον του Έλληνα Πατριάρχη θα έχει πολλές συνέπειες, είτε δικαστικές, είτε πολιτικές.
Δικαστικά θα μπορούσε το Πατριαρχείο μετά από αυτό να συρθεί σε απίστευτες διαμάχες με κόστος για την ορθοδοξία αλλά και για τα οικονομικά του Πατριαρχείου.
Πολιτικά όμως θα έχει ακόμη μεγαλύτερες προεκτάσεις αφού ενδέχεται να άρουν την αναγνώριση, γεγονός που θα στοιχίσει και πάλι την ειρήνη στο Πατριαρχείο και στην πολύπαθη αγιοταφική αδελφότητα, αν και βεβαίως κριθεί ότι ο Πατριάρχης ενεπλάκη σε πωλήσεις που δεν είχε δικαίωμα να τις κάνει.
Αυτή η κίνηση όμως κρύβει πολλά διότι λογικά πρέπει να έγινε και σε συνεννόηση με την Ιορδανία λόγω του ότι και το Πατριαρχείο υπόκειται σε Ιορδανικό καθεστώς αλλά και με το Ισραήλ διότι ο Αμπάς δεν θα έκανε τέτοια κίνηση χωρίς τη γνώση του Ισραήλ .
Φαίνεται λοιπόν ότι άνοιξε νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου το οποίο ουσιαστικά πέφτει σε λακκούβες που του σκάβουν για να το εγκλωβίζουν είτε συνεργάζεται με τις δυνάμεις που ελέγχουν την κατάσταση είτε όχι.
Σαν Ελληνίδα ντρέπομαι για την τροπή που πήρε αυτή η ιστορία όπως ντρεπόμουν και την περίοδο που οι Άραβες έφτυναν τον Πατριάρχη Ειρηναίο γιατί τον κατηγορούσαν πάλι για παράνομες πωλήσεις, που δεν επιβεβαιώθηκαν. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και εκεί κάτω στην Ιερουσαλήμ υπάρχει μια ιστορία αιώνων που διαβάλλεται το ελληνικό κράτος απέχει από τις εξελίξεις ενώ θα έπρεπε να σταθεί στο πλάι του πατριαρχείου και να ξεδιαλύνει την υπόθεση που έχει στήσει στον τοίχο όλους τους Έλληνες.
Πούλησε παράνομα ; Να φύγει πάραυτα. 
Εγκλωβίστηκε στα τρία καθεστώτα τα οποία κυβερνούν το Πατριαρχείο ; Να βγει να μιλήσει και να πει είμαι καθαρός και να εξηγήσει τι σημαίνει να επιβιώνεις στην Ιερουσαλήμ σε ένα Πατριαρχείο που είναι σε Ισραηλινό κράτος , σε παλαιστινιακά εδάφη με αραβικό ποίμνιο και υπόκεισαι σε Ιορδανικό καθεστώς. 
Εκτός αν η Ελλάδα θέλει να χάσει τα δικαιώματα στο Πατριαρχείο και πουλήθηκε όπως φαίνεται να πουλήθηκε με το θέμα των Σκοπίων. 
Και βεβαίως κάποια στιγμή να ζητήσουν συγγνώμη και στον προηγούμενο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ Ειρηναίο για όσα πέρασε όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας παρομοίων καταστάσεων .
Την ίδια ώρα που διαδραματίζονται όλα, αυτά ομάδες νεολαίας της Βηθλεέμ, της Πετζάλας και των Ποιμένων, επισκεφθηκαν τον Έλληνα Πατριάρχη και δήλωσαν την συμπαράστασή του, ξεχωρίζοντας την θέση τους από τα επεισόδια που έγιναν πρόσφατα στην Ιερουσαλήμ


iellada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου