Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ στον Ακάρ. “Σας βλέπουμε,ότι κι αν πάτε να κάνετε”.


Οι “απειλητικές δηλώσεις” πολιτικών της τουρκικής αντιπολίτευσης μπορεί να ΄χουν να κάνουν περισσότερο με το εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι στην γειτονική χώρα, αλλά δεν παύουν να δημιουργούν κλίμα βαρύ στις έτσι κι αλλιώς προβληματικές ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μετά από την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, το μύθευμα της “ελληνοτουρκικής φιλίας ναυάγησε οριστικά”, όπως είχε πει στη συνέντευξή του στο Militaire.gr ο καθηγητής Γιάννης Μάζης. 

Είχαμε επισημάνει τη σημασία της συνάντησης που είχαν οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΕΔ ,Ελλάδας και Τουρκίας, τις ημέρες της επίσκεψης Ερντογάν στη χώρα μας. Αποστολάκης και Ακάρ βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο, με τον Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ να θέτει στον Ακάρ ένα απλό ερώτημα: 
“Τι πιστεύετε ότι θα πετύχετε μ΄ όλα αυτά που κάνετε”; Το ερώτημα αφορούσε σ΄ όλα αυτά που γίνονται κάθε μέρα στο Αιγαίο και φυσικά ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ δεν το έκανε γιατί ανέμενε κάποια απάντηση. Έθεσε το ερώτημα για να απαντήσει μόνος του στον Ακάρ ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στο Αιγαίο, όσες προκλήσεις κι αν κάνουν,όσες παραβιάσεις κι αν γίνουν σε αέρα και θάλασσα. 

Ο Ναύαρχος Αποστολάκης είχε επισημάνει στον Τούρκο Αρχηγό ότι όπως θα ΄χει διαπιστώσει “είμαστε διαρκώς παντού κι αυτό δεν πρόκειται ν΄ αλλάξει”. Με δυο λόγια ο Αποστολάκης επανέλαβε στον Ακάρ ότι “βλέπουμε κάθε σας κίνηση και είμαστε πάντα εκεί που εμφανίζεστε”.
Η αλήθεια είναι πως μετά από την επίσκεψη Ερντογάν υπάρχει μια ύφεση των τουρκικών προκλήσεων. Κάτι που ήταν και αναμενόμενο. Ωστόσο το πολιτικό κλίμα που δημιουργείται στην Τουρκία με τους παραλογισμούς που εκφράζονται απο την αντιπολίτευση είναι βέβαιο ότι πιέζει το καθεστώς Ερντογάν. Πως θα αντιδράσει σ΄ αυτή την “εθνικιστική” πίεση κανείς δεν το γνωρίζει.
Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω από το να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα πάντα. Και να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας. Αυτό είναι δεδομένο και αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά από την απόλυτη και εκκωφαντική σιωπή των “συμμάχων και εταίρων” της χώρας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Ένα μέλος της Συμμαχίας απειλείται ευθέως με πόλεμο από ένα άλλο μέλος σ΄ ότι αφορά στο ΝΑΤΟ κι ένα μέλος της λεγόμενης “ευρωπαϊκής οικογένειας”, απειλείται από μια χώρα που θεωρητικά τουλάχιστον θέλει να έχει σχέση μαζί της. Κανείς δεν έχει πει το παραμικρό.
Η φωτογραφία είναι από την Καλόλιμνο και μας την έστειλε αναγνώστης που υπηρέτησε τη θητεία του εκεί. Στο βάθος διακρίνονται τα Ίμια. Μια φωτογραφική επιβεβαίωση όσων είπε ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ στον Ακάρ. “Σας βλέπουμε,ότι κι αν πάτε να κάνετε”.

thesecretrealtruth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου