Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Δεν έχει να κάνει με το φύλο. Αλλά με την καρδιά του κάθε ανθρώπου, τη δύναμη που κουβαλάει μέσα του


Φράσεις-στερεότυπα που εξάρουν τη στάση των γυναικών με μέτρο πάντα σύγκρισης τους υποτιθέμενα ανώτερους άντρες σε ζητήματα σθένους και συγκρουσιακής διάθεσης με τα ρομποτικά και κενά εγκεφαλικού περιεχομένου όργανα της εκάστοτε εξουσίας και πιστών συνεργατών της, είναι σαφώς αποπροσανατολιστικές. Και κρύβουν μια στρεβλή και ίσως κοινωνικά παγιωμένη, δημοφιλή θέση διάκρισης.
 Δεν έχει να κάνει με το φύλο. Αλλά με την καρδιά του κάθε ανθρώπου, τη δύναμη που κουβαλάει μέσα του, κάτι που μπορεί να σημαίνει όχι μόνο έκρηξη και εξεγερσιακή συμπεριφορά αλλά και επίδειξη σωτήριας αυτοπειθαρχίας -για τον ίδιο/α και τους συντρόφους και συναγωνιστές του/της- σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Με την επίδειξη απίστευτου-σε βαθμό "εξωπραγματικής υπέρβασης" θάρρους, αλλά και ενίοτε ακαταμάχητης αφοπλιστικής λογικής, η οποία μπορεί να συνοδεύεται από πρωτότυπες κινήσεις και χειρονομίες και λόγια με συνοδεία ανάλογου βλέμματος. Ακόμα κι εκεί όπου το εκπαιδευμένο ή φανατισμένο χέρι τρώγεται να πατήσει τη σκανδάλη ή να κατεβάσει με φονική διάθεση το ρόπαλο πάνω σε ανυπάκουα και διαφορετικής αντίληψης κεφάλια.
 Κι όταν το λέει η καρδιά της δεν μπορείς παρά να τη θαυμάσεις, κι ας νιώσεις και λίγο μειονεκτικά για τη δική σου απραξία και παθητικότητα, βλέποντας τις παρακάτω φωτογραφίες. Από έναν κόσμο που ποτέ δεν έπαψε και ούτε θα πάψει να βράζει και να φλέγεται. Όσο το πιο μεγάλο μέρος του κοινωνικού, πολιτικού, πολιτιστικού και οικονομικού οικοδομήματος στηρίζεται πάνω στην πλάνη, την ψευδαίσθηση, το μύθο, την αδιαλλαξία.

Ο Ένοικος...







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου