Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΗΠΑ: Να μην χρησιμοποιούν τις λέξεις «αγόρι» και «κορίτσι» προειδοποιούνται όσοι υπηρετούν στην Πολεμική Αεροπορία γιατί μπορεί να θεωρηθούν «προσβλητικές»


Οι υπηρετούντες στην Πολεμική Αεροπορία προειδοποιήθηκαν να μην χρησιμοποιούν ορισμένες λέξεις και φράσεις, που θα μπορούσαν να θεωρηθούν «προσβλητικές».

Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη στους αεροπόρους στην Βάση Σαν Αντόνιο του Τέξας, αναφέρει ότι ορισμένες λέξεις όπως «αγόρι», «κορίτσι» και “blackmail(«εκβιασμός») δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται, αναφέρει η DailyMail.

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περιλαμβάνει ένα συνημμένο με μια λίστα λέξεων που "μπορεί να εκληφθούν ως προσβλητικές."

Στο κατάλογο βρίσκονται οι λέξεις “colonial” («αποικιακός»), “blacklist” («μαύρη λίστα») και η φράση «οι ξανθιές έχουν περισσότερη πλάκα».

Κάποιος διέρρευσε τη λίστα στο Fox News, το οποίο μετέδωσε την είδηση.

Σύμφωνα με το Fox News, ο κατάλογος περιείχε μερικές πραγματικά προσβλητικές φράσεις, αλλά υπήρχαν και συνηθισμένες φράσεις που είχαν διανθίσει τον κατάλογο.

Ένας ανώτερος ηγέτης της Πολεμικής Αεροπορίας έγραψε το e-mail και το έστειλε προς τους αεροπόρους στην Αεροπορική Βάση Λάκλαντ στο Σαν Αντόνιο. Δεν είναι σαφές πόσοι από το προσωπικό έλαβαν το μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Παρακαλώ να είστε ενήμεροι ότι τέτοια συμπεριφορά είναι 100 τοις εκατό μη ανεκτή εντός ή εκτός του εργασιακού περιβάλλοντος», έλεγε το e-mail. «Ας επωφεληθούμε από το πλούσια ‘διαφορετικό’ κλίμα μας, και ας βοηθήσουμε τους άλλους να ζητήσουν βοήθεια εάν πασχίζουν να συμβιβαστούν».

Το Fox News ανέφερε ότι η Βάση στο Lackland αρνήθηκε ότι έθεσε απαγόρευση κάποιων λέξεων, αλλά ότι απλώς το εν λόγω άτομο «υπενθύμισε στους αεροπόρους να σέβονται τους άλλους».

redskywarning

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου