Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Ποια ελληνική παροιμία πρέπει να μάθουν στον Ερντογάν οι στρατηγοί του για τα ελληνοτουρκικά


Οι Τούρκοι στρατηγοί ,ναύαρχοι και πτέραρχοι θα ΄χουν πει πολλά στον Ερντογάν για το ενδεχόμενο μιας επιθετικής ενέργειας κατά της Ελλάδας. Θα του έχουν επισημάνει τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η επτάχρονη -και βάλε- οικονομική κρίση. Τις ελλείψεις,τις διαθεσιμότητες,τις περικοπές…Μην νομίζουμε ότι δεν γνωρίζουν.
Αυτό που δεν θα του ΄χουν πει, είναι μια από τις πολλές και πάντα σοφές ελληνικές παροιμίες που λέει ότι “ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται”!
Τι εννοούμε;
Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο και καμία πρόθεση να εμπλακεί σε οποιαδήποτε κρίση,πολύ περισσότερο σε μια στρατιωτική κρίση. Τα οικονομικά προβλήματα κι ο κ.Σόϊμπλε είναι αρκετά.
Η Ελλάδα είναι πράγματι ταλαιπωρημένη και κουρασμένη από τις επιπτώσεις της “θανάσιμης φαρμακευτικής αγωγής” που τις παρέχουν υποτίθεται για να τη σώσουν…
Οι Έλληνες δείχνουν να χάνουν τις ελπίδες τους για καλύτερες μέρες κι αυτό πια καταγράφεται σε κάθε σχετική έρευνα που γίνεται.
Όμως όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι η Ελλάδα και η οι πολίτες της μπορούν να αντέξουν “δεύτερα Ίμια”! Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο είναι πολύ γελασμένος!
Η όλη κατάσταση μας έχει φέρει σ΄ αυτό ακριβώς που περιγράφει η παροιμία που προαναφέραμε. Δεν έχουμε και πολλά να χάσουμε πια. Όσα μας έχουν απομείνει δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κανείς που να τα “παραχωρήσει”.
Η Τουρκία τις τελευταίες ημέρες κάνει πάρα πολύ φασαρία. Φλυαρεί ακόμη περισσότερο. Χρησιμοποιεί απειλές τις οποίες έχουμε ακούσει άπειρες φορές. Είναι δικό της θέμα αν θα συνεχίσει να “γαβγίζει” ή αν θα αποφασίσει και να “δαγκώσει”. Αυτή έχει τη πρωτοβουλία για την περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στα ελληνοτουρκικά. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζει και να “μετρήσει” είναι ότι αυτή τη φορά κανείς στην Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει ένα δεύτερο χαστούκι τύπου Ιμίων. Η κυβέρνηση και τα κόμματα γιατί θα τους …πάρουν με τις πέτρες και οι πολίτες ,γιατί βλέπουν τα εθνικά θέματα ως τη τελευταία “κόκκινη γραμμή” που τους έχει απομείνει.
Δεν έχει καμία απολύτως σημασία τι μας λείπει,τι δεν δουλεύει και τι ελλείψεις μπορεί να ΄χουμε ως χώρα. Υπάρχει παντού η αίσθηση ότι αρκετά έχουμε ανεχτεί κι αρκετά έχουμε προσπαθήσει να “εξημερώσουμε το θηρίο” που ζει κι αναπνέει δίπλα μας.
Νομίζουμε ότι το μήνυμα έχει φθάσει στην Άγκυρα και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι τελευταίες υπερτπήσεις έγιναν σε ύψη…πολιτικών αερογραμμών. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα αποφασίσει ο σουλτάνος Ερντογάν και οι επιτελείς του σ΄ ότι έχει να κάνει με τα ελληνοτουρκικά. Καλό είναι πάντως κάποιος να του μεταφράσει και την παροιμία.
militaire

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου