Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Η αγάπη της αλληλεγγύης της υποστήριξης και η ενσυναίσθηση της αγάπης!

Αγάπησε άνθρωπε, μόνο αγάπησε!

Η αγάπη που χτίζεται στις σχέσεις από άνθρωπο προς άνθρωπο με σεβασμό του χώρου τους, του χρόνου τους και των ψυχικών αναγκών τους. Η αγάπη που αισθάνεται τον πόνο, διαισθάνεται έναν κίνδυνο και σωπαίνει όταν τον συνάνθρωπο δεν τον νοιάζει να φοβηθεί και είναι εκεί συνοδοιπόρος να τον στηρίξει, να τον κρατήσει, να είναι εκεί σαν άνθρωπος προς άνθρωπο.
Αγκάλιασε με ενσυναίσθηση και μάθε με να αγαπώ!
Αυτή η αγάπη είναι η ιδανική! Το συναισθηματικό μοίρασμα, να βιώσεις την ανάγκη του συνανθρώπου σου, να τη σεβαστείς μα κι εκείνος την δική σου και μαζί να οδηγηθείτε στην ανταλλαγή της ψυχικής αγκαλιάς, να οδηγηθείτε στον δρόμο της αποδοχής του ενός για τον άλλον ακριβώς όπως είναι!
Μην αναρωτηθείς αν υπάρχουν στα αλήθεια άνθρωποι που αγαπούν με αυτόν τον τρόπο ή αν είναι μόνο λέξεις μέσα στα κείμενα κάποιου αρθρογράφου ή συγγραφέα.Όταν ζωντανεύει αυτή η λαχτάρα να αγαπήσει έτσι έστω και μία ψυχή, σίγουρα έχει γεννηθεί και σε πολλές ακόμη! Όταν η «ιδέα» γιεννιέται στο μυαλό, η δόνηση αυτής της πρόθεσης μεταφέρεται και ενεργοποιεί ολοένα και πιο πολλούς ανθρώπους να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση. Χρειάζεται όμως να εργαστείς με ταπεινότητα και μακριά από εγωισμό για αυτοπροβολή, για να μπορέσει να γεννηθεί υγιής αυτή η ποιότητα της αγάπης μέσα σου! Χρειάζεται να επικοινωνήσεις την αγάπη μακριά από το φόβο να εκτεθείς ή να ντραπείς γιαυτό που είσαι, για τον τρόπο που δίνεσαι και να μείνεις ανεπηρέαστος από αρνητικά συναισθήματα!
Ξέρω κάποιες φορές αισθάνεσαι τόσο μόνος με αυτή την αγάπη. Είναι δύσκολο για κάποιον να θέλει να δώσει αγάπη και να αποδέχεται τον συνάνθρωπο ακριβώς όπως είναι χωρίς να θέλει να τον αλλάξει ενώ ο άλλος πεισματικά να θέλει αυτό που θέλει, όπως το θέλει και η ευκαιρία για μοίρασμα αγάπης να χάνεται!
Αυτή η αγάπη απογοητεύει και απογοητεύεται, κάποιες φορές κλαίει με οδύνη από την τόση αποδοκιμασία, από την έλλειψη ανταπόκρισης και τις κατηγορίες πως όλα είναι ψέμματα και θέλει να τα παρατήσει. Θέλει να μείνει μόνη της σαν το αλφάβητο που δεν βρήκε ποτέ του συνεχιστές της αρχής του.
Α… Αγάπη και μετά τι;
Ποιος δεν θέλει να αγαπηθεί έτσι, ποιος δεν θέλει να αισθάνεται πως έχει κάποιον πλάι του, συντροφιά αγνής αγάπης ακόμη και ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα, πέρα από ερωτική έλξη.
Εσύ που διαβάζεις, δεν θες να αγαπήσεις έτσι τους συνανθρώπους σου μα και να αγαπηθείς με τον ίδιο τρόπο;
Έναν άνθρωπο να σε στηρίζει με την αγάπη που εκείνος μπορεί, μια φωνή πίσω από ένα ακουστικό, μια σιωπηλή αγκαλιά, μια κουβέντα υποστήριξης, έναν άνθρωπο…
Όσα κι αν είναι τα λάθη σου, όσα και τα σωστά σου, θες να πάψει πια η άσκοπη κριτική από τους γύρω σου, η δυσπιστία στις συναναστροφές σου και να βασιλέψει η ενσυναίσθηση της αγάπης!
Αγκάλιασε με ενσυναίσθηση και μάθε με να αγαπώ! Ελευθέρωσε την αγάπη που φυλάς μέσα σου και επίτρεψε στον συνάνθρωπό σου να την νιώσει και εκείνος!
Αγάπησε άνθρωπε, μόνο αγάπησε

 Ρίνα Σερέτη


!

enallaktikidrasi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου