Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Κυριακές και μάλιστα χωρίς ουσιαστικό όφελος για κανέναν , αλλά μόνο για τις πολυεθνικές και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ

Πως από 8 οι εργάσιμες Κυριακές το χρόνο γίνανε 10
Δυο μέρες πρίν τα Χριστούγεννα 2016, σε ένα τμήμα της Βουλής, που γενικώς ήταν σε εορταστική περίοδο, οι 8 Κυριακές το έτος που προβλέπονταν να είναι εργάσιμες και με ανοιχτά τα μαγαζιά αυξήθηκαν σε 10 ..

Με την κοινωνία απέναντι λοιπόν και την παραγωγική Ελλάδα στο περιθώριο, με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους καταστηματάρχες και τους μικρομεσαίους παραγωγούς αυξάνονται σε μια κοινωνία καταρρέουσα τα ανθρώπινα δικαιώματα που καταπατώνται, όπως ο ελέυθερος χρόνος τις Κυριακές και μάλιστα χωρίς ουσιαστικό όφελος για κανέναν , αλλά μόνο για τις πολυεθνικές και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ .

Σχεδόν το σύνολο των προϊόντων που διαθέτουμε στα ράφια μας στον Αστικό Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Μαραθώνα ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ παράγονται απο ατομικές, πολύ μικρές, μικρομεσαίες και συνεταιριστικές επιχειρήσεις . Στόχος μας είναι να μπορούμε να τις στηρίζουμε αυξάνοντας την διαδοσή τους, να διευρύνουμε την ποικιλία ανακαλύπτοντας όλο και περισσότερες δημιουργικές και καινοτόμες πρωτοβουλίες . 

Τώρα πλέον γνωρίζουμε πως πολλά απο αυτά τα προϊόντα δεν θα έφταναν ποτέ στην περιοχή μας αν δεν προσπαθούσαμε, αν δεν συνεχίζαμε την καθημερινή εντατική ενασχόληση μας δουλεύοντας πάνω στον 'ιδιο αρχικό σκοπό που περιγράφεται στο καταστατικό μας .

Ένας από τους σημαντικότερους όρους σε όλες τις συνεργασίες μας είναι η διασφάλιση των εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είμαστε μέρος της μικρομεσαίας επιιχειρηματικότητας, οι περισσότεροι προερχόμαστε απο αυτήν, έχουμε ακριβώς τα ίδια αιτήματα με όλους τους μικροϊδιοκτήτες και τους εργαζόμενους στα καταστήματα λιανικής .

Αύριο Κυριακή 15 Ιανουαρίου υποτίθεται πως τα μαγαζιά είναι ανοιχτά λόγω έναρξης των εκπτώσεων ...Καμιά τέτοια γιορτή δεν είναι καταγεγραμμένη στο συλλογικό και κοινωνικό μας γίγνεσθαι ! Απλώς είναι άλλη μια αφορμή να υπενθυμίσουμε πως είναι μέρα αργία για όλους , που οι άνθρωποι ξεκουραζόμαστε , χαλαρώνουμε, συναντιώμαστε ελεύθερα και απεξαρτημένοι απο τις πιέσεις της καθημερινότητας ...

Κυριακές δεν αγοράζουμε τίποτα, είμαστε κλειστά ...Συνεταιριστές είμαστε. Δεν είμαστε σκλάβοι !

enallaktikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου