Το όνομά της είναι Auroville. Αναγνωρίστηκε ως διεθνής οντότητα λίγο μετά την ίδρυσή της το 1968. Βρίσκεται στη Νότια Ινδία, 150 χιλιόμετρα από τη μεγαλούπολη Τσενάι.Τα κτιρια της είναι μοναδικής αρχιτεκτονικής.Χρησιμοποιούν όλες τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και είναι πειραματικής αρχιτεκτονικής τεχνικής. Οι κάτοικοι της  προέρχονται από 50 διαφορετικές χώρες και κουλτούρες και δεν λειτουργούν σύμφωνα με πολιτικά μορφώματα, θρησκευτικές οργανώσεις και χρηματο-οικονομικά συστήματα.
Η πόλη ιδρύθηκε από την  Mirra Alfassa, ή όπως είναι γνωστή η «Μητέρα».Σκοπός της  να υπάρχει τουλάχιστον ένα μέρος σε αυτόν τον κόσμο όπου κανένας άνθρωπος και κανένα κράτος να μην μπορεί να αξιώνει πως είναι δικό του. Όπου όλοι οι άνθρωποι θα έχουν μια ειλικρινή φιλοδοξία να ζήσουν ελεύθεροι ως πολίτες του κόσμου, υπακούοντας μόνο μία αρχή: Την υπέρτατη αλήθεια! Ένα μέρος όπου θα επικρατεί ειρήνη, ομόνοια και αρμονία.

Σήμερα  η πόλη λειτουργεί με ένα αγροτικό σύστημα πολυ-καλλιεργειών που συνδυάζει δέντρα με φρούτα, χωράφια με σιτάρι και οπωροκηπευτικά δέντρα σε μια έκταση 160 εκταρίων που χωρίζεται σε 15 φάρμες. Τα γαλακτομικά προϊόντα παράγονται επίσης στην πόλη και τα φρούτα είναι πάντα εντός εποχής. Η μοναδική αυτή πόλη, προστατεύεται από την UNESCO η οποία πιέζει τις καταστάσεις ώστε το παράδειγμα της «Auroville» να μεταδοθεί σε όλον τον κόσμο, κι έτσι να πάρει η πλειονότητα των ανθρώπων μια γεύση για το πώς μπορεί να είναι η ζωή για τις μελλοντικές γενιές.













 


kraou.gr,pentapostagma.gr