Η υψηλή του τιμή οφείλεται στις ευεργετικές του ιδιότητες αφού έχει αποδειχθεί ότι η σύνθεσή του είναι παρόμοια με αυτή του μητρικού γάλακτος.
Ήδη από το 5.000 π.χ το γάλα γαϊδούρας είναι γνωστό στον άνθρωπο και ο Ιπποκράτης το συνιστούσε για διάφορες παθήσεις ενώ στην Αρχαία Ρώμη το θεωρούσαν ως ποτό για την αριστοκρατία.
Το γαϊδουρινό γάλα έχει πολύ χαμηλό λίπος και υψηλότερη λακτόζη ενώ δεν χρειάζεται παστερίωση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διατροφή αλλεργικών παιδιών που έχουν δυσανεξία στο αγελαδινό γάλα.
Ένας άλλος λόγος της υψηλής του τιμής, είναι ότι η παραγωγή γαϊδουρινού γάλακτος στη χώρα μας είναι μικρή. Υπάρχουν περίπου 5-6 φάρμες σε όλη τη χώρα, με μέσο όρο 30-50 ζώα.
enallaktikos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου