Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Αυτή η στάνη, μόνο Μνημόνια βγάζει!

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να σώσει τα προσχήματα και τα απομεινάρια της "επαναστατικότητας" του γλυκού νερού που διαθέτει.
Ένα μεγάλο κομμάτι του δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, για να παραμείνουν και κάποιοι "σανοπώλες'.

Γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ πέρα από τους καιροσκόπους, τους παρτάκηδες και τα κομάντο των Ερυθρών Χμερ που απαλλοτριώνουν τα ΑΤΜ στα χειμερινά ανάκτορα, υπάρχουν και οι ιδεολόγοι, που πρέπει να βρουν μια διέξοδο στο δράμα τους. Και το κόμμα που όλα τα φροντίζει, θα τους τη δώσει.
Από τη στιγμή που υπάρχουν οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» της Αντιπολίτευσης, να ψηφίσουν ότι κινείται σε Μνημονιακό μέτρο, η αριστερή πλατφόρμα, η Αίγινα και οι ΑνΕλ ξηγιούνται μονά-ζυγά, μονόζυγα.
Ο Καμένος θα στηρίζει την Κυβέρνηση, αλλά δεν θα ψηφίζει τα δύσκολα. Υπάρχουν οι μπαρουτοκαπνισμένοι βουλευτές των «μνημονιακών κομμάτων» για τις «βαριές» ψηφοφορίες. Τα ψηφίζουν αδιάβαστα, κατεπείγοντα, στα ελληνικά, στα αγγλικά, στα σουαχίλι, δεν τους σκιάζει φοβέρα καμιά.
Μια Αντιπολίτευση που –κακά τα ψέματα- προσπαθεί να κρύψει την ένδεια σε ανθρώπους και επιχειρήματα, κάτω από το παχύ χαλί του «πατριωτικού καθήκοντος».
Μια Αντιπολίτευση, με αιχμή του δόρατος όσους ψήφισαν το Πρώτο Μνημόνιο επί ΓΑΠ!
Αντί να ξεσκεπάσει το πώς και γιατί φθάσαμε στη χειρότερη δυνατή συμφωνία.
Να μιλήσει για τις παλινωδίες της Κυβέρνησης, τα φανερά πλέον σχέδια για Grexit, για εθνικό νόμισμα και αρπαγή δις από την Τράπεζα της Ελλάδος, χτυπά αυτούς που φεύγουν από την Κυβέρνηση και όχι τον βασικό υπεύθυνο, τον Πρωθυπουργό.
Αντί να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ προ των ιστορικών ευθυνών του, να τον στριμώξει με κάθε πρόσφορο κοινοβουλευτικά τρόπο, θα του δώσει «συγχωροχάρτι», ψηφίζοντας μια συμφωνία, που δεν την πιστεύει ούτε ο Πρωθυπουργός!
Η εικόνα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τόσο ως προς τη συμπολίτευση, όσο και προς την αντιπολίτευση είναι τόσο αποκαρδιωτική, τόσο αδιέξοδη, που η χώρα αναπόφευκτα θα βρίσκεται τρία χρόνια επιπλέον (τουλάχιστον) υπό καθεστώς διεθνούς οικονομικού ελέγχου!

citypress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου