Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Η δήλωση του Μάικλ Φλιν που προκαλεί σεισμό


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν από τους πρώτους που έσπευσε να συγχαρεί τον Ντόναλντ Τραμπ ενώ δεν δίστασε να 
επιτεθεί σε όσους τον αμφισβήτησαν. Ωστόσο, τα νέα δεν είναι καλά για την Άγκυρα μετά τη δήλωση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, στρατηγού Μάικ Φλιν. 
Σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Kurdistan TV που εκπέμπει στην περιοχή των Κούρδων στο Ιράκ είπε ότι «θα δούμε ένα Κουρδιστάν στο μέλλον» ενώ πρόσθεσε ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ δίνει μεγάλη σημασία στους Κούρδους και ότι το επόμενο διάστημα θα σημειωθούν σημαντικές εξελίξεις στο ζήτημα της στήριξής τους.
Απαντώντας σε ερώτημα σε σχέση με τις απόψεις του για το Κουρδιστάν και τους πεσμεργκά, είπε: «Αυτή η ερώτησή σας με κάνει ευτυχή. Οι πεσμεργκά είναι από τις δυνάμεις που δίνουν έναν ηρωικό αγώνα. Οι επιχειρήσεις που έκανα με τους πεσμεργκά, μου απέδειξαν ότι διαθέτουν καλή οργάνωση και αποτελεσματική διοίκηση.

«Έχουν ανάγκη από μεγαλύτερη βοήθεια από τις ΗΠΑ, για τον αγώνα που δίνουν εναντίον του ΙΚ. Οι πεσμεργκά φέρνουν σε πέρας με υπερηφάνεια και υπευθυνότητα μια πολύ σημαντική αποστολή που αφορά τη Μέση Ανατολή και ειδικά το Ιράκ. Θα ήθελα να δω τις ΗΠΑ να βοηθούν ακόμα περισσότερο τους πεσμεργκά. Επιπροσθέτως, με κάνει ευτυχή η σημαντική θέση που κατέχει το Κουρδιστάν στην περιοχή και η συμβολή του στη σταθερότητα».
Στην ίδια συνέντευξή του στο Kurdistan TV, ο Φλιν είπε και τα εξής: «Οι Κούρδοι είναι από τις πιο ηρωικές κοινωνίες που έχω γνωρίσει μέχρι στιγμής. Θεωρώ ότι θα διαμορφωθεί μια νέα Μέση Ανατολή, ενώ το Ιράκ και η Συρία δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν την ενότητά τους και θα διαμελιστούν. Πιστεύω ότι στη Μέση Ανατολή θα ιδρυθούν τρία ή τέσσερα νέα κράτη και μπορούμε να πούμε ότι στο μέλλον θα δούμε ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν».
Την ίδια στιγμή στη δημοσιότητα δόθηκε ομιλία του την ημέρα του πραξικοπήματος  στην Τουρκία και όπως φαίνεται ο Φλυν χρησιμοποιεί φράσεις που υποστηρίζουν το αποτυχημένο πραξικόπημα.


taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου