Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Αν δεν συνέλθουμε ως κοινωνία και ως έθνος, θα μας λεηλατήσουν όλοι

Του Σάββα Καλεντερίδη 
Το έχουμε τονίσει ξανά από αυτήν εδώ τη στήλη, ότι η πολιτική είναι ένα δυναμικό πεδίο και ότι δεν δικαιολογείται το κενό. Όταν δημιουργείται κενό, αυτομάτως έρχεται μια άλλη δύναμη και το καλύπτει. Αυτό έγινε στην Ελλάδα, με τα κόμματα εξουσίας που υπέγραψαν μνημόνια δημιουργώντας ένα κενό που το κάλυψαν οι εθνολαϊκιστές, αυτό γίνεται και στη διεθνή πολιτική σκηνή, όπου η υποχώρηση της Ελλάδας σε διάφορους τομείς, δημιούργησε ένα κενό το οποίο σπεύδουν να καλύψουν όσοι έχουν ανάλογα συμφέροντα.
Ένα άλλο ζήτημα που είχαμε επίσης καλύψει, είναι το εξής. Είχαμε πει ότι αν δεν συνέλθουν και δεν σοβαρέψουν οι πολιτικοί και συνεχιστεί ο κατήφορος και η αποδυνάμωση της Ελλάδας, θα μας λεηλατήσουν οι πάντες, ισχυροί και ανίσχυροι γείτονες και όχι μόνο.
Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε με τον πιο δυσάρεστο τρόπο.

Τις τελευταίες μέρες, είναι σε εξέλιξη μια επιχείρηση στην ηρωική Χιμάρα, η οποία έχει τα χαρακτηριστικά εθνικού διωγμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, τις 28 Οκτωβρίου, ημέρα εθνικής γιορτής για τον απανταχού Ελληνισμό, 19 οικογένειες της συνοικίας Σπηλαίων της Χιμάρας, παρέλαβαν ειδοποιητήριο υπογεγραμμένο από τον δήμαρχο Χιμάρας, Γιώργο Γκόρο, με το οποίο τους έδινε προθεσμία 5 ήμερων για την εκκένωση των σπιτιών τους, για να αολουθήσει η κατεδάφισή τους. Ο λόγος; Για να υλοποιηθεί το σχέδιο ανάπτυξης του κέντρου της Χιμάρας!
Μάλιστα, επέλεξαν να κατεδαφίσουν λιθόκτιστα σπίτια Ελλήνων 200 ετών, που αποτελούν στην κυριολεξία κομμάτι της ιστορίας της Χιμάρας, για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα του δημάρχου, ο οποίος δρα ως εργαλείο της πολιτικής των Τιράνων.
Να σημειώσουμε ότι την εποχή που χτίζονταν αυτά τα σπίτια από χέρια Ελλήνων  στη Χιμάρα, οι Αλβανοί δεν είχαν ακόμα αλφάβητο, γραφή και ανάγνωση. Για να αντιληφθούμε σε ποιο σημείο έφθασε η Ελλάδα και από ποιους δέχεται μαθήματα ιστορίας…
Από το θόρυβο που προκλήθηκε γύρω από θέμα, ακολούθησαν απαράδεκτες δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντυ Ράμα, ο οποίος θέλοντας να διακαιολογηθεί για τις πράξεις του, μίλησε στην αλβανική βουλή για ευθύνες άλλων,που μεθόδευσαν την κλοπή από Αλβανούς που ήλθαν από το βορά 50 χιλιάδων παραθαλάσσιων στρεμμάτων που ανήκαν σε Χιμαριώτες. Επί λέξη ο Ράμα είπε: «Έχουν πάρει τα κτήματα των Χιμαραίων με πλαστογραφίες και διαφθορά, άτομα που δεν έχουν καμία σχέση η καταγωγή από την περιοχή. Άτομα που έφερε από τις Άλπεις ο Σαλί Μπερίσα και τους έκανε ιδιοκτήτες στο Ιόνιο».
Ο Μπερίσα, χωρίς ίχνος αιδούς, όχι μόνο παραδέχτηκε το έγκλημα του αφελληνισμού, αλλά υπερθεμάτισε λέγοντας «Εγώ έχω δουλέψει με πρόγραμμα. Στους Αγίους Σαράντα έχω κατεβάσει λάμπηδες και μόνο λάμπηδες*», ομολογώντας στην ουσία ότι εφάρμοσε σχέδιο συστηματικής και προγραμματισμένης αλλοίωσης του πληθυσμού της περιοχής.
Τη στιγμή αυτή δεν είναι γνωστή η κατάληξη του θέματος, όμως μεγαλύτερη σημασία από το θέμα της κατεδάφισης έχουν δυο πράγματα.
Το ένα είναι ότι ο Ελληνισμός ακολουθεί πορεία συρρίκνωσης τα τελευταία εκατό χρόνια, μια πορεία που δυστυχώς συνεχίζεται και το κράτος της Ελλάδας αλλά και η ελληνική κοινωνία, παραμένει απαθής και παρακολουθεί τον αργό της θάνατο, το θάνατο του Ελληνισμού.
Το άλλο είναι ότι η Αλβανία, μια χώρα που έχει κάθε συμφέρον για καθαρά στρατηγικούς αλλά και ιστορικούς λόγους να διατηρεί καλές σχέσεις με τους Έλληνες και την Ελλάδα, ιδιαίτερα από τότε που άρχισε η οικονομική αποδυνάμωση της χώρας μας, έχει εντείνει τις ανθελληνικές ενέργειες, ενώ ορισμένοι γνωστοί πολιτικοί της, έγιναν μίσθαρνα ενεργούμενα και όργανα της Άγκυρας, παίζοντας παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδας, αρχής γενομένης από την καταγγελία της συμφωνίας οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών.
Πραγματικά είναι καιρός οι Έλληνες πολίτες να αφυπνιστούμε και να συνεγερθούμε, γιατί, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, αν συνεχιστεί η αποδυνάμωση και ο διεθνής εξευτελισμός της χώρας, θα μας λεηλατήσουν οι πάντες, των Αλβανών μη εξαιρουμένων.
Μέχρι τώρα, η συρρίκνωση αφορούσε Ελληνικές κοινότητες που ήταν αρκετά μακρυά από τα σύνορα της Ελλάδας. Τώρα η συρρίκνωση έφθασε να αγγίξει τα σύνορά μας, για να μην μιλήσουμε για τη πληθυσμιακή αιμορραγία που παρατηρείται με τη φυγή της νεολαίας στο εξωτερικό τα χρόνια της κρίσης, ούτε για τον αφελληνισμό των Ελλήνων που επιχειρείται από την ομάδα των ανθελλήνων που έχει καταλάβει το υπουργείο Παιδείας.
Καιρός να αφυπνιστούμε.
*Οι Λάμπηδες είναι μουσουλμάνοι που ζουν στην Λαμπουριά, περιοχή ανατολικά της Χιμάρας, πίσω από την Ακροκεραύνια όρη.

Δημοσιεύθηκε στη δημοκρατία

infognomonpolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου