Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Ο Σνόουντεν είπε πως θα ωφελήσουν τα αποτελέσματα των εκλογών στις ΗΠΑ

© RIA Novosti. Pavel Lisitsyn
Έντουαρντ Σνόουντεν. Φωτογραφία αρχείου.
 ΜΟΣΧΑ, 11 Νοεμβρίου - RIA Novosti.  Ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν τμήματα, δήλωσε ότι μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, στις  οποίες είχε ως αποτέλεσμα τη νίκη του Donald Trump, οι προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν  περισσότερο σε κοινωνικά θέματα παρά σε μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως η δική του.


 "Αν και βέβαια με νοιάζει τι συμβαίνει σε μένα - .. είμαι λιγότερο σημαντικό μέρος του όλου. Αυτά που θέλω  δεν είναι για μένα αλλά για όλους και εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε σε ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών θεμάτων, παρά σε μεμονωμένες περιπτώσεις," -  επαναλαμβάνει το πρακτορείο  Σπούτνικ  τις λέξεις [1]  του  Snowden.

Ο  Snowden είπε, ότι ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας υποσχέθηκε να θέσει τέλος στη μαζική επιτήρηση στη χώρα, αλλά οι υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν. Ο   Snowden είπε , επίσης, ότι η ίδια εποπτεία από το κράτος είναι αποδεκτή, αλλά μόνο εάν υποστηρίζεται από μια δικαστική απόφαση και απευθύνεται σε έναν συγκεκριμένο στόχο.

 "Εκείνο για το οποίο  διαμαρτύρομαι , είναι η μαζική παρακολούθηση, η αδιάκριτη επιτήρηση όπου παρακολουθείται ο  καθένας. Η  Επιτήρηση του στόχου , που υποστηρίζεται από μια δικαστική απόφαση, είναι το μικρότερο μέσο παρέμβασης, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της έρευνας χωρίς να παραβιάζονται τα δικαιώματα των οποιονδήποτε άλλων σε μια ελεύθερη κοινωνία"  , - πρόσθεσε.

Ο  Snowden τον  Ιούνιο 2013 πέρασε στην Washington Post και κατόπιν στον  Guardian μυστικά  υλικά για τα προγράμματα επιτήρησης των ΗΠΑ και των  ειδικών  υπηρεσιών  του Ηνωμένου Βασιλείου στο Διαδίκτυο.  Πέταξε στο Χονγκ Κονγκ, και από εκεί στη Μόσχα, όπου πέρασε κάποιο χρονικό διάστημα στη ζώνη διέλευσης του αερολιμένα της Μόσχας.

Η  Ρωσία  χορήγησε στον Snowden προσωρινό άσυλο για ένα έτος, υπό την προϋπόθεση ότι θα παύσει  να λειτουργεί  εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.  Πρώτα τον  Αύγουστο  2014 ο Σνόουντεν έλαβε άδεια διαμονής τριών ετών, η οποία του επιτρέπει να ταξιδεύει όχι μόνο στη Ρωσία αλλά και στο εξωτερικό

tokoutsavaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου