Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Βρώμικα παιχνίδια από το παρακράτος των κουκουλοφόρων της "αριστεράς" στην Θράκη



Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Το κράτος παραδίδει την εξουσία του στο παρακράτος. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούν να σχολιαστούν τα όσα έγιναν στην ακριτική πόλη της Ξάνθης, αργά το απόγευμα του Σαββάτου (5/11/2016). Επεισόδια που προκάλεσαν ψευτοαναρχικοί, αντιφά και άλλοι κουκουλοφόροι που κινούνται μεταξύ άκρας αριστεράς και εξτρεμιστικού αριστερισμού, που υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας του κράτους, θα βρισκόντουσαν ενώπιον της Δικαιοσύνης αντιμέτωποι με τις ευθύνες των πράξεών τους.

Εδώ όμως είναι Ελλάδα. Μια χώρα που οδεύει ταχύτατα σε failed state, σε μια σύγχρονη μπανανία (δυτικού τύπου) στην οποία η Δημοκρατία βιάζεται κατ’ εξακολούθηση από τους εκλεκτούς της εκάστοτε εξουσίας, αλλά και από τους μόνιμους θαμώνες των παρακρατικών χώρων. Έτσι, ως «λογικό επόμενο», τα όσα συνέβησαν στην ακριτική Ξάνθη, χαρακτηρίζονται από «χορογραφία κράτους και παρακράτους» έως και «προβολή ισχύος του παρακράτους». Γεγονότα τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εξωφρενικές καταστάσεις εάν δεν επικρατούσε η ηρεμία μεταξύ των απλών πολιτών (που παρακολουθούσαν οργισμένοι τους κουκουλοφόρους –φοιτητές ή μεταφερόμενοι από αλλού- να βυσοδομούν στην πόλη τους). Κι επειδή μιλάμε για την Ξάνθη, πόλη της Θράκης, όλοι μπορούν να αντιληφθούν πόσο εύκολο ήταν η κατάσταση να ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο και να «μετακινηθεί» σε τελείως διαφορετικές «περιοχές δράσης».

Οι "μπαχαλάκηδες" αποφάσισαν να παίξουν στην Θράκη

Όλα ξεκίνησαν από την επιθυμία της «Χρυσής Αυγής» να εγκαινιάσει τα νέα της γραφεία στην πόλη της Ξάνθης. Αυτή η βούληση (ενός κοινοβουλευτικού πολιτικού κόμματος) δεν ήταν αρεστή σε μια μερίδα άλλων πολιτικοποιημένων πολιτών, οι οποίοι προανήγγειλαν και υλοποίησαν πορεία αντίδρασης και καταγγελίας της «Χρυσής Αυγής»!!!
Εκείνοι, λοιπόν, που διαφωνούσαν με την Χρυσή Αυγή, πραγματοποίησαν ειρηνική διαδήλωση κάτω από τα γραφεία της Χ.Α. με αντιφασιστικά συνθήματα, χωρίς όμως να υπάρξουν σε εκείνο το σημείο επεισόδια ή εντάσεις μεταξύ διαδηλωτών και μελών της Χ.Α. Στην πορεία συμμετείχαν μεταξύ άλλων συνδικαλιστές, τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, φοιτητές, μαθητές και πολλοί πολίτες. Η πολιτική «κάλυψη» των όσων θα ακολουθούσαν είχε δοθεί.

Μετά το τέλος της αντιφασιστικής πορείας που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης και στην οποία συμμετείχαν σύλλογοι, φορείς, κόμματα και πολιτικές νεολαίες και αφού διαλύθηκαν οι διαδηλωτές, ομάδα περίπου 300 αντιεξουσιαστών συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, σε απόσταση 200 μέτρων από τα γραφεία της ΧΑ.
Αρχικά επιχείρησαν να διασπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας, που είχε λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Στη συνέχεια επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με βόμβες μολότοφ, προκαλώντας καταστροφές σε κάποια καταστήματα και φθορές σε ATM τραπεζών.
Ακολούθησαν οδομαχίες με τις διμοιρίες των ΜΑΤ που επιχείρησαν να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Οι αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά σε κάδους, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε πεδίο μάχης το κέντρο της Ξάνθης.

Αργότερα, και μετά την απώθηση της Αστυνομίας, οι κουκουλοφόροι μετακινήθηκαν στην πρώην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης (οι υφιστάμενες κενές κτιριακές έγιναν χώρος ασύλου!), από όπου οι κουκουλοφόροι κραδαίνοντας ρόπαλα εφορμούσαν κατά διαστήματα σε ομάδες (αγέλες) των 20-30 ατόμων σκορπώντας την ανησυχία, αλλά και δημιουργώντας μια σειρά εύλογων και έντονων προβληματισμών, αφού η Αστυνομία ήταν απούσα από την περιοχή (δεν υπήρχε ένστολος αστυνομικός σε περιμετρική απόσταση 300 μέτρων).

Την δράση των «οργισμένων» κουκουλοφόρων παρακολουθούσαν αμήχανα οι επισκέπτες παρακείμενων «καφέ», ενώ νεαρά έφηβα αγόρια στεκόντουσαν και «θαύμαζαν» την ατιμώρητη οργή όλων εκείνων που έκαναν επίδειξη ισχύος του παρακράτους… Στο τέλος της βραδιάς, σε χώρο της κενής (πρώην) Πολυτεχνικής Σχολής, οι νεαροί κουκουλοφόροι γιόρτασαν τα επινίκιά τους καταναλώνοντας μπίρες και άλλες ουσίες…

Γιατί η Αστυνομία δεν συνέλαβε τους κουκουλοφόρους;

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, για όσα συνέβησαν στην ακριτική πόλη της Ξάνθης, το κέντρο της οποίας παραδόθηκε στις διαθέσεις, ας μην γελιόμαστε, γνωστών και καταγεγραμμένων «προσωπικοτήτων» του αντεξουσιαστικού χώρου.
Μικρές ομάδες αστυνομικών θα μπορούσαν να κινηθούν μέσα από ένα πλήθος οδών αποκόπτοντας και εγκλωβίζοντας σε πρώτο χρόνο τους κουκουλοφόρους που "βομβάρδιζαν" το κέντρο της πόλης, αλλά και σε παράλληλο ή και δεύτερο χρόνο να αποκόψουν τα κτίρια της Πολυτεχνικής Σχολής, στα οποία τελικά διέφυγαν οι κουκουλοφόροι...

Εξετάζοντας την κίνηση των νεαρών με τις κουκούλες, από τη στιγμή που εμφανίστηκαν στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, θεωρείται αδιανόητο το ότι η Αστυνομία δεν εφάρμοσε σχέδιο (απόλυτου) εγκλωβισμού και σύλληψής τους. Οι παρακείμενοι κάθετοι δρόμοι, έδιναν μοναδική ευκαιρία στον Αστυνομικό Διευθυντή της Ξάνθης, να εγκλωβίσει τους παραβατικούς νεαρούς, να τους συλλάβει όλους και να τους παραπέμψει στη Δικαιοσύνη. Το πλήθος των οδών που μπορούσαν να μετακινηθούν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί οι αστυνομικοί, ώστε να περικυκλώσουν τους κουκουλοφόρους, και οι πραγματικά πάρα πολλές επιλογές που υπήρχαν από την πλευρά της Αστυνομίας, η οποία επέλεξε την κατά μέτωπο αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων, οδηγούν σε δύο σαφή ερωτήματα: Είτε ο Αστυνομικός Διευθυντής της Ξάνθης είναι ανίκανος (και από όσο γνωρίζουμε είναι ικανότατος αξιωματικός), είτε υπήρξε πολιτική «άνωθεν» εντολή να μην συλληφθούν οι κουκουλοφόροι… Και στο σημείο αυτό, οι αρμόδιοι οφείλουν να ενημερώσουν τους πολίτες της Ξάνθης, είτε για ποιους λόγους δεν υπήρξε αστυνομικό σχέδιο για κίνηση εγκλωβισμό και σύλληψη του συνόλου των κουκουλοφόρων, είτε για το ποιος έδωσε εντολή «ειρηνικής και χωρίς συλλήψεις αποκλιμάκωσης» μιας σειράς γεγονότων που κατέλυσαν την έννοια του κράτους και απέδειξαν πως είτε το κράτος δεν υπάρχει στην Θράκη, είτε το παρακράτος συνεργάζεται με το ίδιο το κράτος σε πρόβες κατάρρευσης της ασφάλειας στην περιοχή…

Η επόμενη ημέρα της οργής, αλλά και της... προετοιμασίας

Μπορεί η Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας να έχει "συνηθίσει" στην εμφάνιση και στις δραστηριότητες των κουκουλοφόρων. Όμως, η επόμενη ημέρα βρήκε τους κατοίκους της Ξάνθης αμήχανους, να κυκλοφορούν στα σημεία των επεισοδίων. Αξιοπρόσεκτη ήταν και η εμφάνιση «γνωστών» αυτοκινήτων με τουρκικές πινακίδες, ενώ στις συζητήσεις μεταξύ των πολιτών υπήρχαν ως κοινός παρονομαστής οι φράσεις: «δεν υπάρχει κράτος, τέλος», «αν αυτό είναι δημοκρατία των αριστερών, τώρα καταλαβαίνω τι πραγματικά έγινε στον εμφύλιο», «το κράτος των κουκουλοφόρων αναλαμβάνει εργολαβίες για το τουρκικό προξενείο, αλλά και για την παρέα του Αλέξη Τσίπρα»…

Κλείνοντας αυτό το μικρό χρονικό των ακροαριστερών κουκουλοφόρων, πρέπει να τονιστεί πως στην Ξάνθη υπάρχει σοβαρό κέντρο της άκρας αριστεράς, με έντονη δραστηριότητα (έχουν κάψει έως και το αυτοκίνητο εισαγγελέα που διενεργούσε έρευνες για τις δραστηριότητές τους, αλλά και μουσουλμάνου της περιοχής επειδή «συνεργαζόταν» με τις τοπικές αρχές), άγνωστες αλλά πολύ καλές χορηγίες που καλύπτουν τα έξοδα των δραστηριοτήτων τους, ενώ στα διαχρονικά τους αιτήματα ξεχωρίζουμε την πλήρη ταύτιση των απαιτήσεών τους, με όσα αιτούνται οι τουρκόφρονες της Θράκης και το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.
Μετά το συγκεκριμένο επεισόδιο, υπάρχει μια καταγραφή έντονης οργής των κατοίκων της Ξάνθης. Μια οργή για την οποία κανείς, πλέον, δεν μπορεί να εγγυηθεί πως δεν θα ξεσπάσει στην επόμενη εμφάνιση των κουκουλοφόρων, οι οποίοι θα νιώσουν στον απόλυτο βαθμό τι σημαίνει «η δύναμη ανήκει στον λαό», αλλά και τι πραγματικά σημαίνει «οργή λαού».

ΥΓ: Τις ζημιές των κουκουλοφόρων θα τις πληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΚΕΡΦΑΑ και οι λοιπές πολιτικές νεολαίες που αποφάσισαν με την διαμαρτυρία τους κατά την λειτουργίας γραφείων της «Χρυσής Αυγής» να καλύψουν πολιτικά την (από όλους αναμενόμενη) δράση των ακροαριστερών «συντρόφων» τους;
ΥΓ2: Για όσο καιρό το επίσημο κράτος, δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το "παρακράτος των κουκουλοφόρων", θα θεωρούμε ότι το κράτος (και η εκάστοτε κυβέρνηση) χρησιμοποιεί ως εργαλείο τους κουκουλοφόρους, για να ικανοποιήσει σχεδιασμούς εσωτερικού ελέγχου ή ικανοποίηση ιδεοληπτικών αγκυλώσεων και ονειρώξεων.

Βίντεο από τα επεισόδια μπορείτε να δείτε εδώ κι εδώ
Βίντεο από την πορεία των αντεξουσιαστών μπορείτε να δείτε εδώ κι εδώ


kostasxan


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου