Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Έρμη πατρίδα!

ουρανος
γραφει ο απομαχος αρισταρχος
Αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο και να φαίνονται οι προθέσεις όλων αυτών που εξυφάνθηκαν το σημερινό μας χάλι. Πρώτα η εκτός Ελληνικής τροχιάς αλλαγή του πολιτικού σκηνικού μετά την μεταπολίτευση. Και ήταν, μα το Θεό τόσο εύκολη, με μόνο τρεις λέξεις κλεμμένες από τη Γαλλική επανάσταση “εδώ και τώρα” .
Έτσι άρχισε η Ελληνική άνοιξη με αποκορύφωμα το χρηματιστήριο. Κάτι που βλέπαμε μονάχα σε ταινίες. Η φτώχεια, η ανέχεια πέρασαν πίσω. Τώρα είχαμε λεφτά. Αγοράζαμε αυτοκίνητα, σπίτια, εξοχικά. Και… δουλεύαμε, ώρες ατέλειωτες!
Ύστερα έφτασε η ώρα της πληρωμής, η του διά ταύτα! Μαθητευόμενοι κουρείς! Το ψαλίδι έκοβε ότι έπιανε και… ρημάξανε τον τόπο, και τους είπαμε πολιτικούς. Και έβαλαν τραμπούκους να λέμε πως φταίμε εμείς για να νιώσουμε ενοχή. Και δούλεψαν με τέχνη να μείνουμε απαθείς.
Σήμερα φάνηκε όλη η απάτη. Οι παραπεταμένοι Αλβανοί με αυτόν τον Γενίτσαρο Ράμα μας απειλούν. Ο Έρντο-Σουλτάν απαιτεί εδώ και τώρα μισό Αιγαίο, Θράκη και Κόσσοβο!
Άλλος παιδιά; Η Ελλάς διαμοιράζεται! Και είναι εδώ.  Άϊντε ρε ντερβίσια αν τα έργα σας είναι μεγαλύτερα από το στόμα σας,   εδώ είμαστε. Ποιο να φοβηθούμε εσάς;
Δε ξέρω τι έχει κατά νου ο Αλέξης, ο Κούλης ή η Φώφη. Αλλά, εδώ και όσο ζούμε και αναπνέουμε η χώρα ούτε εκχωρείται, ούτε εκβιάζεται. Αρκετά! Σκυλιά της ευκαιρίας στην άκρη. Αν μας πληγώσετε θα μετανιώσετε και αν μας πικράνετε θα πικραθείτε! Ίσως και να μη ξέρετε τι θα πει Έλληνας αλλά αυτή την κακιά στιγμή μην ενοχλείτε. Ο Έλληνας τρελαίνεται!
Η οργή και το μίσος βρίσκονται σε κόκκινο, αγρυπνάτε! Σ’ αυτό τον τόπο επενδύσαμε με αίμα, εδώ σκυλιάσαμε τα σκυλιά του Γ’ Ράϊχ. Θα κωλώσουμε στις έχιδνες του Δ’ και συγκεκαλυμμένου Ράϊχ;
Έλληνες αγρυπνάτε, ούτε σπιθαμή από τα ιερά χώματα, κι από κανένα. Ελλάδα και τρούλος της ορθοδοξίας για πάντα!
aienaristeyein

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου