Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Άλλαξε την οικονομία- Σκέψου Κοινωνικά

Άλλαξε την οικονομία - Σκέψου Κοινωνικά: Προώθηση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Προώθηση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο (24-27/10)
Η Fair Trade Hellas μαζί την Ιρλανδική Οργάνωση IDEA βρέθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 24- 27 Οκτωβρίου 2016  με σκοπό να προωθήσει την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και το Written Declaration με πρόταση για Ευρωπαϊκό έτος για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία το 2018, στο πλαίσιο της καμπάνιας Challenging the Crisis: Think Social και του προγράμματος Sustainable and Solidarity Economy (SUSY).
Κατά τη διάρκεια της παραμονής, οι εθελόντριες της οργάνωσης συνάντησαν ευρωβουλευτές από την Ελλάδα και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ζητήσαν τη στήριξή τους για το Written Declaration. Είδαν ευρωβουλευτές από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ όπως τον κ. Κούλογλου και τον κ. Κύρτσο. Ανάμεσα τους συναντήσαν τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρη Παπαδημούλη , έναν από τους βασικούς υποστηρικτές του Written Declaration.  Ο ίδιος υπογράμμισε την σημασία της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ιδιαίτερα για την Ελλάδα καθώς δεν είναι ευρέως διαδεδομένη σαν πρακτική και οι πολίτες δεν γνωρίζουν τις ευκαιρίες που παρέχει ο τρίτος τομέας της Οικονομίας. Άλλοι επίσης, ευρωβουλευτές από χώρες όπως η Αγγλία, η Πορτογαλία , η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιρλανδία στηρίζουν την πρόταση αυτή.
«Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ΚΑΛΟ από το ελληνικό κοινοβούλιο στις 19 Οκτωβρίου, παρατηρούμε ότι πλέον ανοίγει ο ορίζοντας για τέτοιες δράσεις και στην Ελλάδα. Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είναι κάτι πολύ διαδεδομένο που έχει εδραιωθεί εδώ και χρόνια, με διάφορες μορφές. Τώρα ήρθε η στιγμή και  για τους Έλληνες να γνωρίσουν την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και να δουν τις ευκαιρίες που προσφέρει και πως μπορεί να συμβάλλει  στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία σεβόμενη το κοινωνικό συμφέρον αποτελεί μία εναλλακτική πρόταση για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας» προσθέτουν οι εθελόντριες που εκπροσώπησαν την οργάνωση στο Ευρωκοινοβούλιο. 


To SUSY είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα μέσω του οποίου προωθείται η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και η Fair Trade Hellas συμμετέχει υποστηρίζοντας το πρόγραμμα στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου