Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Η Ελλάδα είναι φτωχή και θα γίνει φτωχότερη γιατί η εξουσία διώχνει τους ικανούς από τη χώρα και προάγει τους άχρηστους σε θέσεις κλειδιά για την οικονομία και την εξουσία.

Του Κώστα Στούπα



Η Ελλάδα θα γίνει φτωχότερη γιατί εδώ και δεκαετίες τα κίνητρα προάγουν τον κρατικοδιαιτισμό και τον παρασιτισμό αντί της εργασίας και της επιχειρηματικότητας. Ο νέος που θα πιάσει εργασία στον ιδιωτικό τομέα θα εισπράξει περί τα 500 ευρώ ενώ αυτός που θα πάει στο δημόσιο μπορεί και τα διπλάσια αλλά σίγουρα πάνω από 50% περισσότερα.

Το κομματικό κράτος στην Ελλάδα βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη όσων εργάζονται και προσπαθούν για να πληρώσει αυτούς που δεν εργάζονται και δεν προσπαθούν. Όλα αυτά για να πληρώνει τους αφισοκολλητές και τα κομματόσκυλα.

Το αποτέλεσμα είναι αυτοί που μπορούν να εργαστούν και να προσφέρουν να εγκαταλείπουν τη χώρα και να ρίχνουν "μαύρη πέτρα" πίσω τους.

Σε αυτό συνίσταται η χρεοκοπία της χώρας και γι' αυτό ευθύνονται τα κόμματα που κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες. Το αποκορύφωμα του κρατικοδιαιτισμού και του παρασιτισμού συντελείται επί κυβέρνησης Τσίπρα, όπου με ιδεολογικά φληναφήματα αύξησης του δημοσίου για να αυξηθεί η ζήτηση διορίζουν μαζικά κομματικούς αργόσχολους αυξάνοντας τις δαπάνες και διαλύοντας ότι έχει μείνει όρθιο.

Τα παραδείγματα της ντροπής

Το λιμάνι του Βόλου έχει περισσότερα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο απ’ όσους διαθέτει το λιμάνι του Αμβούργου. Επίσης τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του λιμανιού του Βόλου είναι περισσότερα από τους εργαζόμενους.

Κατά την Καθημερινή που έκανε την αποκάλυψη την περασμένη Κυριακή: "Το φαινόμενο δεν είναι μεμονωμένο. Τουλάχιστον πέντε μεγάλα λιμάνια έχουν μικρότερο αριθμό προσωπικού από το πλήθος των μελών των διοικητικών συμβουλίων τους. Το γεγονός αποδίδεται σε κομματικούς διορισμούς του τελευταίου ενάμισι έτους...".

Βλέπε: Tο λιμάνι του Βόλου έχει μεγαλύτερο συμβούλιο από του Αμβούργου

Την ώρα που οι συντάξεις πάνε από περικοπή σε περικοπή και τα νοσοκομεία παρουσιάζουν σημάδια προχωρημένης κατάρρευσης μέλημα του πρωθυπουργού είναι να ιδρύσει πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη για να διορίσει ακόμη μερικούς κομματικούς αργόσχολους.

Τα παραπάνω περιστατικά είναι ενδεικτικά του τι ακριβώς γίνεται και πως βλέπει η κυβέρνηση την ανάπτυξη στην οικονομία.

Το φαινόμενο είναι γενικό και η αύξηση της έντασης ίσως αποκαλύπτει τις πιθανές βλέψεις της κυβέρνησης σε σχέση με το τέλος της διαπραγμάτευσης και την πιθανότητα πρόωρων εκλογών.

Τα θύματα...

Από την άλλη πλευρά από την 1η Ιανουαρίου χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και εργαζόμενοι με μπλοκάκι θα χρειαστεί να πληρώνουν διπλάσιες και τριπλάσιες ασφαλιστικές εισφορές για να έχουν πρόσβαση σε ένα διαλυμένο σύστημα δημόσιας υγείας και για μια σύνταξη που κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί. Το βέβαιο είναι ότι οι σημερινές συντάξεις σε λίγα χρόνια θα φαίνονται αστρονομικά υψηλές για τα τότε δεδομένα.

Τα ίδια τα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης άλλωστε παίρνουν αποστάσεις από το αδιέξοδο στο ασφαλιστικό και την εξόντωση των ελεύθερων επαγγελματιών. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, ο κ. Χρυσόγονος σημείωσε, πως ειδικά σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, δεν είναι ρεαλιστικό να φθάνει το άθροισμα φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων -σε κάποιες περιπτώσεις- σε ποσοστά της τάξεως του 80% του συνολικού εισοδήματος.

"Θα φέρει πτώση στα έσοδα ασφαλιστικών οργανισμών, γιατί θα δώσει κίνητρο για εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή" τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε "πρέπει να επανεξεταστεί. Για αυτό στον ΟΑΕΕ από τους 700.000 εγγεγραμμένους γύρω στις 300.000 δεν πληρώνουν εισφορές".

Το 2017 οι συντάξεις θα πρέπει να περικοπούν κατά 1 δισ. ευρώ ενώ θα προστεθούν σε ό,τι έχει μείνει όρθιο στην οικονομία φορολογικά βάρη ύψους 2,5 δισ. ευρώ περίπου.

Είναι προφανές γιατί φεύγουν οι νέοι από τη χώρα και γιατί η χώρα αυτή οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε κατάρρευση.
 
 
 


thesecretrealtruth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου