Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Δυστυχώς η Ελλάδα πληρώνει τον εμφύλιο ψυχρό πόλεμο ΗΠΑ και Γερμανίας και την αδυναμία των κυβερνώντων να ελιχθούν έξυπνα ανάμεσα στο ποδοβολητών των βουβαλιών.


Από το βήμα του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην «περιπέτεια» του Grexit στρέφοντας τα πυρά του κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. «Η έξοδος από το ευρώ δεν ήταν και δεν είναι μια προοδευτική λύση..... Αποδείχθηκε πως αυτό ήταν το σχέδιο του Σόιμπλε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όμως, με τις αναφορές του αυτές Ο Αλέξης Τσίπρας στήνει στον τοίχο την ίδια του την προσωπική πολιτική επιλογή που ακολούθησε με τις μακρόσυρτες Βαρουφάκειες διαπραγματεύσεις μέχρι την ήττα της κυβέρνησής του κατά κράτος τον Ιούλιο του 2015- μια ήττα που στοίχισε 80 δις στον ελληνικό λαό. 

Οι διαπραγματεύσεις αυτές κινήθηκαν υπό την αφελή αντίληψη ότι, «εμείς θα βαράμε το ζουρνά και αυτοί θα χορεύουν πεντοζάλι». 

Με άλλα λόγια, το Βερολίνο, έτρεμε την προοπτική αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, γιατί αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα ακολουθούσε ντόμινο κατάρρευσης της ευρωζώνης! 

Ο Αλέξης και ο Γιάνης δεν είχαν καταλάβει ότι, ο πονηρός Σόϊμπλε είχε καλύψει τα νώτα του και αντίθετα με ότι πίστευαν οι ίδιοι, τον συνέφερε η καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις όπως και η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ. 

Εκτός του ότι οι Αλέξης και Γιάνης έκαναν ένα εξωφρενικά ολέθριο διαπραγματευτικό λάθος στον όλο χειρισμό του επίμαχου θέματος, στην πραγματικότητα ο βασικός λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε την πρόσδεσή του στην ευρωφυλακή είναι ακραία δυσάρεστος όσο και απλός. 

Γιατί αυτό ήθελε, θέλει και επιβάλει η Ουάσιγκτον, η οποία βρίσκεται σε ιδιότυπο πόλεμο με το Βερολίνο σε διάφορα μέτωπα, ένα από τα οποία είναι ο πόλεμος ανάμεσα στο δολάριο και στο ευρώ. 

Όπως έχουμε αναλύσει εκτενέστερα σε άλλα σημειώματα, το Βερολίνο επιδιώκει την έξοδό μας από την ευρωζώνη γιατί έτσι θα ισχυροποιηθεί το ευρώ και θα υποκαταστήσει μέρος της κυριαρχίας του δολαρίου στις διεθνείς αγορές. 

Η Ουάσιγκτον αντιτίθεται σε μια τέτοια προοπτική και επιβάλει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη που αποτελεί και τον περισσότερο αδύνατο κρίκο της ευρωαλυσίδας. Γιατί όταν μια αλυσίδα έχει έναν αδύνατο κρίκο, τότε αδυνατίζει και στο σύνολό της. 

Για όσους αμφιβάλλουν για το γεγονός ότι, η Ουάσιγκτον είναι εκείνη που κρατά στην ευρωφυλακή, τους παραπέμπουμε, εκτός των άλλων και στις τελευταίες αποκαλύψεις των Wikileaks για το ίδιο θέμα. ‘Όπως και σε ένα λογικό ερώτημα. Γιατί κόπτονται τόσο πολύ και τόσο ολοφάνερα οι ΗΠΑ για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, εκτός από τους λόγους που αναφέραμε πιο πάνω; 

Δυστυχώς η Ελλάδα 
πληρώνει τον εμφύλιο ψυχρό πόλεμο ΗΠΑ και Γερμανίας και την αδυναμία των κυβερνώντων να ελιχθούν έξυπνα ανάμεσα στο ποδοβολητών των βουβαλιών. Αλλά και λόγω της εξάρτησης του ΣΥΡΙΖΑ από τα συμφέροντα και τις επιλογές της Ουάσιγκτον και τη βαρβαρότητα του Βερολίνου. 

Μια επιπλέον δυσάρεστη διαπίστωση είναι το γεγονός ότι, τις ευλογίες των υπερατλαντικών αφεντικών επιδιώκει με παρόμοιο πάθος και ο εν αναμονή Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο οποίος πηγαινοέρχεται μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον με ανάλογη πυκνότητα των επισκέψεων που είχε ο Αλέξης όταν ήταν εκείνος εν αναμονή Πρωθυπουργός. Έτσι κι αλλιώς και αλλιώτικα, η Ελλάδα κάθε άλλο παρά ανήκει και διαφεντεύεται από τους Έλληνες. 


resaltomag




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου