Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Συμφωνεί ο Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως με τον Ερντογάν για τη Λωζάνη

Συμφωνεί ο Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως με τον Ερντογάν για τη ΛωζάνηΓια την Συνθήκη της Λωζάννης και τις δηλώσεις Ερντογάν μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.
''Για μας η Συνθήκη της Λωζάννης ήταν επαίσχυντη. Αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ότι δεν ωφέλησε και την χώρα του, απορώ πως το θυμήθηκε τώρα, λίγα χρόνια πριν την εκπνοή της'', δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.
Διαβάστε παρακάτω την δήλωση του Σεβασμιωτάτου:
«Για μας η Συνθήκη της Λωζάννης ήταν επαίσχυντη. Αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ότι δεν ωφέλησε και την χώρα του, απορώ πως το θυμήθηκε τώρα, λίγα χρόνια πριν την εκπνοή της.
Εξάλλου το αμερικανικό Κογκρέσο κατήργησε την Συνθήκη της Λωζάννης, με μία ψηφοφορία στις 18 Ιανουαρίου 1927, κατά την οποία οι Δημοκρατικοί ψήφισαν «κατά» της συμφωνίας και οι Ρεπουμπλικάνοι «υπέρ».
Αν λάβουμε υπόψη ότι η Τουρκία προχωρώντας ακάθεκτα μετά το πραξικόπημα το δικομματικό σύστημα, διαμορφώνει την δημοκρατική πτέρυγα με τον Ερντογάν και την συντηρητική με τον Ιχσάνογλου, τότε το ερώτημα που είχα δημοσιεύσει πριν δύο χρόνια επανέρχεται αμείλικτο: Και τώρα τι; Μήπως η Σεβρών;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου