Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

πως πρέπει να χρησιμοποιούμε το κουρκούμι για να αυξήσουμε την βιοδιαθεσημότητα της κουρκουμίνης

οι ερευνητές λένε πως το κουρκούμι με την κουρκουμίνη του έχει πάνω απο 600 οφέλη για την υγεία μας και για αυτό είναι ένας ισχυρός μαχητής και σύμμαχος του οργανισμού μας στην προσπάθειά του να διατηρείται υγιής
υπάρχει όμως ένα μικρό πρόβλημα  - το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να απορροφήσει την κουρκουμίνη σωστά και μόνο μιά πολύ μικρή ποσότητα καταλήγει στην κυκλοφορία του αίματος,
για αυτό πρέπει να την καταναλώνουμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο
και όπως επισημαίνουν οι ερευνητές
"το ισχυρό συστατικό στο κουρκούμι είναι η κουρκουμίνη, η οποία, παρά την ισχύ της, δεν απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό χωρίς βοήθεια,την οποία μας την παρέχει ένα τηγάνι για να ζεστάνουμε  λίγο λάδι" και συνεχίζουν "η ποσότητα που χρειαζόμαστε είναι μόνο μισό κουταλάκι του γλυκού,είναι αρκετό,και δεν χρειάζεται να το  χρησιμοποιούμε με φειδώ - ας μάθουμε να το χρησιμοποιούμε αφειδώς"
ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να κάνουμε;
να ακολουθούμε τρεις απλούς κανόνες ώστε να ανεβάζουμε την αποτελεσματικότητα της κουρκουμίνης
αυτοί είναι:
1. το χρησιμοποιούμε πάντα μαζί με μαύρο πιπέρι αυξάνοντας έτσι την απορρόφηση της κουρκουμίνης κατά 2.000%.
πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η πιπερίνη, δραστικό συστατικό στο μαύρο πιπέρι, βοηθά το σώμα να απορροφήσει πολύ καλύτερα την κουρκουμίνη.
για να αυξήσουμε τα επίπεδα της κουρκουμίνης στο αίμα, χρησιμοποιούμε ίδια ποσότητα από μαύρο πιπέρι και κουρκούμι.
2. το συνδυάζουμε με ένα λάδι όπως
λάδι καρύδας
και βέβαια ελαιόλαδο για να αποφύγουμε τις μεταβολικές διαδικασίες στο συκώτι
3. και για να ενεργοποιήσουμε και να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο τη βιοδιαθεσιμότητα της κουρκουμίνης - ανεβάζοντάς την στην κυριολεξία  στα ύψη - ζεσταίνουμε το μείγμα μας σε χαμηλή φωτιά - δεν το βράζουμε.
σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center, η συνιστώμενη ημερήσια δόση για το κουρκούμη είναι 1 έως 3g.
για τα χάπια από κουρκούμι οι ερευνητές επισημαίνουν:
"το πρόβλημα με το χάπι είναι ότι είναι αδιάλυτο στο νερό,οπότε ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε τα οφέλη του κουρκουμιού είναι να το χρησιμοποιούμε αυτούσιο στο μαγείρεμα σας πολύ εκτεταμένα.
όποτε μπορούμε το ζεσταίνουμε,αλλιώς πασπαλίζουμε με αυτό,πάντα ανακατεμένο με πιπέρι,τις σαλάτες μας και όποιο άλλο φαγητό θέλουμε" επισημαίνει η Dr. Saraswati Sukumar η οποία είναι γιατρός στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
αυτός λοιπόν είναι ο τρόπος που πρέπει να χρησιμοποιούμε το πολύτιμο αυτό μπαχαρικό ώστε να απολαμβάνουμε στο έπακρο τα σημαντικά του οφέλη!!!
thalia
πηγή πληροφόρησης:
http://www.realfarmacy.com/kitchen-table-strategies-effectively-optimize-turmeric-maximum-bioavailability-therapeutic-potency/
thalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου