Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΧΤΥΠΗΜΑ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ «ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ», ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ… ΣΥΞΥΛΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

1712876_h


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε εντυπωσιακό άδειασμα στον Τούρκο πρόεδρο Ταιγίπ Ερντογάν, στο θέμα της τουρκικής στρατιωτικής επέμβασης στην Συρία, προέβηκε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμήρ Πούτιν. κατά της διεθνής Διάσκεψης των G20 στην πόλη Hangzhou στην Κίνα.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, μετά την συνάντηση Ερντογάν Πούτιν ο Ρώσος πρόεδρος έκανε δηλώσεις όπου ανέφερε ότι είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για την τουρκική στρατιωτική επέμβαση στην Συρία αλλά, όπως τόνισε, απορρίπτει οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση η οποία παραβιάζει το αρχές του διεθνούς δικαίου, γι’ αυτό και δεν αποδέχεται αυτή την επιχείρηση.
Η δήλωση αυτή ήρθε σαν “χαστούκι” στην τουρκική πλευρά που πίστευε ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα κάνει τα στραβά μάτια στην επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη και σίγουρα οι δηλώσεις του δημιουργούν θέμα όσον αφορά την επομένη κίνηση της Τουρκίας στο συριακό έδαφος.
Ήδη η Άγκυρα θεώρει ότι η πρώτη φάση της επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη τελείωσε με την ένωση της γραμμής Cerablus – Azez, διώχνοντας έτσι από την συνοριακή της γραμμή την παρουσία των Τζιχαντιστών.
Από εδώ και πέρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα καθώς οι προσδοκίες των Τούρκων να διώξουν τους Κούρδους ανατολικά του Ευφράτη ήδη έχουν συναντήσει έντονες αντιδράσεις και προκαλούν μεγάλο πονοκέφαλο στην Άγκυρα για την συνέχεια της παρουσίασης της στην περιοχή
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου