Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Ακούστε την φωτεινή ψυχή σας και γίνετε η εξαίρεση στον κανόνα

Αντέχεις να το κάνεις;




Οι Άνθρωποι είναι σαν τα αστέρια στον ουρανό, αμέτρητοι.


Άν κάθε φορά που διώχνουμε έναν άνθρωπο χανόταν ένα αστέρι, τότε θα γεμίζαμε σκοτάδι και αργά ή γρήγορα θα ήμασταν χαμένοι μέσα στο σκοτάδι κι εμείς , γιατί και εμάς κάποιος θα μας είχε διώξει με την σειρά του. Ποιό το όφελος λοιπόν ; Όλοι οι άνθρωποι είναι μια τεράστια αλυσίδα και επηρεάζονται μεταξύ τους, ακόμη κι όταν δεν γνωρίζονται. Γιατί να πρέπει να διώχνουμε ανθρώπους από την ζωή μας αν δεν ταιριάζουμε σε κάποιον τομέα ;
Αντ' αυτού, ας διώχνουμε μόνο τις καταστάσεις κι όχι τις ψυχές απο δίπλα μας, γιατί αυτές οι καταστάσεις είναι μόνο μέσα σε αυτόν τον κόσμο, ενώ οι ψυχές, οι άνθρωποι, θα είναι αιώνια μαζί, μετά από δώ. Κι ούτε που θα νοιάζονται για το τι έγινε, όσο ήταν μέσα στον ψεύτικο κόσμο. Έχουμε το βίτσιο να θέλουμε τα άσχημα συναισθήματα άγχος, ζήλεια, μίσος, στεναχώρια, απογοήτευση.
Έχει σκεφτεί όμως κανείς πως αυτά μπορούν να καταπολεμηθούν με την ελεύθερη βούλησή μας ;
Μας τυφλώνει ο εγωισμός. Θέλουμε να υπάρχουν θύματα και θήτες. Ποιος θέλει να πολεμήσει την χαρά, την αγάπη; Όταν τα έχουμε δεν θέλουμε να τα χάσουμε κι όμως τα καταστρέφουμε, μολύνοντάς τα με άσχημα εγωιστικά συναισθήματα. Εμείς οι ίδιοι καταστρέφουμε την χαρά, την ηρεμία , την αγάπη.
Σκάβουμε μόνοι μας το λάκκο μας όντας δούλοι του φόβου μας να μήν τα χάσουμε. Γινόμαστε, είτε εμείς τοξικοί προς τους άλλους, είτε οι άλλοι προς εμάς. Κι έτσι μας καταλαμβάνει η μιζέρια τον έναν μετά τον άλλον και όλο αυτό εξαπλώνεται σαν αρρώστια μέσα σε μιά τεράστια ομάδα ανθρώπων γνωστών κι αγνώστων που βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο.
Σε μία στιγμή μπορείς να πεθάνεις. Τι θα αφήσεις πίσω σου ; Εσύ που θα φύγεις δεν θα σε νοιάζει, τι πόνο όμως θα αφήσεις σε αυτούς που μένουν πίσω ;; Δώσε τους κάτι καλό να έχουν να θυμούνται από εσένα.
Μην γεμίζεις ανθρώπους με την μιζέρια σου, επειδή δεν θές να την νιώθεις μόνο εσύ.
Γέμισε τους με κατανόηση , χιούμορ ,χαμόγελο,αγάπη,για να τα νιώθετε παρέα.Το παρελθόν είναι παρελθόν και ήδη το άρθρο αυτό είναι παρελθόν, αλλά κρατάμε μέσα από αυτό σκέψεις και μαθήματα, που θα πρέπει να αξιοποιήσουμε σωστά στο παρόν και στο μέλλον.
Από κάθε κατάσταση παίρνουμε μαθήματα για εμάς και δίνουμε μαθήματα και σε άλλους, αρκεί να μήν είμαστε επίτηδες τυφλωμένοι από τον ίδιο μας τον εγωισμό και να μην θέλουμε να φυλακίζουμε τον κάθε άνθρωπο, που δεν φέρεται έτσι, όπως θα θέλαμε. Κρατήστε τις ψυχές κοντά σας και μην φέρεστε ανάλογα με την λογική του κόσμου αυτού. Ακούστε την φωτεινή ψυχή σας και γίνετε η εξαίρεση στον κανόνα, όσο είστε σε αυτόν τον ψεύτικο κόσμο.
Όποιος είναι αρκετά δυνατός ας ακολουθήσει.Αλλιώς προχωρήστε χωρίς να σταματάτε, όπως ορίζει ο κόσμος αυτός και ο δημιουργός του, γιατί ο καθένας έχει το δώρο της ελεύθερης βούλησης και μαζί το "δώρο" των συνεπειών τις κάθε επιλογής του.
Στηρίξτε αλλά μην μένετε πίσω. Περπατήστε τον ανηφορικό δρόμο μέχρι τέλους, χωρίς να πατάτε κανέναν. Να στηρίζεστε μόνο στον Χριστό, γιατί Εκείνος μόνο δεν θα σας προδώσει ποτέ και είναι και θα είναι πάντοτε κοντά σας. Εμπιστευτείτε την διαίσθηση σας και ακολουθήστε την καρδιά σας και όχι τον εγωισμό σας!

ΜΙΧΑΕΛΑ
liakonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου