Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Ευχαριστούμε Άννα Κορακάκη,Εκανες περήφανους όλους τους Έλληνες.

 

Το δεύτερο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς κατέκτησε η 20χρονη Άννα Κορακάκη, κάνοντας περήφανους όλους τους Έλληνες. Η νεαρή κοπέλα από τη Δράμα, μετά το χάλκινο μετάλλιο στα 10 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι, επανήλθε δριμύτερη στο αγώνισμα των 25 μέτρων με σπορ (πυροβόλο) πιστόλι και κατάφερε το ακατόρθωτο κερδίζοντας με απίστευτη ψυχραιμία το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας μετά από δώδεκα χρόνια, αφού τόσο στο Πεκίνο (2008) όσο και στο Λονδίνο (2012) η χώρα μας είχε περιοριστεί σε ασημένια και χάλκινα.

Η νεαρή Άννα κατόρθωσε να πάρει δύο μετάλλια και είναι η πρώτη ελληνίδα αθλήτρια που κατακτά δύο μετάλλια στους Ολυμπιακούς μετά το 1912. Έφτασε στον τελικό του αγωνίσματος (στους προκριματικούς ήρθε πρώτη και στους ημιτελικούς δεύτερη) κκαι μετά από επτάμιση (7,30) ώρες αγώνα κέρδισε επάξια την γερμανίδα αντίπαλό της στον τελικό. Και ήταν ένας τελικός για γερά νεύρα, αφού η Ελληνία αθλήτρια προηγήθηκε με 6-0 κι ενώ απείχε ένα μόλις βαθμό από το χρυσό, η γερμανίδα πέρασε στην επίθεση και ισοφάρισε. Όμως, η Άννα Κορακάκη αποδείχθηκε πως είχε ατσάλινα νεύρα και με απόλυτη ψυχραιμία κέρδισε με 8-6 και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, με τρίτη την Ελβετίδα Χάιντι Ντίτριχ Γκέρμπερ (44 χρονών) και δεύτερη την γερμανίδα Μόνικα Κας (30 χρονών).

Η Άννα έβαλε στο στόχαστρό της τη νίκη και πέτυχε το ακατόρθωτο, αφού είναι η πιό νέα αθλήτρια και με λιγότερη εμπειρία από τις αντιπάλους της. Το κορίτσι θαύμα της Ελληνικής Σκοποβολής κατάφερε να ανεβάσει την Ελλάδα στο υψηλότερο σκαλί, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς όλους τους Έλληνες. Τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο εάν μπει στο στόχο μας.


Η τελική κατάταξη:
1. Αννα Κορακάκη (Ελλάδα)
2. Μόνικα Καρς (Γερμανία)
3. Χάιντι Γκέρμπερ (Ελβετία)
4. Τζινγτζινγκ Ζανγκ (Κίνα)
5. Εκατερίνα Κορσούνοβα (Ρωσία)
6. Νίνο Σαλουκβάτζε (Γεωργία)
7. Σουκ Γιονγκ Τζο (Βόρεια Κορέα)
8. Αντοανέτα Μπονέβα (Βουλγαρία)


kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου