Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Νέες διαστάσεις παίρνει η τραγωδία στην Αίγινα που άφησε πίσω της 4 νεκρούς

nea-anapantita-erwtimata-gia-tin-tragwdia-tis-aiginas. Ενώ ήδη βρίσκεται στη διαδικασία της δικαστικής διερεύνησης, πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, ενώ...
οι πολιτικές της προεκτάσεις πήραν κι αυτές τον δρόμο των δικαστηρίων μετά τη μήνυση που κατέθεσαν οι υπουργοί Αλ. Φλαμπουράρης, Γ. Σταθάκης και Θ. Δρίτσας.

Τα ερωτήματα που θέτει δια των δικηγόρων της η οικογένεια της 5χρονης και του πατέρα της που βρήκαν τραγικό θάνατο, είναι:
 Γιατί μέχρι και σήμερα δεν έχει ζητηθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου όσων επέβαιναν στο σκάφος.
Γιατί δεν εκλήθησαν να καταθέσουν όλοι όσοι επέβαιναν στο ταχύπλοο.
Γιατί την ανάκριση την έκανε το λιμεναρχείο και όχι η ανακρίτρια.
Γιατί δεν επέστρεψαν πίσω οι επιβαίνοντες στο ταχύπλοο ώστε να βοηθήσουν όσους έπεσαν στη θάλασσα, με δεδομένο ότι οι θανόντες έχουν πνιγεί, άρα δεν ήταν νεκροί όταν έπεσαν στη θάλασσα.
Αυτοί που πήραν τον χειριστή του ταχύπλοου με φουσκωτά γιατί δεν πήγαν πρώτα στον τόπο του ναυαγίου;
Γιατί μέχρι και χθες δεν είχαν ληφθεί αποτυπώματα από το μοιραίο σκάφος.

Το μεσημέρι ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει την εκπροσώπηση των θυμάτων της τραγωδίας, ζήτησε να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις.

«Zητήσαμε να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις, για τα αδικήματα της εκθέσεως σε κίνδυνο ζωής, για αυτούς που επέβαιναν στο σκάφος και δεν βοήθησαν τα θύματα, για αυτούς που βοήθησαν τον δράστη και αυτούς που επέβαιναν στο σκάφος για να διαφύγουν. Αυτούς που πήραν με το φουσκωτό τους επιβάτες, αυτούς που πήραν με το φουσκωτό τον δράστη και για τον κάτοικο Αίγινας, ο οποίος σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο απομάκρυνε το ζημιωμένο σκάφος από την περιοχή» επεσήμανε ο κ.Κούγιας...
thetoc.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου