Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Η ΕΕ ενέκρινε την εισαγωγή γενετικά τροποποιημένων σπόρων σόγιας της Monsanto

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τελικά την εισαγωγή και επεξεργασία των γενετικά τροποποιημένων σπόρων σόγιας της Monsanto (Roundup Ready 2 Xtend)παρά τις έντονες αντιδράσεις και τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει σχετικά με την ασφάλεια και τους κινδύνους που κρύβει για την υγεία των ανθρώπων το ζιζανιοκτόνο glyphosate (ενεργό συστατικό του Roundup).

"Σήμερα, η Επιτροπή ενέκρινε τρεις κατηγορίες γενετικά τροποποιημένων σπόρων για χρήση σε τρόφιμα και ζωοτροφές (σόγια MON 87708 x MON 89788, σόγια MON 87705 x MON 89788 και σόγια FG 72), οι οποίες έχουν περάσει μέσα από μία μια ολοκληρωμένη διαδικασία αδειοδότησης, συμπεριλαμβανομένης μιας θετικής επιστημονικής αξιολόγησης από την EFSA", δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της την περασμένη Παρασκευή.

Η αδειοδότηση θα έχει ισχύ διάρκειας δέκα ετών, ενώ οι σπόροι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε παραγωγή τροφίμων και σε ζωοτροφές και δεν θα επιτρέπεται η καλλιέργειά τους εντός ΕΕ.

Παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή αναφέρει πως θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι και σήμανση των προϊόντων που περιέχουν ΓΤΟ, όλοι καταλαβαίνουμε πόσο ζοφερό αρχίζει να γίνεται το μέλλον της διατροφικής μας ανεξαρτησίας.


Διαβάστε επίσης:


Εδώ και 35 χρόνια η Monsanto γνωρίζει ότι η γλυφοσάτη προκαλεί καρκίνο στα θηλαστικά...


Glyphosate: Εσύ ποιον θα πιστέψεις;


Η επικίνδυνη ουσία glyphosate της Monsanto βρέθηκε σε 14 γνωστές γερμανικές μπύρες



 enallaktikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου