Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Forbes: Η Ρωσία έχει ξεπεράσει τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Μαύρη θάλασσα



ΜΟΣΧΑ, 24 Ιουλίου - RIA Novosti. Η Ρωσία έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες για να ενισχύσει τη θέση της στη Μαύρη θάλασσα και έχει επιτύχει σημαντική επιτυχία, ξεπερνώντας  έτσι τα σχέδια του ΝΑΤΟ που η  η Συμμαχία είχε  κατασκευάσει για την περιοχή, λέει το Forbes [1].


Τα τελευταία χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται όλο και περισσότερο με τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας, προτείνοντας  τους τη διενέργεια  ναυτικών ελιγμών και  ασκήσεων, καθώς συζητάει   μαζί τους τις προοπτικές για την από κοινού παραγωγή κοινής άμυνας. Για τέτοιες ενέργειες η Ουάσιγκτον εξηγεί ότι τα κράτη που συνορεύουν με τη Ρωσία, φέρεται να χρειάζονται προστασία από πιθανές «απειλές» από τη Μόσχα, σημειώνει η εφημερίδα.

Ενώ στις δυτικές χώρες είναι αρκετά γνωστό, η Ρωσία εδώ και εκατοντάδες χρόνια, εξέτασε την κατάσταση στη Μαύρη θάλασσα, ως ένας από τους πιο σημαντικούς εγγυητές της ασφάλειας και έχει όλη την ιστορική και στρατηγική αιτιολόγηση,  σημειώνει  το άρθρο. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν θα πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η Μόσχα σκόπιμα εργάζεται για να φέρει το στόλο της στην  παλιά του αίγλη, γράφει  ο συντάκτης του άρθρο.

Δεδομένου ότι,  η Κριμαία στη Ρωσία,  μπλοκάρει τη Μαύρη θάλασσα χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό των υπερηχητικών  anti-ship βλημάτων  με εμβέλεια 600 χιλιομέτρων, προηγμένα στρατιωτικά αεροσκάφη, καθώς  επιφάνειας και υποβρύχια πολεμικά πλοία, γράφει η εφημερίδα.

Οι δυνατότητες του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού επιτρέπουν να περιορίσει την ελευθερία δράσης των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Μαύρη θάλασσα και απαιτούν  την εντυπωσιακή αύξηση της αμυντικής βιομηχανίας και των δαπανών των ΗΠΑ.
Ακόμη και μικρά Ρωσικά  πλοία  περιπολίας μπορούν να επιφέρουν ένα πιο σοβαρό πλήγμα από τα πλοία άλλων ναυτικών δυνάμεων, με τη χρήση των νέων πυραύλων cruise 'Caliber' και καθοδηγούμενα ακριβείας πυρομαχικά-, καταλήγει ο συγγραφέας.

tokoutsavaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου