Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, ενάντια στην αδικία και στην φτωχοποίηση



Εδώ και 3 μήνες, κάθε Κυριακή (εκτός απρόοπτου) ένα ΤΣΟΥΚΑΛΙ στήνεται και μαγειρεύει στην φιλόξενη πλατεία του Αγίου Φανουρίου, απέναντι από το πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη, Αγ. Φανουρίου 99, στο Ίλιον.

Μια ομάδα αλληλέγγυων πολιτών, με αφορμή το φαγητό, με μοναδική μας ταυτότητα αυτή των ελεύθερων ανθρώπων, μετατρέπουμε την πλατεία μας από χώρο που λίγο "μιλάει", λίγο "ανασαίνει", σε τόπο συνάντησης γειτόνων "στεγάζοντας" την ανάγκη μας για συνεύρεση και συναναστροφή.

Ο μοναδικός στόχος είναι ότι ίσως κάποτε τα κενά αυτά της απρόσωπης πόλης ξαναγίνουν αυλές, σημεία αναφοράς της γειτονιάς όπου ο κανένας του σήμερα θα γίνει πάλι ο καθένας, τόποι επικοινωνίας, δράσης και προσφοράς. Τόποι ξανά -όπως στην πρώτη τους μορφή, αυτή της αρχαίας Αθηναϊκής Αγοράς- ελεύθερης έκφρασης, κοινωνικής και πολιτικής άσκησης.


Το φαγητό, κυρίως η προετοιμασία του, αλλά και η κατανάλωση του από κοινού, διαφέρει από οποιαδήποτε συσσίτια καθώς δεν ενισχύει την παραπέρα ψυχική εξαθλίωση και απομόνωση του καθενός, αντιθέτως, μας φέρνει κοντά και η πλατεία μεταμορφώνεται σε μια τεράστια αγκαλιά που όλους μας χωράει και μας ενώνει.

Είναι η στιγμή που οι γείτονες ανταμώνουμε τις ματιές μας καταργώντας τα τείχη της καχυποψίας και της αμφιβολίας, επικοινωνούμε και κατανοούμε πως στο «μαζί», στο άπλωμα του χεριού στον άλλον, κρύβεται η δύναμη που έχουμε ως άνθρωποι να είμαστε οι ίδιοι οι αρχιτέκτονες του κόσμου που ονειρευόμαστε για μας και τις επόμενες γενιές.

Στην ίδια ακριβώς λογική, του ελεύθερου ανθρώπου που σκέφτεται και δρα, η ομάδα συμμετέχει δραστικά κάθε Τετάρτη εδώ και 2 χρόνια στο Ειρηνοδικείο του Ιλίου αποτρέποντας εκατοντάδες πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων συμπολιτών μας που έρμαια της φτωχοποίησης που έχει αποφέρει η αδίστακτη πολιτική των μνημονίων βλέπουν την περιουσία τους να βγαίνει στο σφυρί και να χάνονται οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής.

Αξιοσημείωτη είναι η ανάγκη αναφοράς στα ψηφίσματα εναντίον των πλειστηριασμών που τα δημοτικά συμβούλια Ιλίου, Αγ. Αναργύρων, Πετρούπολης και Περιστερίου έχουν ψηφίσει, οι πλειστηριασμοί όμως συνεχίζουν ακάθεκτοι.

Περιμένουμε και εσάς, να παραμερίσετε τις οποιοσδήποτε αναστολές σας και την αποξένωση την οποία μας έχουν συνηθίσει να αποδεχόμαστε και να πλαισιώσετε τις δράσεις μας αυτές γιατί το μόνο σίγουρο, μέσα στην προδοσία των καιρών, είναι ότι ο «σώζων διπλανό σωθήτω»!

Στην δράση της πλατείας όπου σας καλούμε να γνωριστούμε, δεχόμαστε τρόφιμα για το στήσιμο της δράσης της επόμενης Κυριακής, όπως και φάρμακα τα οποία διαθέτουμε στο Κοινωνικό Ιατρείο Ιλίου.


Στο ειρηνοδικείο Ιλίου, (όπως και στο ειρηνοδικείο Περιστερίου), μαζευόμαστε κάθε Τετάρτη, εν ώρα πλειστηριασμών, 3.45μμ με 5.00μμ, ακομμάτιστα και αχρωμάτιστα, ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, ενάντια στην αδικία και στην φτωχοποίηση με σύνθημα ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ Η (ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ) ΚΡΑΤΟΥΣ.

Τελικά, μόνο εμείς οι συμμετέχοντες το κάνουμε πράξη. Για ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους «σωτήρες μας», έμεινε ένα σύνθημα πάνω σε μια διακήρυξη ή ένα πανό.

Ομάδα Αντίστασης Ιλίου Χασιάς 83, Ίλιον 6980249371

 Ντίνα Κοέδρου


sioualtec

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου