Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016

Με φυσικό τρόπο μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων.


Οι 20 τροφές που ακολουθούν, θωρακίζουν την καρδιά,καθώς η κατανάλωσή τους μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου από τις φραγμένες αρτηρίες.
Σολομός, τόνος, η ρέγκα, σκουμπρί:
Ο σωλομός περιέχει πολλά λιπαρά οξέα που βοηθούν στη μείωση και την πρόληψη της αυξημένης χοληστερόλης, των τριγλυκεριδίων, και δρα εναντίον των φλεγμονών.
Χυμός πορτοκάλι: Πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, που προωθούν την υγεία των αιμοφόρων αγγείων και μειώνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.
Καφές: Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση 2-4 φλιτζανιών καφέ την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής έως και κατά 20%.
Καρύδια: Περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και ακόρεστα λίπη που κάνει καλό στα επίπεδα της χοληστερόλης, αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν τις αρθρώσεις και τη μνήμη μας.
Λωτοί: Πλούσιοι σε φυτικές ίνες και ωφέλιμες στερόλες, οι λωτοί βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης.
Κουρκουμάς: Βοηθάει στην πρόληψη της υπερδραστήριας αποθήκευσης λίπους και μειώνει την φλεγμονή των ιστών.
Πράσινο τσάι: Οι κατεχίνες που περιέχονται στα φύλλα τσαγιού συνιστούν ένα αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό που μειώνει την απορρόφηση της χοληστερόλης και βοηθάει το μεταβολισμό.
Καρπούζι: Αναζωογωνεί, αλλά διευρύνει επίσης τα αιμοφόρα αγγεία προωθώντας την παραγωγή νιτρικού οξειδίου.
Αλεύρι ολικής αλέσεως: Για την πρόληψη της υψηλής χοληστερόλης.
Τυρί: Όταν δεν καταναλώνεται υπερβολικά, μπορεί πραγματικά να βοηθήσει να μειώσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης.
Φύκια: Πλούσια σε πολυάριθμα μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες, πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά, και καροτενοειδή.
Cranberries: Πλούσια πηγή καλίου που αυξάνει τα επίπεδα της υγιούς χοληστερόλης και μειώνει τα επικίνδυνα.
Κανέλα: Καταπολεμά την υψηλή χοληστερόλη, εμποδίζοντας της συσσώρευση της στις αρτηρίες.
Ρόδι: Πλούσιο σε φυτοχημικά που προωθούν φυσικά την παραγωγή νιτρικού οξειδίου, το οποίο με τη σειρά του είναι ένας καλός τρόπος για να βοηθήσει την κυκλοφορία του αίματος.
Σπανάκι: Βοηθά στον καθαρισμό των αρτηριών και μειώνει την αρτηριακή πίεση.
Ελαιόλαδο:Το ωμό ελαιόλαδο παρέχει στο σώμα μας ωφέλιμα λίπη και μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης.
Μπρόκολο: Εμποδίζει την καθίζηση του ασβεστίου στις αρτηρίες μας. Είναι επίσης ωφέλιμο για την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης.
Αβοκάντο: Τα λίπη που περιέχονται στο αβοκάντο εξισορροπούν τη καλή και τη κακή χοληστερόλη, που είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των αρτηριών.
Σπαράγγια: Σύμμαχος κατά της υψηλής χοληστερόλης. Τα θρεπτικά συστατικά του εμποδίζουν την έμφραξη των αιμοφόρων αγγείων και αποτρέπουν τις φλεγμονές.
emprosdrama

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου