Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Η ζωή είναι γεμάτη μαγεία, αγάπη, χαρά, ευτυχία, θαύματα, ενδιαφέρον, πόνο, δυστυχία, κλάμα, πολύ πόνο· κοίτα να τα ζήσεις όλα

The Science of Sleep (2006)

Της Άννας Χαλκιά
Δυστυχώς, στις μέρες μας, είναι γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι πάσχουν από διάφορες ψυχολογικές ασθένειες, χαρακτηρίζονται ψυχασθενείς και πολλές φορές έχουν ειδική μεταχείριση. Οι άνθρωποι τρελαίνονται, χάνονται, διαλύονται, καταστρέφονται, καταστρέφουν οι ίδιοι τον εαυτό τους με τον χειρότερο δυνατό τρόπο που φτάνει μέχρι και στην αυτοκτονία
Αυτοί πολλές φορές είναι και οι άνθρωποι που, πριν πεθάνουν, φωνάζουν,ουρλιάζουν και αυτό γιατί δεν έζησαν.
Τραγικό δεν είναι;
Κανείς όμως από αυτούς που βυθίζονται έτσι, δεν έχει το θράσος, το θάρρος να κάνει το βήμα να ξεφύγει από αυτό τον βυθό της κατάθλιψης και να βγει στην επιφάνεια, ώστε να αρπάξει την δική του ζωή πριν την χάσει.
Βέβαια, αρκετοί από αυτούς τους ανθρώπους προτιμούν έναν άλλο τρόπο αυτοκαταστροφής, και αυτός είναι τα ναρκωτικά η το αλκοόλ.
Πίνουμε και παίρνουμε φάρμακα γιατί πονάμε και θέλουμε να ξεφύγουμε.
Μάλλον δεν αντέχουμε πια να αντικρίζουμε τον πόνο στα μάτια και να προσπαθήσουμε να τον αλλάξουμε, με έναν τρόπο που δεν θα οδηγήσει πίσω στον δρόμο του φαύλου κύκλου, πίσω στην κατάθλιψη, την βαρεμάρα, τον ζωντανό θάνατο.
Έτσι, αφήνουμε την ζωή να περνάει, μέχρι που κάποια στιγμή που θα γυρίσουμε πίσω να κοιτάξουμε, δεν θα γνωρίσουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς, δεν θα ξέρουμε ποιοι είμαστε, χαθήκαμε στο τίποτα, δεν αγαπήσαμε, δεν ζήσαμε, δεν ρισκάραμε τελικά αρκετά και, αντί να τα αλλάξουμε αυτά, σε όποια χρονική περίοδο και αν τα συνειδητοποιήσουμε, προτιμούμε να τα αφήσουμε για αύριο, και αυτό το αύριο γίνεται ποτέ· το ποτέ στο οποίο επαναπαυόμαστε και ρουτινιάζουμε, μαραζώνουμε αργά και βασανιστικά.
Η ζωή είναι γεμάτη μαγεία, αγάπη, χαρά, ευτυχία, θαύματα, ενδιαφέρον, πόνο, δυστυχία, κλάμα, πολύ πόνο· κοίτα να τα ζήσεις όλα, γι΄ αυτό είσαι φτιαγμένος· τα μάτια τα έχεις όχι μόνο για να βλέπεις και να χαμογελάς αλλά και για να κλαις, να κλαις με λυγμούς.
Γι’ αυτό λοιπόν, ας προσπαθήσει ο καθένας να ξεφύγει από την δυστυχία, να προσπαθήσει να κάνει ένα βήμα έξω από αυτήν και να θυμηθεί πώς είναι να νιώθεις τα πάντα αληθινά σαν μικρό παιδί.
Όλα καλά θα πάνε, μόνο αν θέλεις να προσπαθήσεις γι΄ αυτά.
Άννα Χαλκιά


pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου