Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΧΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

2016-07-22_103429

Greek Spirit
22-7-2016
Ας κανουμε πρωτα μια επανάληψη :
Ο Ερντογάν κατάφερε να συνάψει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τους Κούρδους αντάρτες το 2013 μετά απο σχεδόν 30 χρόνια συγκρούσεων. Την διαταγή μάλιστα για την παύση των εχθροπραξιών έδωσε ο ίδιος ο Οτσαλάν,ο φυλακισμένος από την Τουρκία ηγέτης του PKK.

H αποχώρηση των Κούρδων ανταρτών από την Τουρκική επικράτεια έχει αρχίσει από τον Μάρτιο του 2013 (παρόλο που δεν έχουν παραδώσει τα όπλα τους) και όλοι αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν οι Τούρκοι και οι Κούρδοι να έχουν συνεννοηθεί για πρώτη φορά από το 1984 .Βέβαια πολλοί θα σημειώσουν πολύ σωστά ότι τελευταία η Κουρδο-Τουρκική συνεννόηση δεν βαδίζει και σε τόσο σταθερά βήματα καθώς οι Κούρδοι αντάρτες δείχνουν σημάδια επανάκαμψης αλλά ας μην βιαζόμαστε , διαβάστε παρακάτω.
Ο Κεμαλισμός προσπάθησε να ενώσει τις διάφορες φυλές και εθνικότητες της Τουρκίας με εργαλείο την δυτικοποίηση της καθυστερημένης Τουρκίας των αρχών του 20ου αιώνα. Παρόλο που το επιχείρημα είχε τις επιτυχίες του απέτυχε να πείσει του Κούρδους οι οποίοι το 1984 άρχισαν τον ένοπλο αγώνα . Τελικά εκεί που αποτυγχάνει η λογική και η διπλωματία πετυχαίνει η βία η οποία προκαλείται από δίκαιο σκοπό. Οι Κούρδοι μπορεί να μην απέκτησαν δικό τους κράτος στα πλαίσια της Τουρκικής επικράτειας ( για το Ιρακινό Κουρδιστάν ισχύουν άλλα) ωστόσο κατάφεραν καίριο πλήγμα στην εικόνα του Κεμαλισμού ως εγγυητή της ενότητας της Τουρκίας.
 Η εκλογή του Ερντογάν το 2003 σήμανε την έναρξη νέας προσέγγισης στο φλέγον Κουρδικό θέμα  . Οι συνεχείς αποτυχίες του Τουρκικού στρατού να ελέγξουν την δράση του PKK , η οποίες συνεχίστηκαν και από τον Ερντογάν , έκαναν τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και τον Ερντογάν να συνειδητοποιήσουν ότι η αντιπαράθεση με τους Κόυρδους δεν είχε νόημα .ΠΗΓΗ http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/06/blog-post_21.htm
Αποφασίστηκε η ειρήνευση με τους Κούρδους η οποία θα αποτελούσε μοντέλο για μελλοντικές διασπαστικές τάσεις στην Τουρκία από άλλες φυλές.Η διαδικασία αυτή εγκατέλειπε οριστικά τον ολοκληρωτισμό του Κεμαλισμού και την άρνηση ότι υπάρχει μόνο μόνο μια εθνικότητα στην Τουρκία, η Τουρκική. Η ισοπεδωτική αντίληψη του Κεμαλισμού ότι δεν υπάρχουν και δεν αναγνωρίζονται άλλες εθνικότητες και φυλές στην Τουρκία είχε αποτύχει ως συνδετικός ιστός .
Έπρεπέ να εφευρεθεί κάποια νέα ιδέα η οποία να στεγάσει τις διαφορετικές εθνικότητες της Τουρκίας.
Αυτή η νέα ιδέα είναι ο ισλαμισμός , δηλαδή ότι πρώτα απ όλα οι κάτοικοι της Τουρκίας είναι Μουσουλμάνοι Σουνίτες και αυτό είναι αρκετό για να τους ενώσει. Η θεώρηση αυτή είχε το πλεονέκτημα ότι θα μπορούσε να περιλάβει και τους Άραβες Σουίτες της Μ Ανατολής όπως και τους Καυκάσιους Σουνίτες και έτσι να ανασυσταθεί εκ νέου η Οθωμανική αυτοκρατορία , τουλάχιστον  σε επίπεδο επιρροής της Τουρκίας στις μουσουλμανικές σουνιτικές χώρες της περιοχής.
Οι Κούρδοι απο την πλευρά τους καταλάβανε ότι τα 30 χρόνια αντάρτικου είναι μακρύ διάστημα και παρόλο τις επιτυχίες τους ήταν καιρός για  κάτι πιο χειροπιαστό .
Ο Ερντογάν πρότεινε την ειρήνευση με αντάλλαγμα την δημιουργία Κουρδικού κράτους στο απώτερο μέλλον  όχι μόνο στο Τουρκικό Κουρδιστάν αλλά και τη συνένωση του Ιρακινού-Ιρανικού -Συριακού Κουρδιστάν σε ένα κράτος το οποίο θα είναι ομόσπονδο ή συνομόσπονδο με την Τουρκία. 
Ο Ερντογάν έχει πολύ καλούς λόγους να δημιουργήσει ομοσπονδία ή συνομοσπονδία με τους πρώην εχθρούς του εφόσον θα συνεκμεταλλευτεί τα πετρέλαια και τα νερά(Τίγρη και Ευφράτη) του μελλοντικού Κουρδικού κράτους . Αν κοιτάει κανείς τον χάρτη θα καταλάβει πως όποιος ελέγχει τα δύο ποτάμια ελέγχει όλη την Μ.Ανατολή ,όπως  και το Ισραηλ.
Οι ταραχές στην Κωνσταντινούπολη το καλοκαίρι του 2013 αποτέλεσαν τροχόπεδη στην πραγματοποίηση της παρασκηνιακής συναλλαγής Ερντογάν  -Κούρδων  ο πρώτος σταμάτησε να ασχολείται με την πολιτκή και άρχισε μαζί με τον διευθυντη της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν να ασχολείται με το κυνήγι πραγματικών και φανταστικών εχθρών που δήθεν υποκινούσαν τις ταραχές , φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να συγκρουσθεί με την τουρκική οικονομική ελίτ όπως πχ ο όμιλος KOC .
Οι Κούρδοι έστειλαν πολλά τελεσίγραφα στον Ερντογάν για την εκπλήρωση των »προαπαιτούμενων» για την υποστήριξη τους σε πολιτικό επίπεδο όπως πχ η αμνηστία φυλακισμένων μαχητών , η αναγνώριση της γλώσσας  και το δικαίωμα του ελεύθερου αυτοπροσδιορισμού των Κόυρδων ως τούρκους πολίτες Κουρδικής καταγωγής και όχι ως απλά Τούρκοι πολίτες .
Ο Ερντογάν προσπαθεί να εκπληρώσει τα συμφωνηθέντα αλλά κάτι τα σκάνδαλα , κάτι οι προβοκάτσιες της ΜΙΤ στην Συρία, κάτι οι συνεχείς ταραχές δεν τον αφήνουν να ασχοληθεί σοβαρά πλέον.
Γιαυτό και οι Κούρδοι ξαναπιάνουν τα όπλα σιγά -σιγά.Βεβαια υπάρχει χώρος ακόμα για συνενοήση.
ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΤΗΝ 21-6-2014 ΣΤΟ
<<Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΕΝΑ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ -ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ>>https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/06/blog-post_21.html
ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΜΕ ΌΤΙ ο Ερντογάν θα είχε λύσει το Κουρδικό εάν δεν μεσολαβούσε ο αστάθμητος παράγοντας των ταραχών του καλοκαιρού 2013 στην Πόλη και στην πλατεία Ταξίμ και πάρκο Γκεζί.
Όποιος μελετά σοβαρά την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του Ερντογάν μπορεί να τον σκιαγραφήσει ως μεγαλομανή, παρορμητικό, με ροπή στο έγκλημα, και πάνω απ όλα ως διπλωμάτη και οραματιστή σε συνθήκες ευνοϊκές αλλά και το ακριβώς αντίθετο σε συνθήκες αντίξοες.Με άλλα λόγια όποιος θέλει να αποσταθεροποιήσει τον Ερντογάν πρέπει να δημιουργήσει ή να επιτρέψει να δημιουργηθούν συνθήκες μη ευνοϊκές εφόσον είναι σίγουρο ότι η αντίδραση θα κινείται εκτός λογικών ορίων και αφού ταλαιπωρήσει εχθρούς και συμμάχους για λίγο διάστημα κατόπιν θα καταρρεύσει .
Εάν πράγματι ο Πούτιν και η FSB γνώριζαν ότι επίκειται πραξικόπημα ,και το πιο πιθανό ή μάλλον σίγουρο είναι ότι το γνώριζαν, τότε γιατί να διακινδυνεύσουν την επικράτηση ενός νεόκοπου καθεστώτος το οποίο θα κυριαρχούσε και μάλιστα με εθνικιστό και εθνοκεντρικό προσανατολισμό.Θα μπορούσαν κάλλιστα να ειδοποιήσουν τον Ταγίπ ο οποίος όπως ακριβώς έριξε στα σκουπίδια την μεγαλύτερη και επωφελέστερη ποτέ συμφωνία -εγγύηση για την συνέχεια του μετα-Οθωμανικού τουρκικού κράτους,αυτή της ειρήνευσης με τους Κούρδους, έτσι ακριβώς θα αντιδρούσε την επόμενη του πραξικοπήματος εξοντώνοντας τους παντες και τα πάντα, οδηγώντας την χώρα σε διάλυση.
Ο Ταγίπ ενώ το 2013 με την υπό διαμόρφωση συμφωνία ειρήνευσης με τους Κούρδους θα εξασφάλιζε την ειρήνη στην χώρα του, θα έλεγχε όλη την Μ. Ανατολή μέσω του Κουρδικού κράτους του οποίου θα αποτελούσε εγγυήτρια δύναμη και επιτηρητής, θα έλεγχε τον Τίγρη και το Ευφράτη στο μισό και πλέον ρου τους, θα μπορούσε να συνεργασθεί με το Ισράηλ από θέση ισχύος , θα μπορούσε να ελέγξει την Συρία και τέλος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους ψήφους των 25 εκατομμυρίων Κούρδων στο μεταβατικό στάδιο της συμφωνίας για την ανάδειξη του χωρίς προβλήματα ως προέδρου και μάλιστα με νέο συνταγμα υπερ του. Όλα αυτά τα έχασε μέσα στον πανικό του μετά τις ταραχές του 2013 από μια μερίδα αρχικά αριστεριστών της Πόλης. Στον απόηχο του πανικού του τρία χρόνια μετά ακόμα ψάχνει για εχθρους και ξήλωσε ακόμα και τον Νταβούτογλου και τον αρχηγό της ΜΙΤ , τον Φιντάν.
Οι ΄Ρωσοι τον έχουν καταλάβει τον Ταγίπ και τον ΄’δουλευουν ψιλό γαζί» Βέβαια όλα αυτά με την προυπόθεση ότι το πραξικόπημα υποκινήθηκε από τις ΗΠΑ. Η θεωρία που κερδίζει έδαφος είναι οτι ο Ερντογάν δεν σκηνοθέτησε το πραξικόπημα αλλά είχε προειδοποιηθεί και το περίμενε . Οι δε πραξικοπηματίες κατάλαβαν ότι τους ειχε αντιληφθεί και βιάστηκαν , εξ ου και τα παιδαριώδη λάθη τους.Ο Ερντογάν τελικά αποφάσισε να αφήσει να εκδηλωθεί το πραξικόπημα για να μπορέσει να αποτελέσει τον απόλυτο κυρίαρχο της επόμενης μέρας.
Δείτε τα καμώματα του μετά το πραξικόπημα, κυνηγάει δίκαιους και αδικούς , η οικονομία του καταρρέει , τα έχει βαλει με τις ΗΠΑ (πράγματι πολιορκεί την ΝΑΤΟική βάση του Ιντσιρλίκ) και γενικά καταφεύγει σε κάθε γελοιότητα κάνοντας σίγουρη την καθαίρεση του , κάτι το οποίο θα είχε συμβεί και εάν το πραξίκοπημα είχε πετύχει , αλλά τώρα μαζί με τον Ταγίπ θα καταρρεύσει και η Τουρκία.Αυτό θέλουν και οι Ρωσοι. Εναν αστείο μαφιόζο που αφου σκοτώσει τον λαό του και τον στρέψει σε εμφύλιο, αφου επιφέρει ζημίες τόσο στο γόητρο όσο και στον επιχειρησιακό τομέα των ΗΠΑ, κατόπιν θα καταρρέυσει.
hellenicsunrise

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου