Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Το όραμα είναι κοινό, καρέκλα και τραπεζικοί λογαριασμοί στα ύψη, μην τους το γκρεμίσουμε!

Τι κάνει η αλεπού στο κινέζικο παζάρι; Ψωνίζει ανάπτυξη είναι η απάντηση, σαν αυτή που ψώνισε ο πρώην θεός Αντώνης.
Αν θυμάμαι καλά ήταν από τα τελευταία ταξίδια του πρώην και του βγήκε ξινό. Ξέμεινε η ανάπτυξη στο δρόμο του μεταξιού, καρτερούσε ο έρμος να σκάσει μύτη μπας και σωθεί, αλλά έκανε την Κινέζα.Που να τρέχω σκέφτηκε, λίγα τα ψωμιά του, μην κάνω τσάμπα δρόμο.Διότι η ανάπτυξη είναι παλιά  πουτ@ν@ και ξέρει να φυλάγεται από τις κακοτοπιές.
Πάντως η κινέζικη ανάπτυξη μοιράζει κουλουράκια της τύχης γραμμένα από τα χεράκια της, αλλά στους Έλληνες πρωθυπουργούς γράφει ως Πυθία.Ήξεις αφήξεις το πηγαίνει και οι δικοί μας βάζουν το κόμμα κατά πως τους βολεύει.
Όπως και νάχει η ανάπτυξη έχει δυο τρεις  καλούς λόγους για να κατηφορίσει στην Ελλάδα.
Οι μισθοί πιάσανε πάτο και αν είσαι ..μεγάλο κανάλι ή μικρότερο δεν έχει  σημασία,ή επιχειρηματίας γενικά βρε αδερφέ, δεν τους καταβάλεις καθόλου και κανείς δεν σε ενοχλεί.Επιθεώρηση εργασίας; ποια επιθεώρηση, αυτή στο Δελφινάριο;
Εργασιακά δικαιώματα μηδέν, κάτι αλυσίδες με μπάλα στην άκρη είναι ιν και μαστ και μας πάνε.Φοριούνται και στο δεξί, σαν κόσμημα!
Η ανεργία στο θεό-όχι τον Αντωνάκη-που σημαίνει μάτσο τα χέρια που ψάχνει η ανάπτυξη και φτηνά, πολύ φτηνά μην πέρνετε θάρρος!
Αν τώρα καταφέρει η κυβέρνηση να μας επιβάλλει και την εκ περιτροπής σίτιση με ρυζάκι, ε τότε ναι...ο δρόμος ανοίγει, τα εμπόδια εξαφανίζονται και.... νάτη πετιέται η κυρία ανάπτυξη. Το όνειρο των σωτηράκηδων της Ελλάδας θα έχει πραγματοποιηθεί! 
Το χρήμα θα ρέει άφθονο, τα έργα θα ξεφυτρώνουν  σαν μανιτάρια, τα εργοστάσια θα δουλεύουν νυχθημερόν, οι ορυζώνες θα πλημμυρίσουν τη χώρα,και του πουλιού το γάλα θα ρέει σαν ποτάμι στούς δρόμους.(να προσέχετε μην σας πάρει το ποτάμι και πνιγείτε).Έτσι έχτισε την μεγάλη κινέζικη δύναμη ο σύντροφος Μάο, έτσι θα χτίσουμε και εμείς την Ελλάδα.
Λίγη εκπαίδευση χρειαζόμαστε ακόμα- για εκείνη την εκ περιτροπής σίτιση που λέγαμε- και είμαστε  αλυσοδεμένοι, υπάκουοι και έτοιμοι να βοηθήσουμε τους πολιτικούς μας όλων των χρωμάτων, ώστε επιτέλους πια να μεγαλουργήσουν.Το όραμα είναι κοινό, καρέκλα και τραπεζικοί λογαριασμοί στα ύψη, μην τους το γκρεμίσουμε!Για περάστε, η ανάπτυξη προσφέρει μπαλίτσες και ψάθινα καπελάκια...ποιός τη χάρη μας!!!
 
 logiakaiskepseis
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου