Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016

Επώνυμοι νάνοι, θα μας σώσετε;

Γράφει η Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά, εκπαιδευτικός, συγγραφέας, κριτικός
Όσο η ύλη κυριεύει το πνεύμα ,ένα πνεύμα που σφυρηλατήθηκε για χιλιάδες χρόνια, όσο...
Ευρώπη θα σημαίνει Γερμανία, όσο οι επώνυμοι νάνοι θα προσκυνούν τον Γολιάθ χωρίς ίχνος επαναστατικότητας, όχι δεν θα σωθούμε, θα πάμε σε αυτοδιάλυση!

Αν αναρωτηθεί κανείς ποιος και πώς και πότε μας οδήγησε στη φτώχεια, δεν θα βρει παρά έναν λαό να μας αντιμάχεται ,έναν λαό να αντιστέκεται σθεναρά στην ανάπτυξη των εθνικών κρατών ,αποσκοπώντας πάντοτε σε ίδιον όφελος.Κ ι αν η Περεστρόικα συνέβαλε στην ένωση των δύο Γερμανιών,η ίδια η ενωμένη Γερμανία δεν θέλησε να αποδεχτεί την Ενωμένη Ευρώπη με όρους ισότητας ,αλληλεγγύης, πνευματικής ανόδου και εξέλιξης μέσα σε κλίμα χριστιανικό -απαραίτητη παράμετρος συμπόρευσης!

Οι επώνυμοι ,οι οραματιστές ,δυστυχώς μπλέχτηκαν στα γρανάζια του Γερμανικού καπιταλισμού, ενδιαφέρθηκαν τάχα για την πρόοδο αλλά μόνο την υλική ,χτύπησαν προσοχή στον γίγαντα της βαριάς βιομηχανίας ,συνήψαν συμφωνίες εκδούλευσης και έσυραν τη χώρα και το λαό στον άκρατο υλισμό με την επινόηση των δανείων,της αγοράς αμυντικού εξοπλισμού ,και της εισροής προϊόντων κυρίως από μία χώρα! 

Ως Έλληνες βρεθήκαμε να τιμωρούμαστε κατά κάποιον τρόπο για το πνεύμα μας και το όνομά μας να καθυβριζόμαστε από ουτιδανούς ,να ανεχόμαστε αυτή τη συμπεριφορά και νανοποιημένοι ποιον δρόμο να ακολουθήσουμε! 

Δεινή η ήττα μας ,ανεχτήκαμε ,σε μια κατασκευασμένη, ασθματική καθημερινότητα ,να υπογράφουμε την καταδίκη μας! Καταντήσαμε μηχανικοί άνθρωποι ,όσο μπορεί να ειπωθεί-χάσαμε την ανθρωπιά μας μέσα σε μια αιφνίδια αναζωπύρωση του φαινομένου του παγγερμανισμού με την έννοια όλοι να μπούμε στη σκιά Της Γερμανίας.

Πρέπει να σωθούμε τώρα ,γιατί με την τροπή που παίρνει η πορεία της ΕΕ,κινδυνεύουμε !Ανακύπτει επιτακτικά το χρέος των πολιτικών ταγών να υψώσουν το ανάστημά τους ,να ανατρέψουν την πτωτική μας πορεία -μας χρωστάνε ,δεν τους χρωστάμε- γιατί αγωνιστήκαμε ως λαός να επιβληθούμε στο χώρο μας και δεν νομιμοποιούνται κάποιοι να απεμπολήσουν αρχές, αξίες και δικαιώματα!

tro-ma-ktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου