Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Άσκηση: Καλύτερα με παρέα και στη φύση!

bike
Το κλειδιά για την παροχή κινήτρων για σωματική δραστηριότητα μπορεί να είναι η επαφή με τη φύση αλλά και η παρέα!
Στο Kansas State University, ερευνητής διαπίστωσε ότι τα άτομα που ασκούνται με τον/τη σύντροφο ή με φίλους και έξω στη φύση αύξησαν το χρόνο και την ένταση της γυμναστικής τους κατά 200%!
Ο Brandon Irwin, επίκουρος καθηγητής Κινησιολογίας, ήταν ο κύριος ερευνητής σε μια μελέτη που έδειξε ότι τα περισσότερα άτομα συμμετέχουν σε έντονη σωματική δραστηριότητα πιο συχνά όταν έχουν παρέα, απ’ ό,τι μόνα τους ή με εικονικό σύντροφο ή ανταγωνιστή.
«Οι άνθρωποι επιθυμούν να συναναστρέφονται με άλλους, όταν κάνουν μια δραστηριότητα», είπε ο δρ Irwin. «Βρήκαμε ότι, όταν έχουν παρέα, δεν αντιλαμβάνονται τόσο πολύ τον χρόνο που κουράζονται».
Στο πρώτο μέρος της μελέτης, γυναίκες από ένα κολέγιο έκαναν άσκηση με στατικό ποδήλατο έξι φορές σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων. Οι ερευνητές είπαν στις συμμετέχουσες να κάνουν ποδήλατο όσο επιθυμούν. Κατά μέσο όρο, κάθε συμμετέχουσα ασκήθηκε για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, η ίδια ομάδα γυναικών έκανε στατικό ποδήλατο με έναν εικονικό σύντροφο από βίντεο. Οι συμμετέχουσες αύξησαν τον χρόνο άσκησης κατά περίπου 40%.
«Έχουμε την εντύπωση ότι ένας εικονικός εταίρος ήταν λίγο καλύτερος από τη μοναξιά», είπε ο Irwin.
Ωστόσο, κατά 90% αυξήθηκε ο χρόνος ποδηλάτου για τις συμμετέχουσες που είχαν πραγματική παρέα. «Είναι σημαντικό το πώς αλλάζει κάποιος, όταν νιώθει μέλος μιας ομάδας», δήλωσε ο Irwin.
Άλλη μία σημαντική ανακάλυψη είχε να κάνει με τον τόπο άσκησης. Παρατηρήθηκε πως όσοι ασκούνταν έξω, στη φύση, έκαιγαν περισσότερες θερμίδες και γυμνάζονταν για περισσότερο χρόνο.

ΠΗΓΗ: dLife.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου