Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Εννοεί την Ευρώπη των τοκογλύφων

To Brexit, η Ευρώπη και οι τοκογλύφοι

Τρόμος έχει περιβάλλει Ευρωπαίους και Αμερικανούς από το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.Ο μεν τρόμος των Ευρωπαίων εκφράζεται από τα πρωτοσέλιδα αγάπης ακόμα και από το Spiegel, που παρακαλάνε τους Βρετανούς να μην ψηφίσουν «ΝΑΙ». Ο δε τρόμος των αμερικανών φάνηκε από την συνέντευξη του φερεφώνου των αμερικανών Τούσκ στην γερμανική Bild, όπου είπε:

«Ως ιστορικός, φοβάμαι πως το Brexit μπορεί να είναι η αρχή της καταστροφής όχι μόνο της ΕΕ αλλά και του δυτικού πολιτικού πολιτισμού στο σύνολό του»

Τι εννοεί ο… ποιητής???



Τι εννοεί ως «δυτικό πολιτισμό» που θα καταστραφεί από το Brexit ο Τούσκ; Προφανώς δεν εννοεί την άνθιση των τεχνών και των γραμμάτων, αφού επί Ευρωπαϊκής Ενώσεως υπήρξε μία καταβαράθρωση και των δύο με θεάματα χειρίστης ποιότητας και αμφιβόλου ηθικής.

Μήπως εννοεί τα οικονομικά των Λαών; Επίσης προφανώς όχι, αφού Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει αιματηρή λιτότητα και μνημόνια για τους και Λαούς και ασυλία για τους πλουτοκράτες απατεώνες και ληστές.

Μήπως εννοεί την ασφάλεια των πολιτών της Ευρώπης; Αυτό θα ήταν εξωφρενικό την στιγμή που τόσες χώρες θρηνούν εκατοντάδες θύματα της ισλαμικής τρομοκρατίας, που έφερε η πολιτική των ανοιχτών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Τι εννοεί, λοιπόν, ο Τούσκ σε αυτή τη δήλωσή του, που τόσο θυμίζει την παρέμβασή του στην διαπραγμάτευση Μέρκελ – Τσίπρα, όταν μπούκουρε στην αίθουσα λέγοντας: «για λίγα εκατομμύρια θα καταστρέψετε την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Εννοεί την Ευρώπη των τοκογλύφων

Το μόνο που έχει επιτευχθεί στα χρόνια λειτουργίας της κάποτε ΟΝΕ και σήμερα Ε.Ε. είναι η φιλελευθεροποίηση των οικονομιών, τα μνημόνια, και η αλληλεξάρτηση των χωρώνΠιο απλά, το μόνο που έγινε ήταν να ξεριζώσουμε τα σπαρτά μας, για να τα εισάγουμε φτηνότερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να κλείσουμε τις βιομηχανίες μας για να εισάγουμε συσκευές από την Ευρώπη. Να βάλουμε τον Καμμένο να πτωχεύσει την «Ελίντα» για να πάρει την ελληνική αγορά η Siemens.

Επιπλέον, επί Ευρωπαϊκής Ενώσεως έγινε πραγματικότητα η θέσπιση εκατοντάδων αντεθνικών νόμων, που καταδιώκουν την θρησκεία, απεμπολούν τα ήθη και τα έθιμα, διαλύουν την οικογένεια και προάγουν τον πολυπολιτισμό και την παρακμή. Εκατοντάδες νόμοι που καθιστούν Ευαγγέλιο του Κράτους τον νεοφιλελευθερισμό σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Πρόσφατη ήταν η εξέλιξη της επιβολής μέσω Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των ομαδικών απολύσεων, για να φέρουμε ένα παράδειγμα. Δεκάδες οι «δικαιώσεις» ανύπαρκτων μειονοτήτων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα επεκτατικά συμφέροντα της Τουρκίας.

Το συμφέρον των Βρετανών 

Σίγουρα οι Βρετανοί δεν έχουν να κερδίσουν κάτι από την παραμονή τους σε αυτόν τον υπερεθνικό οργανισμό. Επειδή, βεβαίως, έχουν καταστεί εδώ και δεκαετίες τσιράκια των αμερικανών, η τελική τους στάση θα εξαρτηθεί από τα κοράκια του Σίτυ και της Ουάσινγκτον. Οι βρετανοί πολίτες πάντως έχουν μόνο να κερδίσουν βγαίνοντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ποιός ξέρει… Μπορεί να επιχειρήσουν μέχρι και το Λονδίνο να επανακαταλάβουν!

Η αστάθεια στα χρηματιστήρια ολόκληρου του κόσμου, αλλά και η ταραχή των διεθνών τοκογλύφων σε ολόκληρο τον κόσμο, όμως, δείχνει και κάτι άλλο. Ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα πολύ ισχυρό διαπραγματευτικό «βέλος» στην «φαρέτρα» της.Όχι την απειλή, αλλά την πραγματοποίηση ενός GRexit την στιγμή που θα πονά περισσότερο τους διεθνείς τοκογλύφους. Ένα GRexit συνδυασμένο με εθνικές πολιτικές που θα επιφέρουν ένα δημιουργικό σοκ, που θα μας επιτρέψει να ανακτήσουμε την Πατρίδα μας. Με πόνο, ναι… Αλλά όχι με πόνο των παιδιών μας, όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι υποτακτικοί των μνημονίων.

Κώστας Αλεξανδράκης

cretanpatriot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου