Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Γλέζος: Δεν είναι λύση τα καλάσνικοφ - Η οργή πρέπει να μετατραπεί σε πολιτική πράξη.




Αποστάσεις από τις δηλώσεις του γνωστού μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη (σ.σ. «Λυπάμαι που δεν μπορώ να πάρω ένα καλάσνικοφ να κατέβω στις πλατείες») πήρε χθες, Δευτέρα (06/06/2016) το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος.

«Όχι δεν χρειάζεται καλάσνικοφ, δεν
χρειάζεται τίποτα. Ας μην ξεχάσουμε, πως δεν αρνούμαι, ότι όταν ο αντίπαλος πάρει τα όπλα, δεν μου μένει και άλλος δρόμος. Αλλά δεν έχουμε φτάσει εκεί», δήλωσε ο Μ. Γλέζος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM».

AdTech Ad
«Το πρόβλημα, είναι πως θα πειστεί ο κόσμος, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, ώστε την αγανάκτησή του, το θυμό του και την οργή του, να τα μετατρέψει σε πολιτική πράξη και όχι απλώς να φωνάζει ή να πάει να σπάει βιτρίνες», υπογράμμισε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

Παράλληλα, ο κ. Γλέζος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του, έκανε λόγο για ιδεολογική διολίσθηση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πήγαινε μπροστά και είχε κολλήσει και αυτός στο 4%; Όταν δέχθηκαν την άποψή μου και είπαμε να δώσουμε την εξουσία στο λαό πήγαμε από το 4, στο 14,στο 24% και ούτω καθεξής. Είπα, πως διολίσθησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν βλέπεις τα κόκκινα χαλιά μπροστά σου, είναι μεγάλη ιστορία, δεν είναι μικρή, για σκέψου τα».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το πού ανήκει πολιτικά, ο Μ. Γλέζος είπε: «Πάντοτε ανήκα στην κίνηση “Ενεργοί Πολίτες”. Ποτέ δεν έφυγα από εκεί».

Πηγή:  newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου