Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Κι όμως, αυτοί δεν σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν


Μια πρωτοβουλία που δείχνει ανθρώπους με ψυχή.  Μια παρέα φίλων της ιππασίας αποφάσισαν το 2006 να δώσουν ένα τέλος στην κακομεταχείριση γερασμένων και τραυματισμένων ιπποειδών.

Έτσι έφτιαξαν ένα φιλοζωικό σύλλογο, τον μοναδικό στην Ελλάδα για να τα φροντίζουν και να βελτιώνουν τις συνθήκες της ζωής τους .  

Σε αυτόν βρίσκουν τώρα καταφύγιο όλα τα  γερασμένα  άλογα, αρχικά ήταν περίπου 100 ζώα, από τα οποία τα περισσότερα δόθηκαν στη συνέχεια για υιοθεσία.

Τα άλογα είναι ζώα που θέλουν πολλή φροντίδα τόσο σε υλικό όσο και σε ανθρώπινη παρουσία.  Έχουν  την ανάγκη να τρώνε για 16 ώρες περίπου κάθε μέρα και η τροφή τους μόνο στοιχίζει πάνω από 300€ το μήνα.  Στο σύλλογο  προσφέρουν εθελοντική εργασία οι 10 εθελοντές του συλλόγου μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό που αποτελείται από ιππίατρο, πεταλωτή και ειδικό οδοντίατρο. 

Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τα μέλη του, δωρεές φίλων και την αναδοχή που δίνει σε κάποιον τη δυνατότητα να συμβάλει στην περίθαλψη του ζώου όταν δεν μπορεί να το υιοθετήσει και να το πάρει μαζί του.

Αρκετά συχνά διοργανώνονται εκδηλώσεις προς ενίσχυση του συλλόγου αλλά και για την ενημέρωση του κόσμου αναπληρώνοντας το κενό πληροφόρησης που υπάρχει γι'αυτά τα πανέμορφα ζώα.

Στην ενίσχυση του συλλόγου στοχεύει  η  εκδήλωση που θα γίνει  το Σάββατο 25 Ιουνίου στις καινούργιες εγκαταστάσεις του Συλλόγου,  στο Μαρκόπουλο. 

"Κλείνουμε  10 χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζουμε  με μουσική , ποτό,  φαγητό,  υπέροχα δώρα ώστε να βοηθήσουμε τα άλογα,  γαϊδουράκια και μουλάρια που περιθάλπουμε να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία.  Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τους υπέροχους τετράποδους φίλους μας και να συμβάλλετε στο να ζήσουν μια καλύτερη ζωή."

Σάββατο 25 Ιουνίου  από τις 11 το πρωί.   3ο χλμ.  Οδός Μυρρινούντος, Μαρκόπουλο.  Δίπλα στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας.   

Για πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε  στο 6979090513 ή επισκεφτείτε μας στο  greekhorseprotection.org

 


enallaktikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου