Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Aφού Βουλή και Κυβέρνηση δεν αποφασίζουν παρά μόνο «εκτελούν» αποφάσεις άλλων τι χρειάζονται;;;;


Αποτέλεσμα εικόνας για eikones ths boylhs

Τελικά είναι αυταπόδεικτο ότι η βλακεία, η ηλιθιότητα και η ανικανότητα πρέπει να είναι πλεονεκτήματα και προϋποθέσεις για να διαπρέψει κανείς ως πολιτικός, ιδιότητες που δεν έχουν τέλος διαχρονικά.
Δεν εξηγείται διαφορετικά η κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα από τις αποφάσεις και τα μέτρα τόσο αυτών των όποιων ηλίθιων συμβούλων όσο και των πολιτικών που αποφασίζουν την υλοποίησή τους.
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις αποτελούν οι διαδοχικές αυξήσεις του ΦΠΑ.
Με ΦΠΑ 19% τα έσοδα του κράτους ήταν 16,3 δις ευρώ
Με ΦΠΑ 21% τα έσοδα του κράτους ήταν 14,4 δις ευρώ
Με ΦΠΑ 23% τα έσοδα του κράτους ήταν 13,7 δις ευρώ.
Τώρα ανέβασαν από σήμερα το ΦΠΑ στο 24% βαυκαλιζόμενοι οι ανίκανοι και ανιστόρητοι «οικονομικοί ανεγκέφαλοι» ότι θα αυξήσουν τα έσοδά τους.
Κούνια που τους κούναγε. Τώρα είναι που θα οργιάσει η φοροδιαφυγή. Ποιος εχέφρων πολίτης δεν θα υποκύψει στον πειρασμό να αγοράζει χωρίς απόδειξη όταν η επιβάρυνση του ΦΠΑ φτάνει το ¼ της αξίας του προϊόντος  ή της υπηρεσίας που παζαρεύει;;;
Δεν πήραν χαμπάρι ότι με τις αυξήσεις του φόρου στα καύσιμα και τη «φρούδα ελπίδα» ότι θα αυξήσουν τα έσοδα, και αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν, και η κατανάλωση καυσίμων κίνησης και θέρμανσης μειώθηκε δραματικά, και χιλιάδες πρατήρια έκλεισαν με αποτέλεσμα να μειωθούν τα «αναμενόμενα έσοδα»;;;
Ποιος είπε σ αυτούς τους ανεγκέφαλους οικονομικούς «επιστήμονες» με τα γιαλαντζί «καντρωμένα πτυχία» ότι η κατανάλωση αποτελεί «σταθερά» για την οικονομία και μπορούν να θεωρούν δεδομένη και αμετάβλητη την συμπεριφορά των καταναλωτών;;; Άλλωστε όταν προχτές ο ίδιος ο Σόϊμπλε είπε ότι η αύξηση του ΦΠΑ είναι ανοησία, ποια άλλη επιβεβαίωση χρειάζεται;;
Νομίζαμε ότι η οικονομική ηλιθιότητα ήταν προνόμιο των δεξιών κυβερνήσεων. Τώρα διαπιστώσαμε ότι την ίδια «ικανότητα» διαθέτουν και οι αριστεροί ή έστω αυτοί που δήλωσαν «αριστεροί» για να αλώσουν την ψήφο των αγανακτισμένων και τα έκαναν χειρότερα απ ότι τα είχαν κάνει όλοι μαζί οι προηγούμενοι.
Το «εμείς θα βαράμε τον ταμπουρά και οι ευρωπαίοι θα χορεύουν» που ευαγγελιζόταν ο πρωθυπουργός γύρισε μπούμεραγκ από την πρώτη μέρα γι αυτόν και την κυβέρνησή του με αποτέλεσμα οι «θεσμοί» να μας χορεύουν όλους μας στο ταψί.
Και στο φινάλε, αφού Βουλή και Κυβέρνηση δεν αποφασίζουν παρά μόνο «εκτελούν» αποφάσεις άλλων τι χρειάζονται;;;; Ας κάνουν το ύψιστο καθήκον προς τη χώρα, να παραιτηθούν, να ξαλαφρώσει και το δημόσιο από τις δαπάνες και τα έξοδα 300 ανίκανων και άβουλων διακοσμητικών πολιτικών, και ας μείνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να υπογράφει μεταφρασμένες στην ελληνική γλώσσα τις εντολές των «θεσμών» που θα υλοποιούνται.
aienaristeyein

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου