Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

H μανία του Ομπάμα που επιθυμεί να περιθωριοποιηθεί διεθνώς ο «Δράκος» που έχει παραμερίσει τις προσπάθειες της Ουάσιγκτον για την Παγκοσμιοποίηση, όσο και η ρωσική Αρκούδα.

Μυστικές συμφωνίες για την ΤΤΙΡ


Ένα από τα θύματα της απεργίας των δημοσιογράφων ήταν η αποσιώπηση του πραγματικού λόγου της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Γερμανία, την περασμένη Κυριακή.


Όσοι ασχολήθηκαν - έστω και ακροθιγώς- έψαξαν να βρουν την «ελληνική διασύνδεση», που ωστόσο εάν υπήρξε ήταν μηδαμινής σημασίας.

Όσοι διαβάσουν προσεκτικά ορισμένες «προβλέψεις» της συμφωνίας, θα διαπιστώσουν πως η χώρα μας με την επιβολή των μέτρων των μνημονίων, έχει καταστεί το πειραματόζωο που οι «νοήμονες» Ευρωπαίοι προσπαθούν να αγνοήσουν μιμούμενοι την κίνηση της στρουθοκαμήλου. 

Η πραγματικότητα είναι πως το ταξίδι Ομπάμα, έγινε για να υπενθυμίσει την υπόσχεση που είχε δώσει κατά το ταξίδι της καγκελαρίου Μέρκελ στις ΗΠΑ που είχε προηγηθεί πριν αρκετούς μήνες, για την προώθηση της Διατλαντικής Εμπορικής Συμφωνίας –της επάρατης για πολλούς- ΤΤΙΡ.

Στην πραγματικότητα η Μέρκελ έχει αποδεχθεί να προδώσει τα ιδανικά της Ευρωπαϊκή Ένωσης, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές και το μέλλον γενεών Ευρωπαίων 

Όπως είχε προφητικά γράψει ο Peter Koenig στο "Global Research" τον Δεκέμβριο του 2014, «η συμφωνία TTIP ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΕ θα σημάνει πως τελικά η Ευρώπη αποκηρύσσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα δίνοντας απέραντες εξουσίες στις αμερικανικές επιχειρήσεις με δικαιώματα επέκτασης της αμερικανικής οικονομικής αυτοκρατορίας που αποτελεί πρωταρχικό στόχο της πολιτικής της Ουάσιγκτον».

Εκείνο που διακυβεύεται είναι το νομικό καθεστώς των κρατών - μελών της ΕΕ, η προστασία του ευρωπαϊκού περιβάλλοντος και η ευρωπαϊκή οικονομία γενικότερα.

Οι βασικές ευρωπαϊκές κοινωνικές δομές –ακόμη και ό,τι έχει απομείνει από αυτές- μετά την «εισβολή» με ρόλο πρωτοκαθεδρίας το 2008 της περιβόητης τρόικα δηλαδή του εκρηκτικού μείγματος από το IMF (FED, Wall Street), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ECB) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) γνωρίζουν άμεσο κίνδυνο. Ιδιαίτερα όσα έχουν σχέση με την Εκπαίδευση, την Υγεία, και πάσης φύσεως υγειονομικές υπηρεσίες ακόμη και τα αποθέματα ύδατος, θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν και να πωληθούν στις διεθνείς (κυρίως αμερικανικές) πολυεθνικές εταιρίες.

Την αποκαλούμενη από τους θιασώτες της «Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου» (sic), ΗΠΑ-ΕΕ, προωθεί ως «λομπίστας» των αμερικανικών οικονομικών συμφερόντων και η καγκελάριος Μέρκελ, έχει αναλάβει την ευρωπαϊκή «αντιπροσωπεία» της. Χωρίς να παραδέχεται πως η υπογραφή της δεν είναι προς το συμφέρον των 600 εκατομμυρίων Ευρωπαίων αλλά των αμερικανικών πολυεθνικών.

Ο καθηγητής Πολιτικών και Διεθνών Σχέσεων John Hilary του Πανεπιστημίου Nottingham, ειδικού σε ζητήματα διεθνούς εμπορίου και επενδύσεων, η TTIP θα απορρυθμίσει βασικές αρχές του Ευρωπαϊκού Εργατικού Δικαίου απειλώντας την έννοια της Δημοκρατίας.

Όπως έχει δηλώσει, «η διαδικασία που ακολουθείται για την TTIP δεν αποτελεί διαπραγμάτευση ανάμεσα σε δύο οικονομικούς συνεργάτες, αλλά απόπειρα επιβολής των «δικαιωμάτων» πολυεθνικών εταιριών από την άλλη άκρη του Ατλαντικού σε ευρωπαϊκά εθνικά κράτη.

Δεν θα πρέπει να προκαλεί απορία το γεγονός ότι η Κίνα, δεν περιλαμβάνεται στις χώρες που έχει προταθεί να συμμετάσχουν στην Διατλαντική Συμφωνία, όπως και άλλες ασιατικές χώρες.

Σε πολλά δυτικά Μέσα του συρμού έχει αναφερθεί η εκδικητική μανία του Ομπάμα που επιθυμεί να περιθωριοποιηθεί διεθνώς ο «Δράκος» που έχει παραμερίσει τις προσπάθειες της Ουάσιγκτον για την Παγκοσμιοποίηση, όσο και η ρωσική Αρκούδα.

Στην περίπτωση που υπογραφεί η ΤΤΙΡ, μαζί με την προτεινόμενη ΤΤΡ, θα σημάνει πως μία παγκόσμια εταιρική αυτοκρατορία αναλαμβάνει το εμπόριο ειδικότερα σε Ευρώπη και Ασία –θέτοντας εκτός Κίνα και Ρωσία.

Θα πρέπει να έχουμε στο νου ότι όλον αυτό τον καιρό συνεχίζονται μυστικές συνομιλίες κεκλεισμένων των θυρών και το τι έχει ως τώρα αποφασισθεί αποτελεί εφτασφράγιστο μυστικό για το σύνολο του ευρωπαϊκού πολιτικού κόσμου ακόμη και των άμεσα ενδιαφερόμενων Ευρωβουλευτών. 

 zougla

mati-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου