Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Οι Γάλλοι μας δείχνουν το δρόμο


Άγρια επεισόδια  στη Γαλλία όπου χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα κατέβηκαν στους δρόμους κατά του νόμου για τα εργασιακά που προωθεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με προεδρικό διάταγμα, παρακάμπτοντας τη Βουλή.

Μάχες μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών και βροχή δακρυγόνων στο Παρίσι. Στο μεταξύ η αστυνομία απαγόρευσε σε συγκεκριμένους διαδηλωτές και ακτιβιστές να παραστούν στα συλλαλητήρια. Υπάρχει σχετική ανακοίνωση που μάλιστα επικαλείται τα μέτρα ασφαλείας που είναι αυξημένα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

 
Επεισόδια στο Παρίσι
Στην Τουλούζη (νοτιοδυτικά) διαδηλωτές επιτέθηκαν εναντίον του πολιτικού γραφείου ενός Σοσιαλιστή, ενώ στη Νάντη, στη δυτική Γαλλία, οι δυνάμεις επιβολής της τάξης απώθησαν το πλήθος κάνοντας χρήση αντλιών νερού υπό πίεση.

 
Διαδηλωτές πολιορκούν τα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Ρουέν
  

Στη Νάντη 
Απεργίες έχουν εξαγγελθεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς για ολόκληρη την εβδομάδα.






Αμετακίνητος δηλώνει ο Ολάντ


Παρά το γεγονός ότι η δημοτικότητά του έχει κατακρημνιστεί, επεισόδια αμαυρώνουν τις κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την χώρα και ένα μέτωπο ανταρτών έχει δημιουργηθεί εντός του σοσιαλιστικού κόμματος, ο Φρανσουά Ολάντ διεμήνυσε σήμερα ότι δεν θα κάνει πίσω στο νομοσχέδιο.
«Δεν θα ενδώσω, διότι υπήρξαν πολλές κυβερνήσεις που ενέδωσαν» προειδοποίησε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους σε μια ομιλία του με «άρωμα» προεκλογικής περιόδου.
Αυτός ο νόμος «θα περάσει επειδή έχει συζητηθεί και έχει τροποποιηθεί», υπογράμμισε ο Φρανσουά Ολάντ  υποστηρίζοντας ότι έχει τη στήριξη των συνδικαλιστικών ενώσεων που τάσσονται υπέρ των μεταρρυθμίσεων και των περισσότερων βουλευτών του - που, ωστόσο, αν ψήφιζαν το νομοσχέδιο το πιθανότερο είναι πως δεν θα περνούσε.
Για τις διαδηλώσεις είπε: «Αρκετά πια με τους ταραξίες».



anemosantistasis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου