Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Να ξέρουν μόνο ότι εμείς οι απλοί άνθρωποι του μόχθου, τους βλέπουμε σαν υπηρέτες των δανειστών


Παρακάτω, επιστολή που έλαβε από Κρητικό αναγνώστη του – τον κυρ-Γιώργη- o Χρήστος Πασαλάρης και την δημοσιεύει στην στήλη του στην εφημερίδα Realnews:

«Σαν δεν ντρέπονται,  να μας πετάνε τόσο μεγάλες ψευτιές τυλιγμένες μάλιστα σε ακαταλαβίστικες φράσεις ώστε να μην καταλαβαίνουμε. Τι θα πει, ορέ, ότι στις 24 του Μάη θα πετύχουμε "ελάφρυνση του δημοσίου χρέους"; Σαν να μην ξέρουμε ποιος τις θέλει περισσότερο αυτές τις "ευκολίες πληρωμής"... Τις θέλουν οι δανειστές που κόπτονται μη και χάσουν τα λεφτά τους;

Του λόγου μου, ανατρέχω συχνά στην ιστορία, όπως ξέρεις. Και τι βλέπω; Οτι στα 200 χρόνια της ανεξαρτησίας μας οι ξένοι "προστάτες" άλλο δεν κάνουν από το να μας φορτώνουν με δάνεια, για να μας έχουν στο χέρι! Ξεκίνησαν με δύο το 1824-25 που έφτασαν στην πατρίδα κατακλεμμένα. Από τότε τα δάνεια έπεφταν βροχή ως τις μέρες μας λόγω συνεχών πτωχεύσεων. Ανάσα δεν πήραμε!..

Οι προφέσορες γράφουν ότι από εκείνα τα χρόνια ως σήμερα ξεπληρώνουμε τα δάνεια που πήραμε 200 φορές πάνω από την αξία τους! Οτι μόνο από το 2001 ως το 2011 πληρώσαμε 130 δισεκατομμύρια σε τόκους! Και ότι σήμερα, που το δημόσιο χρέος ξεπερνά τα 300 δισεκατομμύρια, πληρώνουμε στους δανειστές αστρονομικούς τόκους που κανένας δεν αναφέρει!..

Αρα, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε και η Λαγκάρντ και όλοι οι άλλοι δανειστές που μας θέλουν γονατιστούς αλλά όχι πεθαμένους, θα μειώσουν τις δόσεις του χρέους θέλουμε δεν θέλουμε! Γιατί έτσι θα περισώσουν, ίσως και θα αυγατίσουν, τα βρόμικα λεφτά τους. Και ας μη θριαμβολογούν οι πρωθυπουργοί των μνημονίων ότι σώζουν την πατρίδα από την αυτοκτονία. Να ξέρουν μόνο ότι εμείς οι απλοί άνθρωποι του μόχθου, τους βλέπουμε σαν υπηρέτες των δανειστών, με αντάλλαγμα την καρέκλα τους!..  Κοφτά και σταράτα»!.


tsak-giorgis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου