Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Γερμανία: Η Ρωσία χάκαρε το κοινοβούλιο μας!


Γερμανία Γερμανία
Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών δήλωσε την Παρασκευή ότι πιστεύει ότι η Ρωσία ήταν πίσω από την κυβερνοεπίθεση που έβγαλε εκτός λειτουργία τους υπολογιστές της κάτω Βουλής του Γερμανικού Κοινοβουλίου πέρυσι, σύμφωνα με το Reuters. Τα δίκτυα υπολογιστών της Γερμανικής κυβέρνησης δέχονταν κατά μέσο όρο 15 επιθέσεις την ημέρα τον περασμένο χρόνο.
Η Γερμανική υπηρεσία, Bundesamt für Verfassungsschutz (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος) δεν έχει απαντήσει ακόμα σε σχετικό αίτημα για την δήλωση του. Η υπηρεσία έχει δηλώσει ότι μια ομάδα hackers που ονομάζεται “Sofacy” (γνωστοί και ως APT28) και η οποία καθοδηγείται από τις Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είναι πολύ πιθανό να βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις.
Ο Hans-Georg Maassen, πρόεδρος της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών δήλωσε στο Reuters ότι η Ρωσία εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιεί υπολογιστές για να κατασκοπεύσει την Γερμανία αλλά πρόσθεσε ότι τον τελευταίο καιρό οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες φαίνεται ότι προσπαθούν να κάνουν και σαμποτάζ στην Γερμανία. 
Το Κρεμλίνο ακόμα δεν έχει σχολιάσει κάτι πάνω στο ζήτημα. Δυτικοί αξιωματούχοι επανειλημμένα κατηγορούν τη Ρωσία ειδικά μετά την παρέμβαση της στην Ουκρανία για συμμετοχή σε έναν υβριδικό πόλεμο που περιλαμβάνει από στρατιωτικές προκλήσεις μέχρι και καμπάνιες προπαγάνδας μεγάλης κλίμακας 
secnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου