Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Συνταγματάρχης του πραξικοπήματος, μαριονέτα των δανειστών


Δεν φέρει καμία ευθύνη για την τετραετή καθυστέρηση συγκρότησης της Επιτροπής Πόθεν Έσχες η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δηλώνει με ανακοίνωση-απάντηση της,(http://tinyurl.com/hpgp87y) σε όσους «λόγω ανησυχίας από την δημιουργία της Πλεύσης Ελευθερίας», όπως σημειώνει, την κατηγορούν ως υπαίτια, επ' αφορμή της καθυστερημένης δημοσίευσης των Πόθεν Έσχες του 2012.



Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στα Παραπολιτικά FM 90.1 με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο - 13.05.2016


Σχετικό: Ζωή για Τσίπρα: Συνταγματάρχης του πραξικοπήματος, μαριονέτα των δανειστών
Για ακόμη μια φορά η Ζωή Κωνσταντοπούλου πήρε το... όπλο της και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, μέσω συνέντευξης που έδωσε στα Παραπολιτικά 90,1 Fm.
«Τις ανατροπές τις κάνουν οι λαοί και όχι οι κυβερνήσεις. Το "όχι" ήταν σαρωτικό. Ο ελληνικός λαός έδειξε ότι έχει ανεξάντλητα αποθέματα γενναιότητας και αυτό ανέτρεψε ο Τσίπρας. Το ζήτημα είναι τι ήταν υποχρεωμένος να κάνει και δεν το έκανε», είπε αρχικά η πρώην πρόεδρος της Βουλής.
Μάλιστα επανέλαβε πως στο δημοψήφισμα ο Α. Τσίπρας ήλπιζε σε ένα "ναι" ή σε ένα οριακό αποτέλεσμα, το οποίο και θα χρησιμοποιούσε ως άλλοθι.
«Στη μεταξύ μας συνεννόηση παρίστανε ότι φοβόταν το "ναι". Αποδείχθηκε όμως ότι πόνταρε στο "ναι"», είπε και συνέχισε τα εκτοξεύει τα πυρά της εναντίον του πρωθυπουργού λέγοντας: «Αποφάσισε στην συνέχεια ότι πρέπει να είναι συνταγματάρχης του πραξικοπήματος. Μαριονέτα των δανειστών και ο επιτετραμμένος τους εν Ελλάδι. Είναι πολύ βαριές αυτές οι πράξεις. Δεν καταπίνεται αυτό».
Κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση ότι δρομολόγησε τη διάλυση της Βουλής για να περάσουν τα μνημόνια και σημείωσε πως ο Α. Τσίπρας κυβερνά με ένα 18%, αφού στις εκλογές του Σεπτεμβρίου η αποχή έφτασε όπως είπε το 50%.
«Είναι εκτός συνταγματικού πλαισίου η διακυβέρνηση. Παραβιάζεται ξανά και ξανά η ετυμηγορία του δημοψηφίσματος. Πάσχει η νομιμοποίηση της κυβέρνησης. Κάθε διάταξη, κάθε άρθρο, κάθε νόμος που αντιβαίνει σε αυτή την ετυμηγορία πάσχει. Και η διάλυση της Βουλής, πάσχει», είπε.
Από τα πυρά της όμως δεν γλίτωσε ούτε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος για τον οποίον είπε πως «κινείται καθ' υπόδειξιν των δανειστών».
«Είναι ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά του οποίου θα έπρεπε να κατατεθεί πρόταση μομφής», είπε και πρόσθεσε:

«Μαζί με τον Ν. Βούτση έκαναν μια Βουλή που ψηφίζει χαριστικές τροπολογίες. Έκαναν την Βουλή όργανο των δανειστών και επικυρωτήριο των μνημονιακών κελευσμάτων. Είμαι περήφανη που δεν παρέδωσα την σφραγίδα της Βουλής στους δανειστές. Τα ίδια φαινόμενα όταν γίνονταν από Σαμαρά και Βενιζέλο με την ίδια ένταση τα στηλίτευα. Το πρόβλημα το έχουν αυτοί που τα στηλίτευαν αλλά τώρα τα υλοποιούν. Ο στόχος ήταν να υπάρχει μια βουλή χωρίς αντιπολίτευση».
Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» κατηγόρησε ακόμα τον Α. Τσίπρα ότι δεν κάνει τίποτα για να καταπολεμήσει τη διαπλοκή και τη διαφθορά.
«Στην προ ημερησίας για την Δικαιοσύνη που προκάλεσε. Ξέρετε τι είπε; Είπε τα στοιχεία τα οποία είχα συλλέξει εγώ το 2014; Αυτή τη μαύρη βίβλο δεν την επικαλέστηκε ποτέ. Εμείς δίναμε την μάχη κατά της διαπλοκής και κάποιοι έκαναν καφέδες και εσπρέσο σε εκδότες και μιντιάρχες. Εμείς σταυρωθήκαμε δίνοντας αυτή τη μάχη. Εάν υπάρχει διάψευση να ειπωθεί. Να εντοπίσετε μισή φορά που να έχω αποσιωπήσει τέτοιο γεγονός που να εντάσσεται σε διαφθορά και διαπλοκή»είπε και συνέχισε:
«Η μάχη κατά της διαπλοκής δεν είναι μάχη κατά μαφιών. Είναι ό,τι συγκρούεσαι γενικά με την διαπλοκή. Η κυβέρνηση συγκρούεται με ένα κομμάτι και τα βρίσκει με ένα άλλο. Αυτή η κυβέρνηση στήνει τη νέα διαπλοκή. Θεωρώ ότι παίχτηκε ένα παιχνίδι αριστοτεχνικής εξαπάτησης. Είναι λυπηρό. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πολύ καιρό επικρατούσε η αίσθηση που τροφοδοτούσε ο Τσίπρας ότι υπάρχουν γύρω του οι κακοί και ότι εκείνος ανθίσταται. Έδινε άλλη αφήγηση των πραγμάτων. Λυπάμαι που δεν το καταλάβαμε νωρίτερα».

Η θητεία της ως προέδρου της Βουλής ήταν από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Αύγουστο του 2015, υπενθυμίζει και προσθέτει:

«Για τη δημοσίευση των πόθεν έσχες του 2012 αρμόδια ήταν η Επιτροπή Πόθεν Έσχες, που είχε συγκροτηθεί επί κυβέρνησης Σαμαρά. Τον Δεκέμβριο του 2014 άλλαξε ο νόμος του Πόθεν Έσχες. Διαλύθηκε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες και η νέα έπρεπε να συγκροτηθεί εμπλέκοντας πάρα πολλές δημόσιες αρχές και υπηρεσίες στον διορισμό προσώπων ως μελών της ή επικουρικών λειτουργών της. Επίσης , έπρεπε να ορισθούν μέλη της Επιτροπής από την Τράπεζα της Ελλάδος, από δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, διαδικασία η οποία διήρκεσε μέχρι και τα μέσα Ιουλίου 2015. Η Επιτροπή συνεδρίασε στην πλήρη σύνθεσή της, στις αρχές Αυγούστου 2015, και λίγες μέρες αργότερα διαλύθηκε η Βουλή.»

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρει, επίσης, ότι η διαδικασία της συγκρότησης της Επιτροπής είχε απασχολήσει κατ' επανάληψη τη Διάσκεψη των Προέδρων με πρωτοβουλία της ιδίας.

Κλείνοντας, κάνει λόγο για την αυστηρότητα της στα ζητήματα αυτά, υπενθυμίζοντας ότι «δε χαρίστηκε σε κανένα, ούτε και σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ» και εκφράζει την απορία: γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν δημοσιευθεί τα πόθεν έσχες ετών 2013, 2014, 2015, ενώ επίσης «θάβονται» και άλλες σοβαρές υποθέσεις.

Αναλυτικά αναφέρεται στη Σχετική Ανακοίνωση:



Η Κυβέρνηση (όπως και η δήθεν «αντιπολίτευση») προφανώς ανησυχούν πολύ από την δημιουργία της Πλεύσης Ελευθερίας και αποφάσισαν να απαντήσουν με τη γνωστή μέθοδο της λάσπης, λέγοντας, επ’ αφορμή της καθυστερημένης δημοσίευσης των Πόθεν Έσχες του 2012, ότι για τα τέσσερα χρόνια καθυστέρησης ευθύνεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που υπήρξε Πρόεδρος της Βουλής που λειτούργησε από τον Φεβρουάριο του 2015 μέχρι τον Αύγουστο του 2015.

Η νέα επινόηση είναι ότι η Επιτροπή Πόθεν Έσχες του 2015 συγκροτήθηκε με καθυστέρηση και γι’ αυτό, δήθεν, ευθύνεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η αλήθεια:

Για την δημοσίευση των Πόθεν Έσχες του 2012 αρμόδια ήταν η Επιτροπή Πόθεν Έσχες, που είχε συγκροτηθεί επί Κυβέρνησης Σαμαρά στην οποία συμμετείχε, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο σημερινός υπουργός Ναυτιλίας κ. Δρίτσας. Τον Δεκέμβριο του 2014 άλλαξε ο Νόμος του Πόθεν Έσχες, διαλύθηκε η μέχρι τότε Επιτροπή Πόθεν Έσχες και η νέα Επιτροπή Πόθεν Έσχες έπρεπε για πρώτη φορά να συγκροτηθεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο εμπλέκοντας πάρα πολλές δημόσιες αρχές και υπηρεσίες στον διορισμό προσώπων ως μελών της ή επικουρικών λειτουργών της. Μεταξύ άλλων, έπρεπε να ορισθούν μέλη της Επιτροπής από την Τράπεζα της Ελλάδος, και από δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, διαδικασία η οποία διήρκησε μέχρι και τα μέσα Ιουλίου 2015

Ο τελευταίος τέτοιος ορισμός έγινε στις 13 Ιουλίου 2015, λίγες μέρες πριν από την 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής αυτής. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ως Πρόεδρος της Βουλής προχώρησε σε όλες τις ενέργειες για την συγκρότηση της Επιτροπής καλώντας και όσους όφειλαν να ορίσουν μέλη της να προβούν στις νόμιμες ενέργειες, όρισε Πρόεδρο της Επιτροπής την κυρία Δέσποινα Χαραλαμπίδου, τον Μάιο του 2015, αμέσως μετά τη συμπλήρωση των άλλων κοινοβουλευτικών μελών, εκ μέρους των κομμάτων της τότε αντιπολίτευσης (Ποτάμι – ΚΚΕ). Η Επιτροπή συνεδρίασε στην πλήρη σύνθεσή της, στις αρχές Αυγούστου 2015, και λίγες μέρες αργότερα Πρωθυπουργός, Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δανειστές διέλυσαν τη Βουλή.

Εξάλλου, καλό είναι τα μέλη της σημερινής Κυβέρνησης να θυμούνται ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου δε χαρίστηκε σε κανένα, ούτε και σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα κι όταν ήταν μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αρνήθηκε να συναινέσει στη διαδικασία παρεμπόδισης της άρσης της ασυλίας του Γιώργου Σταθάκη, όταν η υπόθεση αυτή είχε έρθει στη Βουλή, επί Κυβέρνησης Σαμαρά.

Υπήρξε, άλλωστε, η μόνη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε «παρών», ενώ ακόμη και οι βουλευτές της ΝΔ κάλυπταν με την ψήφο τους τον κ. Σταθάκη.

Να σημειωθεί ότι ο νέος Νόμος (Νόμος Αθανασίου – Δεκέμβριος 2014) για την συγκρότηση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες είχε καταψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση Τσίπρα είχε ενημερώσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ως Πρόεδρο της Βουλής ότι επρόκειτο να προβεί σε αλλαγές του Νόμου αυτού, αλλαγές οι οποίες ήταν απαραίτητες προκειμένου να απεμπλακεί η διαδικασία και να μπορέσει η Επιτροπή να λειτουργήσει. Αλλαγές οι οποίες δεν έγιναν ποτέ με αποτέλεσμα η Επιτροπή αυτή να καλείται να ελέγξει δεκάδες χιλιάδες πρόσωπα χωρίς αποχρώντα λόγο, πράγμα που διευκολύνει το να «θάβονται» ανάμεσα στους ελεγχόμενους πολύ σοβαρές περιπτώσεις ελεγκτέων προσώπων. Η διαδικασία της συγκρότησης της Επιτροπής είχε απασχολήσει κατ’ επανάληψη τη Διάσκεψη των Προέδρων με πρωτοβουλία της ίδια της Ζωής Κωνσταντοπούλου και είναι καταγεγραμμένη εβδομάδα την εβδομάδα η ενημέρωση σχετικά με την πορεία της συγκρότησης της Επιτροπής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο στάδιο της συγκρότησης της Επιτροπής που είναι ο ορισμός αναπληρωτή της κυρίας Χαραλαμπίδου, προσέκρουσε στην άρνηση του, τότε, Β’ Αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Μπαλάφα να αναλάβει αναπληρωτής της κυρίας Χαραλαμπίδου, αξιώνοντας τότε να γίνει ο ίδιος Πρόεδρος της Επιτροπής.

Τέλος, είναι απορίας άξιον γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν δημοσιευθεί τα Πόθεν Έσχες ετών 2013, 2014, 2015, ενώ «θάβονται» σοβαρές υποθέσεις που αφορούν πρώην και νυν κυβερνητικά πρόσωπα.


stoxasmos-politikh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου