Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι ολόκληρος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από την Κουμουνδούρου.



Είναι ασύλληπτος ο εγωκεντρισμός που περιβάλει τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Ωστόσο καταντάει… κωμωδία η εικόνα που προσπαθούν να προσδώσουν με τις συνεχείς ανακοινώσεις οι οποίεςστρέφονται κατά υπουργών της δικής τους κυβέρνησης ή ομοϊδεατών τους.

Ωστόσο είναι εμφανής η προσπάθεια οριστικής ρήξης με τις «αμαρτωλές» συνιστώσες, διαδικασία η οποία όπως δείχνει είναι ιδιαίτερα επώδυνη.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου στράφηκε κατά της αστυνομίας με αφορμή τα επεισόδια έξω από τη Βουλή.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:


«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων στη διαδήλωση στο Σύνταγμα και τη χρήση δακρυγόνων, η οποία οδήγησε και στον τραυματισμό διαδηλωτών, καθώς και στελεχών της ΛΑΕ.

Αναμένουμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διεξαγάγει εξονυχιστικό έλεγχο και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Τα κρούσματα αστυνομικής βίας και η ασυλία όσων τα υποθάλπουν πρέπει να τελειώσει».

Σε άλλη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στρέφεται εναντίον των δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του «αναρχικού» χώρου μετά και την επίθεση στα γραφεία του κόμματος στην Καλαμαριά.

«Την περασμένη Παρασκευή έγινε προσπάθεια βίαιης εισόδου στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα ξημερώματα της Κυριακής κατεστράφησαν τα γραφεία του κόμματος στην Καλαμαριά» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα καταδικάζει την επίθεση με μολότοφ στην πορεία κατά του ασφαλιστικού έξω από τη Βουλή.

«Οι πρακτικές αυτές κατά το παρελθόν, σε βάρος της Αριστεράς, παραπέμπουν σε συμπεριφορά τραμπούκων, παρακρατικών και φασιστών. Στο εσωτερικό δε της Αριστεράς, η αντιπαράθεση αυτή έχει οδηγήσει σε απομάκρυνση του κόσμου από τις κινητοποιήσεις, κάμψη του κινήματος και καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας. Αυτές οι επιθέσεις δεν πρόκειται να μειώσουν τη διάθεσή μας ώστε να υπερασπιζόμαστε το κόμμα μας.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης για την υπέρβαση των αποτελεσμάτων των πέντε μνημονιακών χρόνων καθώς και της εκβιαστικής συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού είμαστε σίγουροι ότι θα οδηγήσουν τη χώρα έξω από τη επιτροπεία και έξω από την κρίση. Καλούμε τους πολίτες που αγωνίζονται να απομονώσουν και να καταδικάσουν τέτοιες συμπεριφορές και τις δυνάμεις της Αριστεράς να συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης, διαλόγου και κοινής δράσης» σημειώνεται στην ανακοίνωση. (crashonline)

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Σημείωση: *Κατρούγκαλος: Dream of… Pasokification [ΒΙΝΤΕΟ]*
«Φυσικά και δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τα 384 ευρώ. Αυτό όμως μπορούμε να δώσουμε σε αυτή τη φάση. Με δεδομένο ότι παραλάβαμε ένα διαλυμένο ασφαλιστικό σύστημα, καλούμαστε να το μοιράσουμε με δικαιότερο τρόπο», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, κλείνοντας τη συζήτηση στη Βουλή επί του ασφαλιστικού.
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, καταλόγισε ευθύνες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «για την φτωχοποίηση, την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, την κακοδιαχείριση τους και το τελειωτικό χτύπημα», όπως είπε, που τους έδωσαν με το psi.

Μάλιστα συνεχίζοντας την επίθεση του στην πορεία που το ΠΑΣΟΚ διάλεξε τα προηγούμενα χρόνια, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο τραγούδι των Red Hot Chili Peppers “Californication”, 


παραφράζοντα στο και λέγοντας:

"Βοσκοί, στη μάντρα της Πολιτείας, οι λύκοι! Οι λύκοι!
Στα όπλα, Ακρίτες! Μακριά και οι φαύλοι και οι περιττοί,
Καλαμαράδες και δημοκόποι και μπολσεβίκοι
Για λόγους άδειους ή για του ολέθρου τα έργα βαλτοί."

Αν τα λόγια αυτά μοιάζουν πρωτοποριακά ακόμα και σήμερα, μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς γιατί ο Κωστής Παλαμάς, όταν έγραψε το παραπάνω ποίημα για τη μικρασιατική καταστροφή, θεωρήθηκε οργοτόμος και τολμηρός ριζοσπάστης. Όχι μόνο για την ξεκάθαρη και θαρραλέα σκέψη του, όχι μόνο γιατί έβαλε το δάχτυλο επί των τύπων των ήλων, αλλά γιατί η γραφή του αποτελεί εξαίρετο δείγμα του απαγορευμένου τότε δημοτικισμού. (ΦΑΚΕΛΟI: Αξιολόγηση, Ασφαλιστικό, Προσφυγικό, Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες
"Βοσκοί, στη μάντρα της Πολιτείας, οι λύκοι!" - Της Χριστιάννας Λούπα)
«Θα ξέρετε ενδεχομένως, ότι υπάρχει ήδη μία έκφραση και στην αργκό των Βρυξελλών και στα βιβλία της πολιτικής επιστήμης. Pasokification.
Τι σημαίνει αυτή η έκφραση; Θυμόσαστε το αντίστοιχο τραγούδι των Red Hot Chili Peppers, Californication;
Καμία σχέση. Pasokcification, πασοκοποίηση, σημαίνει τι παθαίνει ένας σοσιαλδημοκρατικό κόμμα όταν ταυτίζεται απολύτως με το νεοφιλελευθερισμό. Εξαερώνεται. Εξαερώνεται.
Και αυτή τη στιγμή οι προοπτικές της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη, όπως τις βλέπουμε στην Πορτογαλία, δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχει ένας διαφορετικός προσανατολισμός της σοσιαλδημοκρατίας αυτής».

Συζήτηση Σ/Ν Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 
Και το ποίημά του "Λευτεριά" (Δεκέμβρης 1922) ήταν απάντηση στους "Λύκους" του Παλαμά, που δημοσιεύτηκαν το Σεπτέμβρη του 1922. Το ποίημα αναφέρεται πρώτα στον ιδεαλιστή ποιητή που καταφεύγει στη "Νύχτα ονειρομάνα" να ζητήσει το χρησμό της για να τη μεταδώσει στον κόσμο. Ομως σαν απάντηση ακούεται μια φωνή, η φωνή του Βάρναλη, που του λέει αρχικά:
"Τη λευτεριά δεν τη ζητάνε με παρακάλιατην παίρνουνεμε τα ίδια χέρια μοναχοί!"Και τελειώνει με ένα τετράστιχο, που δίνει την εικόνα της επανάστασης:
"Μέσα σε φλόγες και καπνούς ανάμαλλ' είδα να ξετρέχειτου Ανομους γιγάντια Δίκη,ξάφνου του σάλαγου κοπή, γέλια με φτάσανε στριγκά:σπαράζαν τους μωρούς Ποιητές οι Λύκοι
Αυτοί και εμείς... και νοών νοείτω και ουαί των ανοήτων

Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος



ΥΓ. Τα παραλειπόμενα και τα παρεμπίπτοντα

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
Δεκατέσσερις συλλήψεις για τα επεισόδια σε Σύνταγμα και Εξάρχεια
Σε 15 προσαγωγές προχώρησε, συνολικά, η αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν χθες στην πλατεία Συντάγματος και στα Εξάρχεια, εκ των οποίων οι 14 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Από τους συλληφθέντες, που πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, 3 είναι Ελληνες, 4 πολίτες Ιράν, 3 Γαλλίας, 2 Ελβετίας, 1 Αυστρίας και μία Κύπρου.
Εξάλλου, τις πρώτες πρωινές ώρες άγνωστοι έριξαν βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ, που ήταν κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, καθώς και στο υπουργείο Πολιτισμού.


stoxasmos-politikh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου