Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Έτσι, οι κανόνες της συνταγματικής ζωής καταστρατηγούνται, προκειμένου οι προνομιούχοι της κοινοβουλευτικής συντεχνίας να καλύπτουν ανεξέλεγκτα ανάγκες πορισμού ηδονής από την εξουσιομανία και την οικεία υλιστική ικανοποίηση. Όμως αυθαιρετούν συτοκαταστροφικά ... γιατί τα καθεστώτα καταρρέουν τη στιγμή της μεγάλης αυθαιρεσίας τους.

 



Του Αθανάσιου Καρανάσιου

Αυτή η ΕΛΠΙΔΑ δόθηκε σε εμάς μόνο και μόνο, για να τη μεταδώσουμε σε όσους δεν την έχουν!

Εν όψει του νέου εξοντωτικού αντιασφαλιστικού ν/σ, που οι "αδελφοκτόνοι" πολιτικοί, μετά τα προηγούμενα δυσβάσταχτα μνημόνια και το ξεπούλημα της πατρώας γης...
, θα ψηφίσουν ως συνήθεις ύποπτοι, δίχως να λαμβάνουν υπόψη τους τις αντιδράσεις των πολιτών και τις καταστροφικές επιπτώσεις σ αυτούς ... αδιάφορα, ανεύθυνα, ανάλγητα, αδιάντροπα ίσως και χαιρέκακα ... Που οι εν λόγω σύγχρονοι "κοτζαμπάσηδες - φοροσυλλέκτες" θα ψηφίσουν ενάντια στους χειμαζόμενους συμπατριώτες τους ... σε βάρος ενός καθημαγμένου Λαού που ατύχησε σε χαλεπούς καιρούς, να έχει τέτοιους (ακατάλληλους) "εθνικούς αντιπροσώπους" (άρθρο 51 του Σ.) ... Πώς μπορούν;;;;;;

Ακόμα και την παραμονή των μεγαλύτερων επαναστάσεων (αλλαγών) τα ηγεμονικά καθεστώτα ήταν βέβαια για την επιβίωσή τους. Τότε και τα πιο πιθανά ή αρκούντως θεωρητικά δεν προβλέφτηκαν. Γιατί κανένα καθεστώς δεν επιτρέπει τη δυνατότητα αλλαγής. Όμως μια επανάσταση (ΑΛΛΑΓΗ) λαμβάνει χώρα, όταν ένα, ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αποξενώνεται από την υπάρχουσα πραγματικότητα. Όταν το τμήμα αυτό αποφασίσει να αλλάξει αυτή την πραγματικότητα, κάνοντας μια επιλογή ανάμεσα στην ΑΛΛΑΓΗ και τη στασιμότητα (παρακμή). Εξυπακούεται ότι δεν απαιτείται όλες οι επαναστάσεις (αλλαγές) να είναι βίαιες. Γιατί η κάθε επανάσταση (ΑΛΛΑΓΗ) δεν έχει κανόνες. Κάθε φορά είναι διαφορετική. Εφαρμόζεται καλύτερα χωρίς μεθόδους κι ίσως χωρίς ηγέτες. Αυτό συμβαίνει και στη χώρα μας σήμερα. Είναι φυσικός και κοινωνικοπολιτικός νόμος ότι: "Τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ αυτό μένει." Τίποτα δεν παραμένει αμετάβλητο. Ξαφνικά τα πάντα μπορεί να ανατραπούν.

Ας το εικάζουν (φοβούνται) αυτό οι εξουσιαστές κι ας το ελπίζουν οι εξουσιαζόμενοι. Μεταξύ αυτών των εξουσιαζόμενων είναι οι "τρελοί" αυτοί που πιστεύουν, ότι μπορούν ν αλλάξουν τον κόσμο κι είναι αυτοί ... που κάθε φορά το κάνουν. Κι αυτή η ΕΛΠΙΔΑ δόθηκε σε εμάς μόνο και μόνο, για να τη μεταδώσουμε σε όσους δεν την έχουν! Γιατί οι καιροί της ΑΛΛΑΓΗΣ είναι οι πιο ενδιαφέρουσες στιγμές της ιστορίας. Η έννοια της στασιμότητας δεν υπάρχει στη φύση.

Η ΑΛΛΑΓΗ είναι αναπόφευκτη. Η ΑΛΛΑΓΗ είναι μια πράξη επιβίωσης. Κι εμείς οι υπερήφανοι Έλληνες ειδικά τώρα ... θέλουμε κι επιδιώκουμε την ΑΛΛΑΓΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου